45 İn Karekökü?
-
sen logaritmayı yaz bi bakalım.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
1,2,3.. gibi sayılar rasyoneldir. kareköklü bi sayıyı rasyonel sayıya dönüştürmek armut yiyip elma tadı almak kadar mümkündür.
-----------------------------Muah mükemmel :)))
-
PaLmiTe bunu yazdı:
-----------------------------sqrt(45) = 6.70820393
baska sayilarin kare kokunude merak ediyosan googleye gir
sqrt(merak ettiginsayi) bunu arattir sonucu google sana soyler :)
-----------------------------laa ne güzel bişeymiş bu gogılcanda ne marifetli yaww :)
-
anladıgım kadarıyla logkök45 i soruyosun oda 0.826606256.... seklinde gider :D
-
SWAT bunu yazdı:
-----------------------------
anladıgım kadarıyla logkök45 i soruyosun oda 0.826606256.... seklinde gider :D
-----------------------------eşitlik varsa logaritmadan kurtarıp her iki tarafında karesi alınabilitesi yüksek
yada arkadaşın bulduğu logkök45 yatının yanlış olabilitesi yüksek :)
ama daha soruyu görmedik :P
-
ya aslında ortada soru fln yok.ben bişey araştıdım.ama bu matematik bilgisiyle yapamadım.
tamam ne düşünüğümü sizede açayım belki siz bişey yakalarsınız.
geçen bi kitap sormuşlardı ''tanrılar bilmem ne'' diye tam hatırlamıyom kitabın ismini.hatta ordan bi arkadaş tanrılar arabaları diye konuyla alakasız başka bi kitap upload etmişti.kitabın konusu: bitane hacker kuranın şifsini çözüyo ve kurandaki şifrelerle tanrıyla konuşuyo fln.levhi mafhuzu öğrenip geçmişi gelceği biliyo sözde.
neyse ben ondan sonra şu ömer çelakılın kitabını okudum.şöyle bir done var.
kuranda
toplam 13 defa kara (berr,yabas)
toplam 32 defa deniz (bahr)
kelimesi geçiyo 13+32=45 bunlar 32/45 ve 13/45 bunlarda %71 e %29 deniz/kara oranını veriyo
burdan yola çıkaraktan 100 sayısıyla 45 sayısını ilişkilendirdim. ve 100 karskökü 10 ve 10luk logaritmayı kullanıyorsak
45 in karekökü kuranın şifresinin yazıldığı logaritmayı verebilir şeklinde bişey düşündüm.ama ...
-
sen sıçmışsın ya, logaritme senin düşündüğün gibi bişey değil. bi önceki mesajımda da karekök olayını açıkladım kaçırmadın umarım.
-
aynı askerde hastalandığım gece gödüğüm kabus gibi. :(( ordada sayılar durmadan artıyo artıyo sonra ben sonsuzluğun altında eziliyo gibi oluyodum bi türlü sonuna = koyup bitiremiyodum a.q.yım
-
asal sayıları nerden çıkarıyonuz la? (((:
adam karekök diyo (((:
ayrıca 45 asal sayı deil (((:
-
aslında dünya 6 günde yaratıldı sonra tanrı arşa yükseldi fln
hafta 7 gün
o yüzden 6-7 arası dolaşmam uzakta olmadığım hissini veriyo bana