50 Tb Veri Bulut ,Sunucu ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

beyler 20.000 adet dosya , 50 tb civarı bir veri var, bunları barındırıp , kullanıcılara download sunabileceğim uygun yollu bişey arıyorum.
    Türk Telekom Veri Merkezi ve Bulut filan bişey dediler bildiğim bişey değil.
    qnat filanmı lazım.
    en uygun yollu nasıl hallederiz ?

Arayan yok, Soranı skim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

içerik nedir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

icerik legal mi illegal mi ? film tarzi bir sey ise durum degisir ondan sordum. Ama turktelekomdan daha ucuza gelecektir OVH veya hetzner

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

icerik legal mi illegal mi ? film tarzi bir sey ise durum degisir ondan sordum. Ama turktelekomdan daha ucuza gelecektir OVH veya hetzner

legal içerik 

Arayan yok, Soranı skim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-sx/

sx65 bütçene göre pahalıysa başka önerebilirim. raid5 seçersin 1 disk patlasada sorun olmaz. Yaklaşık 66 tb alan. Normalde 88 TB'de raid olacağı için 66 ya düşer ama en azından disk garantisi olur. NVMe SSD var. 1gbit/s bağlantı var. NVME SSD içinde hızlı dosyaları çektirirsin daha çok indirilenler gibi metadata kafası olur. Ubuntu kurarsın, nginx ile file server kurup dosyaları atarsın işini çözer. İstiyorsan cf cdn çakarsın.

https://www.hetzner.com/storage/object-storage/ 

store box da varda kasabilir trafik olacaksa. Yoksa çözüm olarak daha basit.

storgede şunlarda iyi -> https://www.backblaze.com/cloud-storage/pricing 

insidae tarafından 27/Kas/25 21:45 tarihinde düzenlenmiştir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

Kiralık ile maliyetin inanılmaz artar hocam en temizi kendi sunucunu kurup co-location barındırma hizmeti almak olacaktır. Tabi bide ne kadarlık bir trafik olur tahmin yürütürsen senin için fiyat alma konusunda mantıklı olacaktır. Kiralık storage veya amazon s3 tarzı yapılar başta güzel gibi gözükür ama bandwith e de ekstra ücret almaya başlayınca ortalık karışabiliyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    Ccaglayan bunu yazdı

Kiralık ile maliyetin inanılmaz artar hocam en temizi kendi sunucunu kurup co-location barındırma hizmeti almak olacaktır. Tabi bide ne kadarlık bir trafik olur tahmin yürütürsen senin için fiyat alma konusunda mantıklı olacaktır. Kiralık storage veya amazon s3 tarzı yapılar başta güzel gibi gözükür ama bandwith e de ekstra ücret almaya başlayınca ortalık karışabiliyor.

Bu mantikta girdigim redora colocation hizmetimden 2 sunucum bosa cikti birisini gecen hafta sattim. 2. yi onumuzdeki hafta bir arkadasin evine yollicam evde host etsin diye. DC ler net kullanimina ve elektrige olmasi gerekinin 10 kati yazdigi icin turkiyede colocation mantikli olmuyor. Kendin host et o zaman masrafsiz olur

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

en mantılısı eve qnat kurmak olacak sanırım.

Arayan yok, Soranı skim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

eve şeyet

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

backblaze . com

Toplam Hit: 3028 Toplam Mesaj: 14