330Cm Şişme Bot Ve 6HP Motoru Hakkında
-
Herkese selamlar,
Kısmetse denizde/gölde balık tutup biraz gezip dolaşmak için bir şişme bot almayı planlıyorum. Bir çok marka vs var ama pek bilgim yok. X markasıyla konuşuyorum "Y markası kötü, denizde bırakır seni, bizimkisi daha iyi"
Y markasıyla konuşuyorum "X markasının uzun ömürlülüğü yok, bizim malzememiz daha kaliteli" falan diyip bok atıyorlar.İçimizde var mı bu işleri yapan, bu işlerden anlayan ? Konum olarak İstanbul / Antalya olursa, yüz yüze de konuşabiliriz. Anlaşmamız halinde bagaja yükler giderim :D
Gereklilikler : 330cm olması, tahta tabanlı olması, aluminyum zamanla yamuluyormuş, kullanılmaz hale geliyormuş.
Genel kullanım amacı, denize /göle açılıp balık tutup geri gelmek ya da kenardan kenardan gidip bir koyda denize girmek mangal vs yapıp akşam geri dönmek.
Motor olarak 6hp yeterli olur dediler, ilk başta Tohatsu düşünüyorum, hem uygun hem acemiliği atarım, sonrasında Honda / Suzuki gibi markaları tercih edeceğim.
Bana ek sorunuz olursa buradan ya da PM ile sorabilirsiniz.
İyi günler arkadaşlar (:
-
aynı dert bendede var, bir fiber tekne alayım diyorum 5 metre altı , 20 30 beygirlik motorlu. Bazende şişme alayım diyorum. Çeki demirli araç aldık BE ehliyet gerekiyormuş birşeyler çekebilmek için.
Ama tavsiyem motorunun 4 zamanlı olması olacaktır.
can498 tarafından 25/Ağu/25 17:20 tarihinde düzenlenmiştir -
Dostum 6hp motorla botu kendi kendine hareket ettirirsin sadece, 4 m fiber al şu an 70 bin bandında en az 20 hp üstü de bir motor al
- Mercury.
- Yamaha.
- Suzuki.
Bunlardan şaşma, denizde 6hp motorla ters dalgada hiçbir şey yapamazsın keyif yapayım derken keyfinden olursun, şişme botları korumak zordur taşıması kolaydır ama muhafazası zordur güneşten sakınacaksın ufacık sivri şeylerden, dış etkenlerden bebek gibi koruman gerek. Balık keyif işidir keyif yapayım diyorsan dediğim gibi 4 lük bir fiber 20+ hp bir motor sonra deniz göl her yerde yanlar gidersin. -
Selamlar,
tesekkurler yorunlar icin. Fiber tekneyi saklayacak alanım yok ama bodrum kattaki depoya sisme botu ve motoru depolayabilirim. İlk basta decathlondan kano bakiyordum ama almisken duzgun olsun dedim o yuzden bakiyorum şişme bota.
fiziki yer olsa aklimizda 5 metre ortadan konsollu teknne var ama Allah buyuk elbet bir gün olur (:
-
GodKlaus bunu yazdı
Selamlar,
tesekkurler yorunlar icin. Fiber tekneyi saklayacak alanım yok ama bodrum kattaki depoya sisme botu ve motoru depolayabilirim. İlk basta decathlondan kano bakiyordum ama almisken duzgun olsun dedim o yuzden bakiyorum şişme bota.
fiziki yer olsa aklimizda 5 metre ortadan konsollu teknne var ama Allah buyuk elbet bir gün olur (:
O zaman şöyle yap şişme bot alma yine Balıkçı kanoport al bunlar Tandem ya da tekli bot olarak geçiyor genelde ortalama fiyatları 30-60 bin falan hem bunları bodrumda saklayabilirsin
-
en iyi tekne arkadaşının teknesidir.
arkadaşımın viyaboat 4.8 mtlik fiber teknesi var. Dengesi müthiş..
Yamaha 30 'luk motoru var. Bazen 4 kişi bile balığa gittiğimiz oluyor ki ben 130 kiloyum.
Orkinos, Mercan, Kuzu gibi güzeller dahil olmak üzere envayi çeşit balık tutabiliyoruz.not: yat limanında yeri var. yıllık 3000 Euro.. - Her sene bakımı var en aşağı 10.000 tl.. masraflı iş..
Yigit tarafından 26/Ağu/25 08:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Zeytun-i bunu yazdıGodKlaus bunu yazdı
Selamlar,
O zaman şöyle yap şişme bot alma yine Balıkçı kanoport al bunlar Tandem ya da tekli bot olarak geçiyor genelde ortalama fiyatları 30-60 bin falan hem bunları bodrumda saklayabilirsin
Hocam eşimle falan koy koy gezelim istiyoruz, mercan, kolyos vs yakalayıp koya gidip pişirip yeriz diye düşündük, denize de gireriz eşyalarımızı taşır falan.
O yüzden kanoport'lar da işime yaramıyor :(
Öyle büyük balık falan yakalama amacım zaten yok, akşam suyuna gidip 2-3 saat takılıp dönücem ya da hafta sonu sabahtan girip suya akşam geri dönerim diye düşünüyorum. O yüzden 330cm almak istiyorum, 270cmler falan yetmez 2 kişiye.
6hp'de başlangıç için, sonrasında belki 9hp falan alabilirim ama şişme bottan yana kullanmak istiyorum tercihimi
-
Polietilen bot tavsiye ederim. Hafif, patlamaz çatlamaz. Kullanmadığında sokuştur bir yere dursun. 3m boyutuna da ihtiyacın kalmaz.
-
Mezantalac bunu yazdı
Polietilen bot tavsiye ederim. Hafif, patlamaz çatlamaz. Kullanmadığında sokuştur bir yere dursun. 3m boyutuna da ihtiyacın kalmaz.
Merhabalar,
fiziki olarak büyük bir şeyi taşıyacak aletim ya da saklayacak bolca alanım yok, o yüzden katlanabilen bagaja sığan bir şeyler bakıyorum.
Bu şişme botların arkasına takılan tekerlerden yapıp kumda vs en azından 10-20 metre falan çekerim/iterim diye düşünüyorum.
Arabanın yanında şişirip, kalan yolu tekerleriyle ilerleyip suya indirip aynı şekilde arabanın yanında söndürüp katlayıp bagaja atıp evime giderim fikri var aklımda.
Apartmanda oturduğum için öyle kocaman bir depom da yok, içerisinde eşyalar falan var zaten
İstanbul ya da Antalyada şu şubeye git ya da şu numaraya ulaş gibi bilgiler verebilir misiniz acaba ? Telefonla ya da yüzyüze konuşayım, halledeyim işimi.
İSTOÇ'ta falan var mıdır acaba ? Büyük yer ya belki bulunur öyle şeyler.
-
Dostum sen intihar mi etmek istiyorsun 6hp motorla?
Böyle ofansif olunca da millet kızıyor kacdir 6hp den vazgeç diyorum hala 6hp diyorsun hiç alma daha iyi senin can sağlığın için diyorum yoksa bot yamulsun sorun degil, nerede yaşıyorsun?
-
Zeytun-i bunu yazdı
Dostum sen intihar mi etmek istiyorsun 6hp motorla?
Böyle ofansif olunca da millet kızıyor kacdir 6hp den vazgeç diyorum hala 6hp diyorsun hiç alma daha iyi senin can sağlığın için diyorum yoksa bot yamulsun sorun degil, nerede yaşıyorsun?
:D yok ya vallahi ofansif olmak istemedim, özür dilerim öyle anlaşıldıysam.
Youtube'da videoları izliyorum, kullananlar memnun ama sizin yorumlar tam tersi olunca orada kafam karıştı çokça
İstanbuldayım normalde Avrupa yakasında, denize yakınım ama senenin 3-4 ayı Antalyadayım, Muratpaşada.
Param da çok fazla yok, kredi kartı taksit olayına sıcak bakmıyorum o yüzden bastırıp parayı 100k verip alıp keyfime bakayım istiyorum.
Vallahi videolarda gördüm adamlar dalgalı havada açılıyor, çocuğuyla çıkıyor kamp yapıyor vs onların yalancısıym ben :D
Edit :
https://www.youtube.com/watch?v=AOcopRx1EV0 2.45dakikada basıp gidiyor fişek gibi,
https://www.youtube.com/watch?v=A9iSH5l7Tqs Burada da su dalgalı ama rahatsızlık yok gibi adamda
GodKlaus tarafından 26/Ağu/25 16:58 tarihinde düzenlenmiştir