300 Spartalıda Geçen Agoge Eğitimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

Sparta yunanistanin basina buyruk , yunanistan genel site kanunlarinin disinda uzun seneler kafasina gore orfu adeti dogrultusunda yasamis bir sehir. sonra yok olup gidiyor.

koku spartaya dayanan yakin bir arkadasim var Dyonisis. cigara muhabbetlerinde izmir,istanbul,sparta,atina,sosyoloji, felsefe, olympiakos-panathinaikos, besiktas, turk-yunan muhabbetlerinden baska birsey donmez.

spartanin vaktiyle ulke ortalamasinin cok ustunde kuvvetli insanlarin , savascilarin ve kanun disilarin ciktigi cok cekinilen bir yer oldugunu soyler,

simdiki spartada hala lokal hanlarin kapisi hic kapanmazmis , sarhos olana kadar sarabi icer masada sizar kalirmis adamlar, uyaninca cikar gidermis. kalk , kapatiyoruz muhabbeti yok musteriye.

erkek evlat aileleri (damat) evlilik oncesi kizin (gelin) ailesinden baslik parasi , toprak , mal mulk, hayvan vesayre talep edebiliyor. yunanlilara gore degerli olan erkek. evin guc kaynagi olan, para getiren, diregi olan erkegi alip baska bir aileyi gecindirmesini beklemek tipik adetlere gore buyuk bir bedele mensup.

yunan kadinlarinin patates ve biraya bayilan ve 50 yasindan sonra duba yahut kapi gibi sisip, is gormez bir bas belasi halini alan degersiz varliklar oldugu fikri gunumuzde hala suregeliyor.

genel itibari ile yunan erkegi icin yunan kadini = yemek pisirmek , temizlik , cinsel gorev bu isler haricince ver televizyonu eline otursun izlesin butun gun , rahatsiz etmesin yunan erkegini.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    mugen bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı
    Fatih bunu yazdı

dinimizde böyle bir şey yok :)

Hacim sanirsam kiz cocuklarinida bunlar olduruyor du ama emin degilim :(

Emin değilsen konuşma hocam, bilmediği şeyi telaffuz etmek hiç kimseye yakışmaz.

Vardi oyle bir sey ama zayif ciliz olanlara mi yapiyorlardi hatirlamiyorum. Ne var bunda soylemeyecek haci. Emin olmadigimi soyledim ya.

6 sene bunlarla kafamizi utulediler. Yok omrios, yok iliada yok sparti yok atina yok truva yok o yok bu ama aradan 10 sene gecti daha da fazla neyini hatirlayayim. Pek takmadim acikcasi. Ondan oyle dedim.

Eskileri karistidim biraz simdi...

Kadinlar tum Yunanistanda oldugundan daha ozgurmus sparta da. Hepsi mecburi jimlastik yapiyormus. Isteyende savas egitimi aliyormus.

Oldurme fln yok yani.

Truvanin Heleni onceden Spartanin Heleniydi.

Merak eden olursa soylerim bir suru seyde deidigim gibi sinikim bunlara biraz.

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Bence halen bukadar olmasada  bu tarz eğitimler verilmesi gerekiyor.... Gerçi bizim ülkede halk askeri sevmiyor ama ..

ZalımMadam.10.07.24
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

spartanın amına koyayım çok güçlülerdide neden dünyaya hükmedemediler amk poz yapan yavşak bir ırk yok ağaça uçan tekme atarlarmıştı götlerine bambu sokarlarmış kendilerini siksin it oğlu itler

:D :D :D

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

4 domino dizimli spartalı = bir osmanlı tokadı telvesi.

adamın götünden kan alırlar kan. fotoşoplu güç kullanana, türk kasıyla geliriz :|

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

The importance of these relationships in military formation was not without controversy. According to Xenophon, the Spartans abhorred the thought of using the relationships as the basis of unit formation for placing too much significance on sexuality rather than talent. This was due to their founder Lycurgus who attacked lusts on physical beauty regarding it as shameful. Xenophon asserted that in some city-states the lovers would not even have conversations with one another. He said this type of behavior was horrible because it was entirely based on physical attractions:[11]

1. ^ Xenophon, Spartan Constitution 10.3–4.

-----

Hacılar sparta ipneydi, bildiğin eşcinseldiler adamlar. Hani Atinalılar delikanlıydı gtten vermiyordu gidiyordu Truva kızlarına filan sarkıyorlardı o derece yani. Oysa Spartalılarda eşcinsellik ciddi anlamda yaygındı.

Ordusu sexe göre dayalıydı, ordu komutanı generalleri siker genraller subayları subaylar erleri filan. Ve birbirine aşıktılar, meydan savaşlarındaki başarıları fiziki güçlerinin yanında biribirine olan bu bağlılıklarının da etkisi çoktu. Adam sevgilisini ölüme terk eder mi ? etmez bunlar onun için sonuna kadar savşıyorlardı.

Zaten 300 Sparta nın taşşak filmi olan Meet the Spartans filminde bunların ipnelikleri ile de dalga geçerler... http://www.imdb.com/title/tt1073498/

Spartaya özenmeyin hacı adamalr ipne.

--------------------

Şahsen ben Arnavutum yani iliryalı. İliryalılar spartalılarla savaştığında kalkanlar götte savaştığımızdan yenildik ipnelere :D :D

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

bırak spartayı da neden yunanistandasın onu anlatsana 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    sunyy2003 bunu yazdı

batı trakya türkleri :/

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    HighElf bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı

Karamannis  Karamanlı demektir.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    HighElf bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı

Karamannis  Karamanlı demektir.

bunlar orada mı yaşıyorlar yani neden Türkiyeye gelmiyorlar orada kalmayı tercih ediyorlar 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
Toplam Hit: 8949 Toplam Mesaj: 73