folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder 4 Yıllık Fakülteyi 3 Yılda Bitirecek Sistem



4 Yıllık Fakülteyi 3 Yılda Bitirecek Sistem

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2007
    Erkek

    Öğrencilerin okuldan atılmalarına son veren yasa taslağını, görüş için Milli Eğitim Bakanlığı‘na gönderen YÖK, başarılı öğrencilere 4 yıllık fakülteyi 3 yılda bitirebilme yolunu açıyor.

    Yükseköğretim Kurulu, bu kez de başarılı üniversite öğrencilerinin eğitim süresini bir yıl kısaltacak düzenleme için düğmeye bastı. Buna göre, üniversitelerdeki her bölümün bir kredisi ve zorunlu dersleri olacak.

    Öğrencilerin okuldan mezun olabilmeleri için, dört yıllık eğitim sürecince verilecek dersleri ifade eden bu krediyi tamamlamaları gerekecek. Her öğrenci başarı durumuna göre kredi kullanabilecek.

    Kendisine güvenen öğrenciler, dört yıllık eğitim süresince tamamlamaları gereken toplam krediyi, üç yılda kullanarak, bir yıl erken mezun olma avantajından yararlanabilecek. Örneğin, toplam 100 kredisi olan bir hukuk fakültesi öğrencisi, tüm dersleri ifade eden 100 krediyi, dört yıllık eğitim süresi yerine üç yılda alarak, sınavları başarması koşuluyla okulu bir yıl erken bitirebilecek.

    İsteyen ara verecek
    Taslak aşamasındaki sisteme ilişkin bilgi veren YÖK yetkilileri, ‘Sistemle, çok erken mezun olacaklarını öngörmedik. Üniversitedeki dersleri 1-2 yılda tamamlamak mümkün değil. Öğrenci çok başarılı olsa dahi, en erken üç yılda mezun olabilir’ değerlendirmesi yaptılar.

    YÖK’ün yeni çalışması kapsamında, üniversite öğrencilerinin dil öğrenimi, askerlik, iş veya özel hayatla ilgili bir gerekçe nedeniyle eğitimlerine ara verip, daha sonra kaldıkları yerden devam etme yolu da açılacak. Öğrenci, eğitim gördüğü bölümün toplam kredisinin bir bölümünü tamamlayıp, kalanını daha sonra tamamlamak koşuluyla eğitimine bir ila üç yıl süresince ara verebilecek. YÖK’ün önerdiği sistem kabul görürse, Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek Meclis’e sevk edilecek.

    Okuldan atılmaya son
    YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı’na geçtiğimiz haftalarda gönderilen yasa taslağında ise öğrencilerin üniversiteden atılmasını kaldıran bir düzenleme önermişti. Buna göre, öğrenciler okuldan atılmayacak, böylece belli dönemlerde çıkarılan affın da önüne geçilmiş olacak. Dört yılda üniversiteyi bitiremeyen öğrenciler, devam ettikleri sürede iki kat harç ödeyerek eğitimlerine devam edecek.

    Haber Kaynak : Eğitim Bulgaria


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2007
    Erkek

    üstten ders alarak 3 yılda bitirilemiyor muydu zaten :|


    "Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2008
    Erkek

    SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

    üstten ders alarak 3 yılda bitirilemiyor muydu zaten :|


    -----------------------------

    ben hiç öyle birini görmedim :d


    IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek

    ben 6a vurmayı planlıyodum ama.bi de hazırlık 7

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    la bende sanki şuanki sistemle 3 yılda bitirilebileceğini hatırlıyorum :S

    ayrıca bu okuldan atılamama ile ilgili yasa geçerse adam 1-3 sene ara vermesine gerek yok ki :S dilediği kadar verir nasıl olsa okuldan atamıyolar :D


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    üstün basarı gösteren öğrencilere dekan fazla kredi verebiiyo.mesela 21 kredi 2. sıınıf ama dekan 27 kredi veriyo dönemlik öğrenciye.elemanda erken bitiriyor.Yaz okullarında gelip üstten ders alınabiliyo.

    toplamda bu sistemle senelik 15 kredi fark yaratabiliyo.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    3.5 senede bitireni duydum da 3 ü duymamıştım ben, iyi oldu bu öğrenci affının gelmesi.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2009
    Erkek

    Ulan 2 kat harç ne demek .  Normalini zor ödüyorum bi de 2 katını mı ödücez insafınıza tüküreyim.


    Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    Matchup bunu yazdı:
    -----------------------------

    Ulan 2 kat harç ne demek .  Normalini zor ödüyorum bi de 2 katını mı ödücez insafınıza tüküreyim.


    -----------------------------

    hacı o 2 kat harç olayı şu anda da vardı diye biliyorum ama 2. öğretimler e olmuyor sadece normallere

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    5 yılı 5 yılda bıtırtecek bır sıstem cıkarsınlar once arkadas


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    3 yılda bitirme diye bişe yok . 3.5 yıldan aşağısını görmedim duymadım yok öyle bişe . Üstten alırım 2 dönemi deme çünkü alacağın kredi sayısı belli alamazsın . PathfindeR00 demişki üstün basarı gösteren öğrencilere dekan fazla kredi verebiliyor . Benim arkadaşım inşaat mühendisliği 1.sınıf bölüm birincisi olarak bitirdi . Kredisiz dersi olan ingilizceyi veremedi hocaya yalvar dekana yalvar s*klemediler . Ne geçiş yapabildi ne harçı düşürebildi .

Toplam Hit: 3164 Toplam Mesaj: 15