folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder 353. Dönem Askerlik - Yurtdışı Son Çıkış Tarihi Ve Tecil Hakkı (Yardım)

353. Dönem Askerlik - Yurtdışı Son Çıkış Tarihi Ve Tecil Hakkı (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek

Beyler biraz ayrıntılı ve net bilgi gerektiren bir durumum mevcut. Bilgi sahibi arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.

353. dönem ağustos celbi için daha önce tüm işlemlerimi tamamlamış 25 temmuzda açıklanmasını bekliyordum teslim tarihi sanıyorum 12 ağustos. Yakın zaman da yurtdışından iş teklifi aldım ve kabul ettim.

Şu raddede yurtdışına çıkışımda bir problem olur mu, hangi tarihe kadar çıkış yapabilirim?

Bakaya kalma ne zaman gerçekleşir ve yurtdışına çıkışımda sıkıntı olur mu, bakaya durumda konsolosluktan tecil hakkım var mıdır?

Kariyerim için çok önemli bir adım olacak mutlak suret bu işe başlamam gerekiyor. Çalışma ve oturum izinlerim 3 haftaya alınacak.
    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

https://twitter.com/pisikleeet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

hicbisi olmaz dicem ama emin degilim. ben 84'luyum sanirim  2004 civari 1 kere 1 senelik tecil ettirmistim. sonra 2007'de yurt disina cikacaktim. cikmadan once polis arkadasa GBT baktirdim sorun yok cikabilirsin dedi bende ciktim.

ciktiktan sonra her turlu tecil ettirebilirsin sanirim.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

sanıyorum geri dönüşü yok. yine git elçiliklere sor birebir ama pek umutlanma. olmadı asker kaçağı olmanın risklerini öğrenip göze alıyosan yine gidersin. bir gün dönünce cezanı çeker askerliğini de yapar ve artık iş tecrübeli biri olarak hayatına devam edersin.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

sanıyorum geri dönüşü yok. yine git elçiliklere sor birebir ama pek umutlanma. olmadı asker kaçağı olmanın risklerini öğrenip göze alıyosan yine gidersin. bir gün dönünce cezanı çeker askerliğini de yapar ve artık iş tecrübeli biri olarak hayatına devam edersin.

Hocam sanırım bakaya kalmış oluyorum senin tarifinde bildiğim kadarıyla sadece para cezası ile yırtılıyor bu durumdan onu öderiz sorun değil. Asıl konu bakaya durumda yurtdışı tecili yapılabilir mi. Durduk yere bir sene vatandan ayrı gurbet çekmeyeyim arada gelmek lazım. Zaten bilen bilir gurbeti arada yapılan tatiller izinler mutlu eder.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek
    SysTeMeRRoR bunu yazdı

hicbisi olmaz dicem ama emin degilim. ben 84'luyum sanirim  2004 civari 1 kere 1 senelik tecil ettirmistim. sonra 2007'de yurt disina cikacaktim. cikmadan once polis arkadasa GBT baktirdim sorun yok cikabilirsin dedi bende ciktim.

ciktiktan sonra her turlu tecil ettirebilirsin sanirim.

Kardeş benim derdim o zaten yurtdışına çıkabilirsem her evrağı temin ederim yeterki tecil olsun işimi yapayım geleyim. Askerden kaçma durumu değil olay olmadı dönüş yapınca gelir giderim 5 ay. 

Kesin bilgisi olan biri çıkar aydınlatırsa çok iyi olacak, şubelerden de net bilgi alamıyorum memurlar sağolsun sallamıyor sallasada bir şey bildikleri yok hep yalan yanlış yönlendirme var.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ben 6 aydir kacagim tecil ettiremedim konsolosluga gidip.Bi yakin astsubay arkadasim yarin personel isleme soracak yazarim,ayni sorun bende de var

bence sorun olmaz.ogrenecegiz.para cezasi kesn var ama millet askeri mahkeme felanda diyor snra donunce.

cordelian tarafından 22/Tem/13 06:03 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

suan domınık cumhurıyetındeyım acıktan 4. sınıfı okuyorum yas 24 bı sıkıntı olmadı

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek
    cordelian bunu yazdı

ben 6 aydir kacagim tecil ettiremedim konsolosluga gidip.Bi yakin astsubay arkadasim yarin personel isleme soracak yazarim,ayni sorun bende de var

bence sorun olmaz.ogrenecegiz.para cezasi kesn var ama millet askeri mahkeme felanda diyor snra donunce.

Hocam askeri mahkeme değil sivil mahkemeye sevk söz konusu benim bildiğim ayrıca evrakları bakaya düştükten 1 ay sonra gönderiyorlar. Ayrıntılı öğrenince yazarsan sevinirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

herhangi bir sorun olmaz. sana benzer durumda bir arkadaşım vardı. yurtdışına çıktıktan sonra gerekli çalışma belgesini gönderdi. herhangi bir sorunla da karşılaşmadı. ceza vs de almadı.

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek

up

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

polis, askerlik işine karışıyor mu bilmiyorum.. 

ancak oturma iznin olduğu halde çıkmaktan korkuyorsan şöyle bi yol izleyebilirsin.. 

başvurunu yaparsın önce ilgili elçilik/konsolosluğa, sonra aynı yere bu sefer kısa dönem vizeye başvurursun o şekilde kısa dönem vizeyle tarihe

yakalaşmadan çıkabilirsin, vizen çıktığında telefon ya da mail yoluyla bilgilendirme alırsın, tr ye dönmeden direk yabancılar polisi/göçmenler

bürosundan oturum kartını alırsın. 

yurtdışına çıktıktan sonra da elçiliğe oturum ve çalışma bilgilerini verirsin onlar yardımcı olur. ama yurtdışına çıkmadan önce bir askerlik şubesini

arayıp sor öncelikle..

+ şahsim fikrim, ne olursa olsun çık yurtdışına ..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 3925 Toplam Mesaj: 16