444'Lü Numaralar, ''Yerel Aranır Numaralar'' Oldu
-
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan değişiklikle 444'lü numaraların adı ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirildi.
Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ''Numaralandırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ile ''Bilgi ve Danışma Numaraları'' ibaresi ''Yerel Aranır Numaralar'' olarak değiştirilirken, numara gruplarının belirlenmesi, tahsisi ve kullanımında uygulanacak usul ve esaslar konusunda yetkili kuruluş BTK olarak belirlendi.
Halihazırda 444 XXXX şeklinde kullanılan numaralarla ilgili değişiklikle, yönetmelikteki ''tahsis edilen'' ibaresi ''ikincil tahsisi yapılan ve ülkenin her yerinden 7 hane çevrilmek suretiyle aranan'' biçiminde değiştirildibugüne kadar o zaman içimizi ateş gibi yakan bu arama ücretleri ne olacak ?
-
bu zamana kadarı geçecez artıkda bundan sonra normal tarifeden mi yinecek yani?Bedava dakikalarımızdan yiyecek mi artık?Heyecanlandım olum,artık en ufak şeyde ararım müşteri hizmetlerini :D:D
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------bu zamana kadarı geçecez artıkda bundan sonra normal tarifeden mi yinecek yani?Bedava dakikalarımızdan yiyecek mi artık?Heyecanlandım olum,artık en ufak şeyde ararım müşteri hizmetlerini :D:D
-----------------------------eğer denilen gibiyse yeni bir iş alanı oluşur,dayanmaz eldeki temsilciler :)
-
nolmuş ben anlamadım :|
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------nolmuş ben anlamadım :|
----------------------------- -
LasTMohicaN bunu yazdı:
-----------------------------SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------
hatta bende anlamadım -
blmrt bunu yazdı:
-----------------------------LasTMohicaN bunu yazdı:
-----------------------------SyspioniC bunu yazdı:
hatta bende anlamadım
-----------------------------yuh siz de mi
-
444 0 375 i aramakla herhangi bi ev numarasini aramak arasnda fiyat farki olmayacak imis
-
iyi mi kötü mü bilemedim şimdi
-
KodlayanAdam bunu yazdı:
-----------------------------iyi mi kötü mü bilemedim şimdi
-----------------------------aynen hocam. artık milyonlarca kişi arayacak ve %99 meşgul çalacak.. :D
-
Mevcut Durum:
444'lerin ücretlendirmesi tamamen müşterisi olduğunuz operatörün uygulamalarıyla alakalıdır.
BTK'nın belirlediği üst sınır geçilmemek üzere, operatörünüz 444 aramalarını ücretlendirebilir veya bedava dakikalarınızdan kullandırabilir. Operatörünüze baskı yapın, mail atın, dakikalarınızı 444'lerde kullanabilin.
Ev telefonundan 444'leri ararsanız şehiriçi olarak ücretlendirilirsiniz.
Ne değişti:
444'lerin kullanım hakkı Türk Telekom'daydı. Yeni yönetmelikle bu numaraların tahsisini BTK yapacak ve 444 gibi başka numara blokları da kullanılabilecek (999 vs gibi.) Bu yeni numaraları ve galiba 444'leri de BTK istediği gibi diğer operatörlerin kullanımına sunabilecek.