3 Yıl Sonra Ios Dan Android'e Geçiş Ve Yaşadıklarım.
-
Cihazı aldıktan 2 ay sonra UZUN KULLANIM TESTİ SONUCU
evet cihaza iyice alıştıktan sonra 2 aylık kullanım sonuçlarını yazmak istedim.
- LER
-Arkadaşlar şarj çok çok çabuk gidiyor batarya kapasitesi 3.200 mah. fakat kullandıgım test programları bataryanın 2900 mah performansında oldugunu söylüyor ( AccuBattery PRO )
cep telefonunu çok çok aktif kullanan biriyim , bizde telekom sektöründe oldugum için sürekli mail dosya ekler exceller geliyor gidiyor whatsapp grubundan belki 100 defa mesaj geliyor vs.
İphone 6 plus 1 gün tam şarj ile yetiyordu fakat V20 daha büyük batarya ile günde 2 defa şarj etmek zorunda kalıyorum.
- Ekran parlaklığı iphone ve samsung a göre düşük kalıyor ayfon yada samsung bir telefonda daha yüksek parlaklıkta daha uzun batarya performansı varken ben ekranı full parlak a alsam bile samsung veya iphone kadar parlak bir ekrana sahip değil. 2K ekran çözünürüğü samsung amoled telefonlardaki gibi çözünürlük değiştirilemiyor ekran hep 2k ve bu bazen olumsuz etki ( yine batarya için )
- aksesuar seçeneği fazla değil kılıf vb. için hiç bir sorun yok fakat orjinal hızlı şarj aleti veya 2. ekstra batarya bulmak çok çok zor.
Şimdide en çok memnun oldugum özellikler.
+İphone dan LG V20 ye asıl geçiş sebebim olan kamera ve geniş açı gerçekten çok iyi , video ve kamera çekim kısmında her türlü ince ayarı yapabiliyorsunuz 2. bir kamera programı olmadan tüm detaylar sizin elinizde + olarak geniş açı bana göre portre modundan çok daha faydalı bir seçenek bazı durumlar oluyor daha fazla alanı tek kareye sıkıştırmak istiyorsunuz ayfon veya samsung da tek seçenek panoramik foto olurken v20 geniş açı kamerası sayesinde hem video hem kemera çekimi oldukça iyi.
Bundan 3 sene önce tam yaz sonu samsung dan iphone 6 ya geçiş yapmıştım.
Şimdide tam tersi oldu 3 yıl aralıksız yaptığım apple fanboyluk görevime bir müddet ara veriyorum ( ama başka kullandığım apple ürünleri ile sürdürüyorum merak etmeyin.)
En başta s3 den iphone 6 ya
iphone 6 plus dan lg v20 ye geçiş yaptıgımı belirteyim.
ios a geçiş sebeplerim ise o zaman için mükemmel stabilite , yüksek performans ve tasarım tarafıydı. rom atmak vs hep sıkılmıştım.
şimdi android lg v20 tarafıma geçiş sebebim ise kamera performansı ve monotonluktan kurtulmak. Örnek iphone 6 6s ve 7 arasında hangi cihazı kullanırsanız kullanın hiç bir farkı yok
aynı şeyleri aynı şekilde yapıyorsunuz ve bu çok sıkıcı geldi 3 yıl sonra. Neyse toparlayalım.
Bilmeyenler için LG V20 teknik özelliklerini belirteyim.
5.7" 1440x2560 pixels (ilk ekran ~513 ppi pixel density)
2. ekran 160 x 1040 pixels, 2.1 inches )
Kamera Primary Dual 16 MP (29mm, f/1.8) + 8 MP (12mm, f/2.4), laser autofocus, OIS, LED flash, check quality Features 1/2.6" sensor size @ 29mm, 1/3.2" sensor size @ 12mm, geo-tagging, touch focus, face/smile detection, panorama, HDR Video 2160p@30fps, 1080p@30fps, 720p@120fps, 24-bit/192kHz stereo sound rec., check quality Secondary 5 MP, f/1.9
4GB RAM Snapdragon 820
3200mAh Li-Ion
ekstra özellikler metal kasada çıkartılabilen batarya ve arka kapak HIFI ses çıkışı (- 32-bit/192kHz audio) - B&O Play certified - 24-bit/48kHz audio recording
Neden iphone 7plus almadım ? Okadar para vermek istemedim aynı kullanım tercübesi için.
Neden samsung s8 / s8 plus değil , Samsung mobile dan nefret ettiğim için
Neden huawei mate 9 yada p9 veya p10 değil ? , p10 çok istedim fakat okadar para vermek istemedim. 1 sene sonra askere gitmeyi planlıyorum giderken de satarım belki gelince başka bişi alırım.
Gelelim LG V20 Kullanım tecrübesine
Cihazın en büyük farkı LG v10 daki gibi ancak daha da geliştirilmiş 2. ekranı bu 2. ekran inceleme videolarındaki gibi kullanışsız felan değil cihaza alıştıktan 1-2 gün sonra sürekli olarak kullanmaya başlıyorsunuz.
Mesela en büyük örnek oyun oynuyorsunuz ve bir mesaj yada bildirim geldi , normal bir cihazda oyun ekranınızın bir kısmına bildirim gelerek oyununuzu bölecek yada dikkatinizi dağıtacak, lg v20 de ana ekranı kullanıyorsanız gelen arama mesaj bildirim vb. şeyler 2. ekrana düşer bu sayede hem mesaj içeriğini görürsünüz okursunuz hem arayanı görürsünüz ama yinede yaptıgınız işi bölmez. kuzenim iphone da deli gibi oyun oynuyor en nefret ettiği şey oyun ekranındyken bir arama geldiğinde ios da gelen aramanın bütün ekranı kapatması yüzünden oyunun bölünmesi. android cihazlarda daha küçük bir ekranda arama vb. bilgiler gözüksede lg de bunlardan tamamen kurtularak bu işleri 2. ekran devretmiş. bildirimler dışında 2. ekran ne işe yarıyor ? kısa yolları içine attıgınızda sizbaşka bir ekrandayken mesela tarayıcıdan internete giriyorsunuz ama ayarlara tek tuş ile girmek istiyorsunuz hemen ikinci ekranda ayarlar botununu kullanarak giriş yapabilirsiniz. bunun dışında samsung daki allways on display özelliği gibi LG de ana ekran kapalıyken 2. ekran sürekli olarak saati ve tarihi gösterir birde tabiki size gelen bildirimleri.
2. olarak yüksek ses çıkışı gerçekten iyi bir ses siteminiz varsa kendini gösteriyor bir jac bağlantısı yaptıgınızda HIFI aktif edilsin mi diye soruyor ses kaynağınız kaliteliyse ses siteminede yüksek ve detaylı ses çıkışı sağlıyor. Yine burada bazı incemele videolarında iphone daki ses çıkışı daha iyi diyenler gördüm ben kulak içi kulaklık çok tercih etmediğim için arabanın ses sisteminde denedim ve ses kalitesinin iphone 7 ye göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
bunun dışarsında cihazın direk olarak 64 gb olarak gelmesi ( tabiki hemen 64 gb yüksek hızlı hafıza kartım ile 128 e çıkardım totali ) 4 gb ram ile bu işlemcinin desteklenmesi oldukça iyi.
iphone da yaşadığım ama lg ye geçince kurtulduğum bazı durumlar.
ios da yedekleme için 2 seçenek var itunes ve icloud bunların ikisindede biraz uğraş gerektiriyor , sadece icloud uygulaması cihazın ekranı kapalıyken yedekleme yapıyor.
android de ise google photos , google drive, dropbox , lifebox vb. hem dahili gelen veya 3. parti uygulamalar da cihaz kapalıyken çalışmaya devam ediyor
google photos u aç yedekle de uyu sabah iphone max 100 foto yüklenmiş sonra uygulama kendini kapatmış oluyor tek çözüm ekranın uyumasını ayarlardan kapatmak sabaha kadar ekranın açık kalması
android de wifi veya wifi+4g yedeklemeyi aç bişi yapma kendisi hallediyor.
istediğim dosyayı paylaşabilmek . örnek turkcell dergilikteki bir dergiyi android cihaz PDF olarak indirip başkasına atmaya izin verirken iphone da sadece kendiniz okuyabiliyorsunuz
bu yüzden de misal bilgisayar gibi daha büyük bir ekranda okumak isterseniz okuyamıyorsunuz ( gerçi benim gibi apple tv niz varsa apple da bu pek sorun değil )
100mb üstü güncellemelerde wifi istemesi , 25 gb internetim var. niye wifi ye muhtacım ?
LG ve Huawei nin parmak izi okuma sensörü apple a göre 4-5 kat daha hızlı açılıyor. telefonun ekranı zaten elinize almasanız bile 2. ekran sayesinde hep açık
ancak ana ekranı açacaksanız bile elinizi parmak izi okuyucunun üstüne koymanız yeterli basmaya gerek yok.
android tarafında yaşadığım bazı sorunlar
hızlı şarjın bazı durumlarda devreye girmediğini fark ettim , bunu tespit etmek için çok araştırma yaptım ancak bulabildiğim en iyi çözüm cihazı yeniden başlatmak. Şarjda taktığımda ( her zaman olmuyor bu ) eğer hızlı şarj olmuyorsa yeniden başlat yapıyorum açıldığında hızlı şarja geçiyor.
ios gibi 5 sene güncelleme alamayacağımı biliyorum
ios daki phone drive ve samsung daki knox gibi LG nin geliştirdiği gelişmiş şifrelemeye sahip bir klasör uygulaması yok markette.
ios daki phone drive dökümanlar vb. gibi dışarıdan müdahaleye izin vermeyen dosya indirici bir uygulama yok.
akıllı telefonlardaki en büyük kolaylık olması gereken email işi android tarafında hala bok gibi. Gmail vb. tarafında sıkıntı yok ama şirket mail adresi için kullanılan exchange mail için ios un kendi mail uygulamasına benzer hiç bir uygulama bulamadım. misal androidin stok mailine şirket mailini eklersem cihazın ( diğer androidlerdede buna benzer bir sıkıntı var) tüm gözüken bildirimlerini engelliyor ve knoc code ile cihazı açamıyorsunuz sadece parmak izi veya PIN ile giriş yapabiliyorsunuz. en iyi alternatif cloudmagic uygulaması oda yılda 160 TL , outlook kursam ondada başka prolemler açıyor.
aklıma geldikçe ekleme yapacağım cihaz ile ilgili soruları alayım , ve soru soran arkadaşların cevaplarını buraya yazacağım.
-
Android'in gözünü sevem <3
Google photos ayarlarına girdiğinde şarjda iken yedekle seçeneği var hocam ekran kilitlense bile yedeklemeye devam ediyor
-
Hocam doğruyu söyle kaça anlaştın android tanıtımı için?
Ya da ne bileyim tehditle bunları yazdıysan özelden ulaş yardımcı olalım.
-
Florenzi bunu yazdı
Hocam doğruyu söyle kaça anlaştın android tanıtımı için?
Ya da ne bileyim tehditle bunları yazdıysan özelden ulaş yardımcı olalım.
pm
-
https://www.tahribat.com/forum/telefon-rehberim-kafasina-gore-takiliyor--sebebi-228597
Senin fanboyluğun :));)
edit: sorunhala devam ediyor. bir isimden 5 tane var . yazı çok uzun bakamadım tam buna çözüm var mı?
futurist tarafından 09/Haz/17 21:47 tarihinde düzenlenmiştir -
Android üretici firmalar Apple gibi 5 yıl destek vermiyor ama Android'te illa şu sürüme güncelleyeceksin zorunluluğu yok. Evde kaç yıllık Android Jellybean ve Kitkat telefonlar var hala her uygulamayı destekliyor ve uygulamalar güncellemesini alıyor. Apple kullanıcıları uygulamalar üstünden güncellemeye mecbur bırakıyor. Tabi güncelledikçe cihaz kasmaya başlıyor.
Android'te ise üretici firma desteği kesse bile rom devam edebilirsiniz ancak ben Android'te artık kasma, donma kısmını geçtiğimizi düşünüyorum. Eskiden Android rootsuz adam olmazdı şuan ihtiyaç duymuyorum. Sırf kendi adıma konuşmuyorum XDA forumu açın bakın bu tip rom ve root konularına eski rağbet yok.
Ha şöylede bir şey var Android ister 200. sürüm çıksın asla bir App Store kalitesinde mağazaya sahip olamayacak.
Bu reklamda Huawei'den Apple'a gelsin :
https://www.youtube.com/watch?v=Blwo1xJZwdo&t=0s
mkyb tarafından 09/Haz/17 21:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Gençler sanırım kimsenin Asus Zenfone Zoom Haberi yok :-)
-
İphone 7 Plus Porte modu gibi çekim yapabiliyor mu ?
-
Her zaman söylemişimdir symbian en iyisi diye.
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Her zaman söylemişimdir symbian en iyisi diye.
Bana Symbian demeyin
Mümkünde Maemo Meego N900 N9 gibi şeylerde söylemeyin.
üzülüyorum.
-
Ben de fakirlikten Symbiandan Samsung A5e geçtim..
Symbianın taşımış olduğu fakat cimrilikten pintilikten vizyonsuzluktan zayıf kalmış özellikleri belki biraz abartı olacak ama zamanın biraz ötesindeymiş gibi geldi bana.. ( rakiplerin o zmanki durumunu tam blemediim için temkinli yazıyorum )
Küçü olsun diye A5 aldım ama o da büyük geldi.. A3ünde rami düşüktü..
Bir de HDR fotosu bana tatmin edici gelmedi.