50 Photoshop Tuyosu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    1 'Nasıl yapılır' dersleri 
    %3cspace=0

    Sıkı bir özellikten bahsetmek lazım önce. Nasıl Yapılır dersleri. Photoshop CS3’te paketlenmiş halde duran ve neyin nasıl yapılabileceğini öğrenebileceğimiz birçok ders var. Bunlara Help > How To bölümünden ulaşabilirsiniz.



    Tüm dersleri öğrendiniz mi? O zaman kendinizinkileri hazırlayın 
    Help 
    menüsünün altında Photoshop için kendi “Nasıl Yapılır” derslerinizi nasıl hazırlayabileceğinizi size öğreten bir bölüm var.Not: Bu süreçte biraz da html ve dizin bilgisine ihtiyacınız var tabi.



    Panel fontlarını büyütün gözleriniz rahatlasın 
    %3cspace=0
    Bazen panellerdeki yazıları okumakta zorlanabilirsiniz (ya da belki de her zaman). Bunu Edit > Preferences > General (Photoshop > Preferences > General)
    ’ı açıp buradan font büyüklüklerini değiştirerek kolayca halledebilirsiniz. Not:Değişikliklerin aktif olması için Photoshop’u açıp kapamayı unutmayın. 

    Geçmişi değiştirebilirsiniz 
    Kimileri geri alma konusunda rahat ve özgür olmak ister. Photoshop CS3’te geri alma olayını History States 
    bölümünden yönetebilirsiniz. Edit > Preferences > General’a gelin. Solda artık bir Performance bölümünün olduğunu da göreceksiniz.



    Not: Geri alma sayınızı artırmak programın performansını olumsuz etkiler; bu bilinen gerçeği unutmadan sayıyı artırın 

    Fareyle zoom 
    Büyüteç aracını seçip klavye kısa yoluyla yakınlaşma ve uzaklaşmanın ötesinde farenin ortasındaki scroll tekerini kullanarak da yakınlaşma – uzaklaşma yapabilirsiniz. Alt (Mac için Option) tuşuna basılı tutup farenin tekerini ileri geri hareket ettirmeniz yeterli.

    Performans ayarları
    %3cspace=0
    İşte size performans ayarlarınızda yardımcı olacak iki şey; Preferences Performance Memory Usage yani hafıza yönetimi. Bu, Photoshop kullanımında RAM’inizin ne kadarını Photoshop’a tahsis edebileceğinizi ayarlama imkanı sunar. Ayrıca yine burada yer alan Scratch Disks'ten en çok boş alanın olduğu diskinizi seçmek de performans konusunda çok işinize yarayacaktır.

    Not: Scratch diski Photoshop'un fiili yani gerçek hard disk alanını kullanarak yarattığı geçici RAM olarak düşünebilirsiniz.

    3D dosyalarla çalışma

    Photoshop CS3 Extended’da 3D dosyalarla da çalışabiliyoruz. Tabi bu da beraberinde bazı gereksinimleri getiriyor. Eğer grafik kartınız 3D’lerle zorlanıyorsa Performance ayarlarından Enable 3D Acceleration sekmesini kapatabilirsiniz.

    LiveDocs menüsü

    Bazen belli bir problem için Help menüsünde aradığınız yardımı bulamadığınız olur. Yazılım için dokümantasyon sistemi sürekli değişir, genişler. İşte LiveDocs Adobe’nin bu konudaki çözümü. www.adobe.com/support/documentation adresine girdiğinizde tüm Photoshop başlıklarıyla ilgili online dokümantasyona ulaşabilirsiniz. Bu dokümantasyon sisteminin en güzel tarafı ortak aşamada hazırlanmış olması. Karşılaşılan sorun ve çözümlerin hepsi de elinizin altında.

    Fontları açıp kapama

    Fontları hepimiz severiz. Görsel iletişim, tasarım alanında çalışanlar için fontların çok büyük anlamı var. Ancak ne kadar font yüklerseniz o kadar performans sorunu yaşayacağınızı da unutmayın. Bundan dolayı alabileceğiniz bazı önlemler var. İşte bir tanesi; Edit > Preferences General’ı açın. Type bölümünden Font Preview Sizesekmesini kapatın. Dilediğiniz zaman geri açabilirsiniz.

    10 Photoshop'un Preferences'larını resetleyin

    İşte Photoshop'ta Preferences'ı resetlemenin hızlı yolu; Photoshop'u açarken Ctrl+Alt+Shift (Cmd+Option+Shift)'e basın. Karşınıza bir uyarı penceresi gelecek ve settings dosyalarını silmek isteyip istemediğinizi soracak. Bunları sildiğinizde yeni preferences ayarlarınız oluşturulacaktır.

    11 Cetvel ayarlarını değiştirin
    %3cspace=0
    Preferences'a gidip ruler (cetvel) ayarlarını değiştirmek yerine cetvel üzerine sağ klik yapın. Bağlantılı menüden tercih ettiğiniz ölçüm birimini seçin.

    12 Pasteboard alanı rengini değiştirin

    Pastboard alanının gri renginden içinize baygınlık gelmiş olması kuvvetle muhtemel. Bunu değiştirmek sizin elinizde; Araç paletinden Paint Bucket (G) aracını seçin (Gradient'in altında). Yeni bir ön plan rengi seçin. Shift tuşuna basılı tutun ve pasteboard alanına tıklayın. Ön plan renginiz uygulanacaktır.

    13 Pasteboard alan rengini geri yükleyin

    Değişiklik yaptıktan sonra aslında yine en iyisinin gri renk olduğuna karar verip eski ayarınıza geri dönmek isteyebilirsiniz. Bu gayet normal. Ön plan renk kutusuna tıklayıp Color Picker'da 192, 192, 192'yi yani grinin RGB değerini girin. Ardından pasteboard alanına Shift'le tıklayın.

    14 Araç paletini tek ya da çift sütun kullanabiliyoruz

    Eğer araç paletiyle çok sık mesainiz oluyorsa zaman zaman onu çift ya da tek sütun olarak kullanmanın avantajlarını da görmüşsünüzdür. Bunu nasıl yapıyorduk? Araç paletinin sol üst köşesindeki çift üçgen ikonuna tıklayarak tabi.

    15 Araç grubu içinde hızlı değişim

    Diyelim Magic Wand aracıyla çalışıyoruz. Ancak bir an Quick selection aracına ihtiyaç duyduk. Aynı araç bölmesi içinde olan bir diğer aracı kolayca nasıl seçebileceğimizi öğrendik. Mesele ile Magic Wand aracı seçiliyken Shift'e basılı tutup tekrarW'ya basarak alt araçlara geçiş yapabiliyoruz.

    16 Serbestçe kayan paneller
    Photoshop CS3 ihtiyaç duyulan ya da en çok kullanılan panelleri solda panel grubu olarak bir arada tutuyor. Ancak dilerseniz bu panellerden birini üstteki tab kısmından tutup panel alanı dışına taşıyabilirsiniz. Böylece hareketli bir panele sahip olursunuz.

    17 Camera Raw ayarlarını taşımak
    %3cspace=0
    Camera Raw 4.1’in yeni bir ayar paneli var. Bu sayede popüler ya da sık kullanılan kullanım ayarlarını saklayabiliyoruz ve her seferinde yeniden oluşturmak zorunda kalmıyoruz. Diyelim ki bilgisayarınızı değiştirdiniz. Kullandığınız birçok ayarı da yeni bilgisayara taşımak istersiniz. Ancak bu aslında o kadar da kolay bir işlem değil. Peki ne yapacaksınız? Önce gidip presets klasörünü buluyorsunuz. Bunu Mac’lerde User > Library: Application Support > Adobe > Camera Raw > Settings altında, PC’lerde ise C > Document and Settings > User > Application Data > Adobe > CameraRaw > Settings altında bulabilirsiniz. Buradan taşımak istediğiniz XMP dosyası şeklindeki preset ayarını kopyalayıp bilgisayardaki aynı klasöre taşıyın. Presets panelinde ayarlarınız hazır.

    18 Çalışma alanımızı kaydediyoruz
    %3cspace=0Öncelikle çalışma alanımızı dilediğimiz şekilde düzenliyoruz. Ardından daha sonra gerekebileceğini düşünerek çalışma alanımızı kaydediyoruz. Bunu Window > Workspace > Save Workspace’den yapıyoruz.

    Not: Çalışma alanının kaydı demek aynı zamanda mevcut klavye kısa yollarının ve mevcut menülerin de kaydı anlamına geliyor.

    19 Çoklu imajları Photoshop CS3’te açmak
    Photoshop’ta çoklu imajları birlikte açabiliyoruz. Open menüsünden Shift’le beraber açmak istediklerimizi seçiyoruz ve Open’a tıklıyoruz.
    Not: Ctrl tuşuyla da klasörde farklı yerlerde duran imajları seçip açabilirsiniz.

    20 File > Open Recent’i ayarlayın 
    %3cspace=0
    Edit > Preferences menüsü altında File Handling diye bir opsiyonumuz var. Altta yer alan Recent file list contains alanında gireceğiniz değerle Open Recent’te kaç tane dosyanın hatırlanacağını belirleyebilirsiniz.

    21 Herhangi bir yerden renk örneği alın

    Eyedropper aracıyla artık ekrandaki herhangi bir alandan renk örneği alabiliyoruz. Önce Eyedropper (I) aracını seçiyoruz, ardından çalışma alanı içinde dilediğiniz yere tıklayıp renk örneği alabilirsiniz. 

    Not: 
    Tıkladığınız noktadan alınan renk örneği ön plan renginiz olarak araç kutusunda yer alacaktır. Alt’a basılı tutarak tıkladığınızda alacağınız ren örneği arka plan rengi olacaktır.

    22 Aşamalarınız kaydediliyor
    %3cspace=0
    Bazen en ilginç, güzel çalışmalar kazara ortaya çıkan çalışmalar olabiliyor. Photoshop CS3’te 
    History 
    paneli sayesinde çalışma adımlarınız elinizin altında; dilediğiniz an’a dönebilirsiniz. 

    Not: 
    Edit > Preferences > General ayar menüsünden History Log kutucuğunun işaretli olduğundan emin olun. Bilgileri metadata olarak, ayrı bir text dosyası olarak ya da her iki şekilde kaydedebilirsiniz.

    23 Artık akıllı filtrelerimiz var 
    Akıllı filtreler (Smart filter) adjustment layerla aynı yolla çalışıyorlar. Filtre, layer üzerinde ayrı bir yerde konumlandırılıyor böylece tahribatsız bir şekilde üzerlerinde oynanabiliyor. Smart filtreleri kullanabilmek için içeriğinizi önce Smart objeye
    dönüştürmelisiniz. Bunun için içeriğin yer aldığı layera sağ tıklayıp Convert to Smart Object’i seçin. Bunu yaptıktan sonraFilter menüsüne gidebilir ve istediğiniz filtreyi uygulayabilirsiniz. 

    Filtreyi bir kez smart objeye uyguladığınızda layer panelinde smart filtremizi gösteren bir alt layer oluşur. Smart filtre üzerine çift tıklayarak gerekli ayarlamaları yapabilir ya da yandaki göz ikonundan onu kapatabilirsiniz.

    Not: 
    Smart filtre olarak çalışmayan birkaç filtremiz daha var; Extract, Liquify, pattern Maker ve Vanishing Point

    24 Akıllı filtrelerde blend mode’ları
    %3cspace=0
    Eskiden belirli bir efektin bir imaj üzerindeki etkisini Edit > Fade (efektin adı) 
    ile kontrol edebiliyordunuz. Efekt için bu özellik artık blend mode’da yer alıyor. Mesela Opacity kontrolü… Burada sorun şuydu ki işlemi tamamladıktan sonra geri dönme ve ayarlarınızı modifiye etme şansınız yoktu. Akıllı filtrelerde blend mode ve efektin görünürlüğünü ayarlama gibi bir opsiyonunuz var. Üstelik daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda modifiye işlemini yine yapabilirsiniz. Layers panelindeki Smart Filter’ın sağında yer alan Edit Blending Options ikonuna çift tıklamanız yeterli.

    25 
    Akıllı filtre ve maske kullanımı
    Yaratıcılığınızı farklı ufuklara taşıyacak bir özellik daha… Smart Objeye maske üzerinde boyama yaparak uyguladığınız herhangi bir filtreyi görünür yapabilir ya da saklayabilirsiniz. Smart Filter ikonuna tıklayın. Brush aracını seçin ve siyaha boyayın.

    26 Diyalog penceresini resetleme
    Herhangi bir diyalog penceresinde çalışırken bir OK bir de Cancel opsiyonumuz var. Yani temel de… Yaptığınız ayarları uygulamadan önce beğenmediğiniz bir nokta varsa OK demek ya da Cancel ile efektin orijinal haline dönmek zorunda değilsiniz. Diyalog penceresinde Alt (Option) butonuna basılı tutarak Cancel butonunun Reset butonuna dönmesini sağlayabilirsiniz. Bu size diyalog penceresinden çıkmadan efekti yeniden uygulama şansı verecektir.

    27 Black and white'ı kolayca uygulayın
    %3cspace=0
    Black and White efektini uygulamanın birçok ayrıntısı var, ancak bu efekti kolay ve çabukca uygulayabilirsiniz. Resmi açın.Image > Adjustments > Black and White’ı seçin. Burada bulunan birçok sliderı kullanmak yerine resmin üzerinde açık ya da koyu dilediğiniz herhangi bir noktaya fareyle tıklayıp basılı tutun. İmleci sola doğru götürdüğünüzde tıkladığınız noktadaki tondan hareketle resmin genelinin açıldığını; sağa doğru götürünce de koyulaştığını göreceksiniz.

    28 Clone Source paneli
    %3cspace=0
    Bu panel, klonlama işleriyle çok fazla vakit harcayan kullanıcılar için birtakım önemli özellikler içeriyor. Artık Clone Stamparacında birtakım ayarlamaları yapabilirsiniz. Üstteki Clone Source panelini açın, buradaki ikonlar yardımıyla ayarlamanızı dilediğiniz gibi yapın. Ardından Alt’a basılı tutarak bir noktaya tıklayın. Bu işlem paneldeki ilk ikona kaydedilecek. Ardından paneldeki ikinci ikona tıklayın ve aynı işlemi tekrarlayın. Artık bir seri lokasyon noktasını kaydedebilir ve sadece ikona tıklamak suretiyle örnek aldığınız başlangıç noktasına geri dönebilirsiniz.

    29 Refine Edge

    Birçok seçim aracımız var ancak Adobe bu konuda çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Refine Edge (select > Refine Edge). Bir seçim aracıyla resim üzerinde seçim yapıp Refine Edge özelliğini açarak seçiminizi birtakım slider seti yardımıyla modifiye edebilirsiniz.

    Not: Altta 5 sıra halinde yer alan preview seçenekleri ile çıktınızın farklı renk zeminlerde nasıl görüneceğinin görebilirsiniz.

    30 Vanishing Point
    %3cspace=0
    Vanishing Point’de büyük değişimler oldu. Artık sadece 90 dereye bağlı değilsiniz. Vanishing Point filtresiyle birçok havalı alternatifiniz var.

    31 Videoları süsleyip düzeltin
    Animation panelinin tepesinde (Timeline mode’da) Work Area bar’ın sonunda iki mavi tutamaç yer alıyor. Burası sizin çalışma alanınız. Başta yer alan Work Area Startve sondaki Work Area End tutamaçlarını sürükleyerek videonun ne kadarıyla çalışacağınızı ayarlayabilirsiniz.

    32 Video aynı zamanda Smart Object de olabilir
    Video layerların güzel özelliklerinden biri de Smart Object olarak da ayarlanabiliyor olmaları. Bu, imaj manipülasyonu söz konusu olduğunda döndürme, ölçeklendirme, warp gibi yüzlerce alternatif anlamına geliyor.

    33 Keyframe komutları 
    %3cspace=0
    Animation panelinde (Timeline mode’da) Layer listesinin tepesinde Comments adında bir başlık bulunuyor. Bu bize timeline üzerinde keyframe’ler ekleme imkanı sunuyor ve her keyframe timeline’da o noktayla ilgili belli bilgiler içeren birer açıklamadır. Comment layerındaki clock ikonuna tıklayarak comment keyframe’i ekleyebilirsiniz.

    34 Timeline ayarlarını değiştirin
    Animation panelindeki açılır menüden Document Settings’i açın. Buradan timeline’daki süre ayarını yapabilirsiniz. Diyalog penceresinde süreyi ayarlayabilir ve pop-up menüden frame rate ayarı ya da kişisel ayar (custom setting) yapabilirsiniz.

    35 Photoshop'ta her şeyi ölçün
    %3cspace=0
    Photoshop’ta eğer Analysis > Set Measurement Scale > Custom’ı seçerseniz bir takım ayarların yer aldığı bir diyalog penceresi çıkar. Bu pencere açıkken cetvelle ekranda dilediğiniz pixel ölçümünü yapabilirsiniz.

    36 Vanishing Point'de ölçümleme

    Vanishing Point’in içinde herhangi bir şeyi üç boyutlu ölçebileceğiniz yeni bir ölçü aracınız var. Yapmanız gereken kısacaMeasure aracını (R) kapmak ve iki nokta arasına kliklemek. Ardından diyalog ekranının tepesinde Length alanına saptanan değeri girmek. Bu değer diğer tüm ölçü araçlarının temel alacağı değer olacaktır. Daha sonra bu ölçümleri Vanishing Point’deki açılır menüden Photoshop’a da çevirebilirsiniz.

    Not: Vanishing Point’i açmadan önce boş bir layer dkullanabilirsiniz. Çünkü ölçümleme işlemi çevrildiğinde mevcut aktif layer içinde ortaya çıkacaktır.

    37 Ölçüm parametrelerini ayarlama

    Photoshop’ta Analysis aracını kullanırken mesure ölçülerini tanımlamanız gerekir. Analysis menüsü altına gelin. Set Measurement Scale’i oradan da Custom’ı seçin. Modifiye edebileceğiniz 3 ayar var; Pixel uzunluğu, mantıksal (logical) uzunluk ve mantıksal birimler. Örneğin bir dokümanınız var ve 100 pixel genişliğinde olduğunu biliyorsunuz, Pixel Lengthalanına 100 girebilirsiniz. Ardından, biliyorsunuz ki 100 pixel 1 inch’e eşit; Logical Length bölümüne 1 girebilirsiniz. Son olarakta Logical Units’e inch yazıyorsunuz. Artık ne oldu? Her 100 pixel 1 inch olarak Measurement Scale’da ayarlandı.

    38 Ölçüm işaretçisi hazırlamak

    Ölçüm işaretçileri, haritalar üzerinde de gördüğümüz “1 ölçü eşittir 1km” şeklindedir. Photoshop’ta da benzer yapıda Scale Marker adlı bir sistem var. Bu, temelde kullandığınız ölçüm parametresini baz alarak üretilen bir ölçüm kılavuzudur. Bir ölçüm parametresi bir kez belirlendikten sonra Analysis menüsüne gidip Place Scale Marker’ı seçebilirsiniz. Burada Length bölümüne gireceğiniz değer ölçüsünde ölçüm işaretçiniz olacak. Ayrıca Display Text kutusunu işaretleyerek marker için bir etiket görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca renk ve dosyaya vağlı olarak yerleştirme noktasını da belirleyebilirsiniz.

    39 3D objeler üzerinde dokuları modifiye edin
    Üzerine doku uygulanmış bir 3D objeyi import ettiğinizde, üzerindeki doku 3D layerla birlikte bir alt layer olarak konumlanır. Mevcut dokuyu modifiye etme ya da değiştirmek için doğrudan layer paletindeki doku adına iki kez tıklamanız yeterli. Diyalog penceresi 2D doku resmiyle açılacaktır. Dilediğiniz işlemi yapıp kapatın ve dokümanı kaydedin. Tıpkı Smart Object
    ’te olduğu gibi aynı doküman içinde kendisi otomatikman update olacaktır. 

    40 Vanishing point ve 3D
    %3cspace=0
    Vanishing point filtresiyle çalışırken çoklu düzenlenebilir grid oluşturabilir, ardından resmin bir bölümünde grid tanımlanmış olarak, 3D layer olarak Photoshop’a geri döne- bilirsiniz. Not: 
    Açılan menüden Return 3D Layer to Photoshop’u seçmelisiniz.

    41 3D'ye After Effects'e export edin Vanishing Point’de bir grid box oluşturduğunuz zaman, Photoshop’a 3D obje olarak gridi döndürebilme opsiyonuna ek olarak After Effects’e 3D obje olarak export imkanımız da var. Üstteki diyalog penceresinden üçgen ikona tıklayıp açılan menüden Export for After Effects’i seçmeniz yeterli. 

    42 
    Google 3D deposu 
    Photoshop CS3 Extended'ın yeni 3D kapasitesi diğer 3D pro- gramlarda hazırlanmış modelleri modifiye işlemini oldukça kolaylaştırdı. Tabi herkeste 3D modelleme programı olmaya- bilir. İşte bu noktada Google, Google 3D Warehouse
    ’ı duy- urdu. Burası ücretsiz 3D model kütüphanesi hükmünde. Bunları doğrudan Photoshop’a import edebilir ve mevcut 3D araçlarıyla manipüle edebilirsiniz. Not: Adresi de verelim; http://sketchup.google. com/3dwarehouse 

    43 
    Photomerge'e göz atın 
    Photomerge 
    ile gerçekten harika panoramik fotoğraflar hazırlayabilirsiniz. File > Automate altında yer alan Photomerge ile panoramik fotoğraflar hazırlamak artık çok daha kolay. 

    44 Bridge'te favoriler (favorites) oluşturma Bazen belirli bir imaj için klasörleri arayıp durmak son derece hantal bir işleme dönüşebiliyor. Bu durumda en çok kullandığınız klasörler için bir favoriler lis- tesi oluşturabilirsiniz. Bunun için klasöre sağ klik yapın, bağlantılı menüden Add to Favorites
    ’ı seçin. Bir dahakisefere belli bir resmi bulmanız gerektiğinde doğrudan Favorites paneline giderek klasöre tıklamanız yeterli

    45 
    Camera Raw'u Bridge'te açmaya ne dersiniz? 
    Raw imajlarınızı doğrudan Bridge'te açabilirsiniz. Bir ya da daha fazla resmi Bridge içindeyken seçin, sağ klik yapın, Open in Camera Raw
    ’u seçin. Böylece resimler Bridge’teki Camera Raw’da açılacaktır. 
    Not: 
    Bunun yerine kısaca Cmd / Ctrl +R kısayoluyla da açabilirsiniz.

    46 Fill ve Recovery sliderı
    Az pozlanmış bir resmin pozlanma değerini artırmak istediğinizde ışıklı alanları kırpmanız gerekecek. Işık bilgiler- inin olduğu alanları alıp onları tamamen beyaza çevirecek- siniz. Camera Raw 4.1’den önce tek yol exposure işlemine geri dönmekti. Şimdi Recovery sliderı sayesinde mevcut resmi etkilemeden ışıklı bölgelerde kaybettiğiniz detayları geri getirebiliyorsunuz. 

    47 Bridge'te grup ve yığın yapma 
    Aynı konuda çekilmiş birden çok çekiminiz varsa ve bunları grup haline getirmek istiyorsanız image stacks oldukça iyi bir fikir. Gruplamak istediğiniz resimleri Shift ya da Ctrl ile seçip Ctrl G ile gruplayın. Böylece resimlerden bir yığın oluşacaktır. Yığını genişletmek isterseniz Ctrl + sağ oka, tekrar daraltmak isterseniz Ctrl + sol oka basmanız yeterli olacaktır. 

    48 Bridge'in Camera Raw'u 
    Camera Raw, çoklu imajlara batch-type sürecinde ayarlama- lar ve efektler uygulayabileceğiniz oldukça güçlü araçlara sahip. Eğer bunlar için Photoshop’u açarsanız performansı da buraya bağlamış olursunuz. Bunun yerine Bridge’teki Camera Raw’u kullanırsanız o sırada Photoshop’u da başka bir işinizi için kullanabilirsiniz. 

    49 Anahtar kelimeler girin
    %3cspace=0
    Bridge’de resim arama işlemini daha az hantal bir hale getirmek için resimlere anahtar kelimeler girebilirsiniz. Ctrl ya da Shift’le Bridge’te çoklu dosyaları seçebilirs- iniz. Dosyaları seçtikten sonra Keywords paneline gidip dilediğiniz anahtar kelimeyi seçebilirsiniz. Anahtar kelime seçili tüm resimlere uygulanacaktır. 

    50 
    Bridge için çalışma alanı
    Bridge CS3’ün görünümünün farklı şekillerde değiştirilebildiğini hatırlayın. Favori panellerinizin görünümünü bunları workspace olarak kaydetmek sureti- yle bir kenarda tutabilirsiniz. Yapmanız gereken Window > Workspace > Save Workspace’i seçmek.


    https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Bide resimler gözükseydi..

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Hatalı copy/paste,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    copy/paste fail.

    http://www.photoshopmagazin.com/dergi/2008/12/50_photoshop_tuyosu.html


    http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

    tahribata konu göndermeden önizleme butonu şart :)


    msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    Resimler konu girerken gozukuyor, konu okeylendiginde gozukmuyor.Insan kendi sitesinden dahi copy/paste yapamiyor


    https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2004
    Erkek

    nolanded bunu yazdı:
    -----------------------------

    tahribata konu göndermeden önizleme butonu şart :)


    -----------------------------

     

    evet olsaydı iyi olurdu :)


    ⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------

    Resimler konu girerken gozukuyor, konu okeylendiginde gozukmuyor.Insan kendi sitesinden dahi copy/paste yapamiyor


    -----------------------------

     

    .jpeg sonundaki o saçma sayılar sil gözükür.

    misal : http://www.photoshopmagazin.com/images/loaded/2008/012_Aralik/dosya_001.jpg0240999555704

    http://www.photoshopmagazin.com/images/loaded/2008/012_Aralik/dosya_001.jpg


    http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    Konuyu simdilik silerseniz resimleri duzenleyip aktaricam :(


    https://t.me/pump_upp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2007
    Erkek

    ilaç gibi dersss


    Hanimabi Sen Neler Dedin Oyle :( http://www.youtube.com/watch?v=YRbUA9UuUqk
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2011
    Erkek

    Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------

    Konuyu simdilik silerseniz resimleri duzenleyip aktaricam :(


    -----------------------------

    20dakka olmuş konuyu açalı.

     

    basitte alıp hemen o sayıları siliver..


    http://www.leyladansonra.com/
Toplam Hit: 2382 Toplam Mesaj: 13