41-77-16 Kocaeli - Bursa - Yalova Gezim
-
Şu konuda bahsettiğim üzere ;
http://tahribat.com/Forum-Gezi-Planlari-Haritalar-Guzerg%C3%A2hlar-Kanyon-Koy-Dag-Magara-Nehir-181651/
Dün yine bir tura çıktım ;
Kocaeli 41 Yalova 77 Bursa 16 - olmak üzere.
Bundan bir önceki turum ;
http://tahribat.com/Forum-Kiyikoy-Gezim-181072/
Daha önceden plansız başladı yine, pusula, yol bilgisi, harita olmaksızın spontane ve ansızın gerçekleşti bu benim en çok hoşuma giden daha heyecan verici olması açısından tercih ettiğim bir sitil.
Öncelikle Kocaeli'ye uğradım yolu körfez boyunca aldım tüm güzergâh boyunca geliştede körfez yolu üzerinden geldim.
Kocaelide ballıkayalar ilk durağımdı.
Burayı gerçekten çok sevdim, gizli kalmış bir yer güzel gölü ve göl içindeki değişik türde, balık, yengeç, ve kurbağası fotoladıklarım oldu.
Tırmanış için ideâl bir yer, bir gün nasipse tırmanmayada gelmek isterim.
Sonraki durağım küçüklükten beri pek vakit ayıramadığım hayvanat bahçeleri "Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi" bu arada 1 senelik üyelik aldım belki yine giderim diye.
Bu arada küçük yazının ortalarında
DeepNote; Hayvanları çok sevdiğim için hiç bir zaman beslenmesi taraftarı değilim orada o kadar tür görmeme rağmen sevinç ve burukluk var, çünkü hayvanlar gerçekten kafeslerin içinde çok kötü duruma geliyorlar. Yerleri ne kadar büyük olursa olsun, içim cız etmedi değil, fotolarını çekmedim çünkü hepsi tellerin arkasında tel engelli var o yüzden hep camlı kısımlara gidipte çekmek istemedim çoğu keyifsizdi zaten birazda ondan.
Bu arada türleri çok güzel açıklamışlar normal stickerlarındada vardı 300'e yakın tür ve bitki.
Hayvanat Bahçesinin Resmi Sitesi -> www.farukyalcinzoo.com
Burada türlere bakabilirsiniz neler var yok diye. Eskiden çok belgesel izlediğimden mi aşırı alışkanlığımdan mı bilmiyorum hayvanları görünce sanki her gün görmüş gibi hissettim kendimi iyiki dürbünümü almışım uzaktaki hayvanlara dürbün ile baktım acayip keyifli oldu :)
Giriş
Sadece Aslanın, fotosunu çektim oda gördüğünüz gibi teller engel öbürlerini hiç çekmedim o yüzden.
Aslan keyifsiz yine ;
Foto çektirmek isterdim beraber :)
Buradan Körfez üzerinden yalova bursa yoluna doğru geçtim gölcükten resim.
Çektiğim panaromik (360º) resim gerçekten zorlandım çünkü o an korna çalmayan tır kalmadı bana : |
Ve son durağım Bursa oldu burada sırasıyla ;
Yeşil cami
Yeşil türbe
Emirsultan camii
Emirsultan türbesi
Ulucami
Olmak üzere güzel bir geziş yaptım.
Akabine kent meydanı civarında akşam üzeri ve iftar yaptım saat 12 gibi trafiğin sakinleşmesini bekleyip istanbula dönüş yoluna koyuldum.
Kişisel Not: Kocaeli ballıkayalar çok güzeldi, körfez manzarası gerçekten keyfe keder bir görüntü, bursa tamamen sizi kapsayan bir ruh halinde.
Keyif aldım, yeniden bir kaç tecrübe edinerek, kocelide resmen kış havası yaşadım yer yer ellerimin aşırı donacak gibi olduğunu hissettim, ya bu havadımı diyenler olacaktır ama bir şahit olun anlarsınız derim, bu tecrübede bana yaz bile olsa sağlam çık oldu.
Kocaeli Bursa Yalova 26.07.2013 -
editmesaj.exe
videolar gelince eklerim upload aşamasındalar : )()) -
fotoların boyutlarını düşürüp upload etsen iyi olur hocu..
-
siteye reklam koymuşlar istediğiniz yabani hayvanla foto çekilmek 25 tl diye
-
moustache bunu yazdı
siteye reklam koymuşlar istediğiniz yabani hayvanla foto çekilmek 25 tl diye
Yok hocam belli hayvanlar var hepsi ile değil
@yunusdoğan
hocam otomatik düşürüyor zaten önizlemede, tıkladığımda büyüyor. -
faruk yalçın zoo^dan bi kaç kare foto koyayım izninizle araya kaynasın
bu da angry bird
-
hoca o 125lik çakma racingle nasıl uzun yol yapıon anlamadım git git bitmez yol :)
-
insan bi alo der
-
Ballıkayalar güzeldir, sonbaharda gitmiştim geen sene üniversite dağcılık klübü ile. Kaya tırmanışı falan yapmıştık gece de 10-15 çadır kamp yapmıştık, güzeldi.
-
zeytun hayat senin ya ne güzel gezmişsin bi gün yanınamı ne gelsem :)
-
amasraya gitmeni tavsiye ederim