353. Dönem Askerlik - Yurtdışı Son Çıkış Tarihi Ve Tecil Hakkı (Yardım)
-
Beyler biraz ayrıntılı ve net bilgi gerektiren bir durumum mevcut. Bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.
353. dönem ağustos celbi için daha önce tüm işlemlerimi tamamlamış 25 temmuzda açıklanmasını bekliyordum teslim tarihi sanıyorum 12 ağustos. Yakın zaman da yurtdışından iş teklifi aldım ve kabul ettim.Şu raddede yurtdışına çıkışımda bir problem olur mu, hangi tarihe kadar çıkış yapabilirim?
Bakaya kalma ne zaman gerçekleşir ve yurtdışına çıkışımda sıkıntı olur mu, bakaya durumda konsolosluktan tecil hakkım var mıdır?
Kariyerim için çok önemli bir adım olacak mutlak suret bu işe başlamam gerekiyor. Çalışma ve oturum izinlerim 3 haftaya alınacak.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. -
hicbisi olmaz dicem ama emin degilim. ben 84'luyum sanirim 2004 civari 1 kere 1 senelik tecil ettirmistim. sonra 2007'de yurt disina cikacaktim. cikmadan once polis arkadasa GBT baktirdim sorun yok cikabilirsin dedi bende ciktim.
ciktiktan sonra her turlu tecil ettirebilirsin sanirim.
-
sanıyorum geri dönüşü yok. yine git elçiliklere sor birebir ama pek umutlanma. olmadı asker kaçağı olmanın risklerini öğrenip göze alıyosan yine gidersin. bir gün dönünce cezanı çeker askerliğini de yapar ve artık iş tecrübeli biri olarak hayatına devam edersin.
-
Prometheus bunu yazdı
sanıyorum geri dönüşü yok. yine git elçiliklere sor birebir ama pek umutlanma. olmadı asker kaçağı olmanın risklerini öğrenip göze alıyosan yine gidersin. bir gün dönünce cezanı çeker askerliğini de yapar ve artık iş tecrübeli biri olarak hayatına devam edersin.
Hocam sanırım bakaya kalmış oluyorum senin tarifinde bildiğim kadarıyla sadece para cezası ile yırtılıyor bu durumdan onu öderiz sorun değil. Asıl konu bakaya durumda yurtdışı tecili yapılabilir mi. Durduk yere bir sene vatandan ayrı gurbet çekmeyeyim arada gelmek lazım. Zaten bilen bilir gurbeti arada yapılan tatiller izinler mutlu eder.
-
SysTeMeRRoR bunu yazdı
hicbisi olmaz dicem ama emin degilim. ben 84'luyum sanirim 2004 civari 1 kere 1 senelik tecil ettirmistim. sonra 2007'de yurt disina cikacaktim. cikmadan once polis arkadasa GBT baktirdim sorun yok cikabilirsin dedi bende ciktim.
ciktiktan sonra her turlu tecil ettirebilirsin sanirim.
Kardeş benim derdim o zaten yurtdışına çıkabilirsem her evrağı temin ederim yeterki tecil olsun işimi yapayım geleyim. Askerden kaçma durumu değil olay olmadı dönüş yapınca gelir giderim 5 ay.
Kesin bilgisi olan biri çıkar aydınlatırsa çok iyi olacak, şubelerden de net bilgi alamıyorum memurlar sağolsun sallamıyor sallasada bir şey bildikleri yok hep yalan yanlış yönlendirme var.
-
ben 6 aydir kacagim tecil ettiremedim konsolosluga gidip.Bi yakin astsubay arkadasim yarin personel isleme soracak yazarim,ayni sorun bende de var
bence sorun olmaz.ogrenecegiz.para cezasi kesn var ama millet askeri mahkeme felanda diyor snra donunce.
cordelian tarafından 22/Tem/13 06:03 tarihinde düzenlenmiştir -
suan domınık cumhurıyetındeyım acıktan 4. sınıfı okuyorum yas 24 bı sıkıntı olmadı
-
cordelian bunu yazdı
ben 6 aydir kacagim tecil ettiremedim konsolosluga gidip.Bi yakin astsubay arkadasim yarin personel isleme soracak yazarim,ayni sorun bende de var
bence sorun olmaz.ogrenecegiz.para cezasi kesn var ama millet askeri mahkeme felanda diyor snra donunce.
Hocam askeri mahkeme değil sivil mahkemeye sevk söz konusu benim bildiğim ayrıca evrakları bakaya düştükten 1 ay sonra gönderiyorlar. Ayrıntılı öğrenince yazarsan sevinirim.
-
herhangi bir sorun olmaz. sana benzer durumda bir arkadaşım vardı. yurtdışına çıktıktan sonra gerekli çalışma belgesini gönderdi. herhangi bir sorunla da karşılaşmadı. ceza vs de almadı.
-
up
-
polis, askerlik işine karışıyor mu bilmiyorum..
ancak oturma iznin olduğu halde çıkmaktan korkuyorsan şöyle bi yol izleyebilirsin..
başvurunu yaparsın önce ilgili elçilik/konsolosluğa, sonra aynı yere bu sefer kısa dönem vizeye başvurursun o şekilde kısa dönem vizeyle tarihe
yakalaşmadan çıkabilirsin, vizen çıktığında telefon ya da mail yoluyla bilgilendirme alırsın, tr ye dönmeden direk yabancılar polisi/göçmenler
bürosundan oturum kartını alırsın.
yurtdışına çıktıktan sonra da elçiliğe oturum ve çalışma bilgilerini verirsin onlar yardımcı olur. ama yurtdışına çıkmadan önce bir askerlik şubesini
arayıp sor öncelikle..
+ şahsim fikrim, ne olursa olsun çık yurtdışına ..