folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 32 Bit Mi One Ya ? [ Pc Mühendisi :) ]

32 Bit Mi One Ya ? [ Pc Mühendisi :) ]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Devleti baskılayıp , şartlarımızdan vazgeçip üretim yaparak bunun önüne geçebiliriz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

ya 32 bitle 64 biti ayıramamak bişimi ya

geçen bi firmaya işim düştü gittim IT departmanındaki yetkili adamı çağırın falan dedim adam geldi

dedim bole bole networkte bi sorun var bu cihaz(printer) çalışmıyor dedim boş ip verirseniz 5 dk da gerekli ayarlarını yapim dedim.

adam düşündü düşündü düşündü....

ne derse beğenizsiniz. 

boşta ip derken nedemek istediniz biraz daha açarmısınız 

sonra bu adamlara IT departmanını bırakıolar serverları bırakıolar networku bırakıolar gelde anla bu işi 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    32bit işlemcinin byte cinsidinden maksimum adresleyebileceği ram mikatrı 3gb dır. Fakat bu iş kullanılan memory management unit e gore değişir. Bir field ile 1 adres noktası yerine 4 adres noktası adreslenebilir. ozaman 64gb a kadar ram artırılabilir. server makinelerdeki fark burdan kaynaklanıyor.

ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek
     Okullardaki durumla çokmu farklı sanıyorsunuz universiteyi teknik okullarda dahil birçok kurumda günlük hayatta işimize yaramıçak bize hiç bir katkısı olmayan o kadar gereksiz konular veriliyorki sadeçe diploma için bunları kısa bir süreliğine öğreniyorsunuz sonra gerçek iş hayatına başladığınızda anlıyorsunuzki bir bok bilmiyorsunuz.

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ne zaman şaşırmamayı öğreniceksin cidden merak ediyorum.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek
    Pc mühendisi olmak cok mu zor bişi anlamadim ki. kazandiktan sonra bir sekilde bitiriyolar bir coguda bi bok öğrenmeden bitirmiyormu?

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

tagext bunu yazdı:
    -----------------------------
    32bit işlemcinin byte cinsidinden maksimum adresleyebileceği ram mikatrı 3gb dır. Fakat bu iş kullanılan memory management unit e gore değişir. Bir field ile 1 adres noktası yerine 4 adres noktası adreslenebilir. ozaman 64gb a kadar ram artırılabilir. server makinelerdeki fark burdan kaynaklanıyor.

işlemci ile bellek arasındaki adress bus 32 bit değil mi :S eğer öyleyse 2^32 = 4294967296 bit adreslenmez mi oda 4gb yapıyor(eğer her adres bir byte tutuyorsa).

neden 3gb oluyor açıklar mısınız acaba? ben yanlış biliyor olabilirim.

Teşekkürler.

hadi ordan seksi!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

BeelzeBuB bunu yazdı:

tagext bunu yazdı:

işlemci ile bellek arasındaki adress bus 32 bit değil mi :S eğer öyleyse 2^32 = 4294967296 bit adreslenmez mi oda 4gb yapıyor(eğer her adres bir byte tutuyorsa).

neden 3gb oluyor açıklar mısınız acaba? ben yanlış biliyor olabilirim.

Teşekkürler.

3 sayfa sonra, sonunda birisi yazmış :) 32 bit işlemcilerin 32 tane adres bacağı vardır ve arkadaşın da dediği gibi 2^32=4 Gb den fazla ram adresleyemez.

Bilgisayara 30 gb ram de taksanız 32 bit bir işlemci en fazla 4 gb sini görür.

16 bit intel işlemcilerinde 20 adres bacağı olduğu için 2^20=1 mb lik bir belleği adresleyebilir. Örneğin şuanda kullandığınız bilgisayara da ms-dos kurup kullanabilirsiniz ancak ms-dos un kullanabileceği maksimum bellek yine 1 mb dir. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Memory map edilirken Page Directory oluşturulur bu Page Directory uzerinde Page Table ların adresini tutar. PAE destekleyen işlemcilerde ve chipsetlerde sistemde birden fazla page directory olur.  Normalde 4 gb adresleyebilirken PAE ile birden faz page directory olduğundan birden fazla 4gb olur.

Tam teknik açıklaması bu değil ama idare edin.

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Erkek

tagext bunu yazdı:

Memory map edilirken Page Directory oluşturulur bu Page Directory uzerinde Page Table ların adresini tutar. PAE destekleyen işlemcilerde ve chipsetlerde sistemde birden fazla page directory olur.  Normalde 4 gb adresleyebilirken PAE ile birden faz page directory olduğundan birden fazla 4gb olur.

Tam teknik açıklaması bu değil ama idare edin.

Hocam windows ve linux da her processin bir tane page directory si vardır zaten. Sistemde tek page directory 4gb bellek adresleyebilir.

Tabi buna izin verilmez. Page directory nin 512. elemanından sonrası işletim sistemine ayrılmıştır. Her processin page directory sine kernelin page directory si eklenir ve böylelikle hiçbir sürec 2 gb den yüksek bir bellekte çalışamaz. Kernel mod processler hariç.

Yani sistem 2 gb nin üstündeki sanal bellekte çalışıyormuş gibi olur. Pae meselesini pek bilmesemde bildiğim kadarıyla adres erişiminde kullanılan bit sayısı arttırılarak ve adres erişimine ek yük getirilerek sağlanıyor. Ancak hiç kullanmadığım ,için emin değilim :)

Toplam Hit: 6314 Toplam Mesaj: 38