555K Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Erkek
    Adnan Menderes'e idam kararı veren hakimin sürüne sürüne öldügü haberlerde bile cıkmıstı!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

bu bnm fikrim deil sadece bi yerden duydum geçen hafta ve yazmak istedim...

ne kadar doğru ne kdar yanlış bilemiyorum.

adnan menderesin asılmaması için bir kağıt gelmiş ve alparslan türkşin elindeymiş :/

ve türkeş bu kağıdı saklayarak menderesin asılmasını sağlamıs ve asıldıkdan sonra kağıt ortaya cıkmıs ve mazerette postada takılmış gibi bahanelermiş bi hoca söledi :) gerçi o artık hoca deil :) şikayet etmiştik böle konulardan bahsedior die :D açıga aldılar adamı :)

her neyse bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirmi ?

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

Paylasim icin ..saol ...Adnan Menderes'in ölümünün sebebini daha farkli biliyordum ..

Ne icin öldügü önemli Allah rahmet eylesin ...

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Bazilari Vardir Hak eder bunu siz bilmesiniz biz bilir

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    Bence bu idam olayıda devletimizadına çok aşşağılayıcı bir durum.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    menderesle yargıcın konuşmalarıda çok acıdır hakim menderesi resmen hayvan gibi azarlamıştır. insan gibi yargılanamamıştır bile sebeb olarakta sizi buraya tıkan güç böyle istiyor demiştir. uyanık olmamız lazım arkadaşlar çok uyanık olmamız lazım efendiler her zaman yapar aynısını yoksa.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek
    Millet için iş görecek alçağa bak. Tutmuş rekabet edemediği için bel altı vurmuş. Amacına da ulaşmış, Menderes'i idam etmişler. Eminim kimse chp ye bu davranışlarının hesabını sormamıştır.

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

alın size yassıada mahkemelerinden bazı kısımlar

Mahkeme Başkanı: Susmazsanız sustururum

Yassıada duruşmalarında Mahkeme Başkanı Salim Başol’un azarlayıcı tutumu dönemin tanıkları tarafından en fazla şikayet edilen konular arasında. “Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor.” sözüyle tarihe geçen Başol, hemen her sanığa aşağılayıcı sözler sarf etmiş. Tutanaklara göre Başol’un bu tavrına zaman zaman siyasiler de tepki göstermiş. Bunlardan biri Tevfik İleri. Tevfik İleri, “Burada kolaylıkla başımıza oynanıyor. Oynansın, helal olsun, peşinde değiliz. Fakat şeref ve namusumuzla oynanmasın. Tahkikat komisyonunun sorgusuna çağrıldığı için ailelerin nasıl telaş ettiğinden bahsedildi. Ya 13 buçuk aydan beri bizim kan kusan çocuklarımız?” diyor. Maliye Bakanı Hasan Polatkan da kendisine bir türlü söz vermeyen Mahkeme Başkanı’na, “İdam istenilen bir davada kendimi müdafaa etmeyeyim mi?” diye soruyor.

Mahkeme Başkanı Salim Başol'un sanıkların kendilerini müdafaa etmelerini engelleyen ifadeleri arasında şunlar da var:

Yapmazsan yapma. Gelmiş buraya tomarlarca müdafaa yapıyor. (Bakan Hadi Hüsman’a)

Yapamazsan ne yapalım? Yapan yapar. (Fatin Rüştü Zorlu’ya)

Daima böyle lüzumsuz şeyler söylersiniz zaten. (Menderes’in avukatı Burhan Apaydın’a)

Sizi susturmak için başka ne yapmalı? (Adnan Menderes’in avukatı Talat Asal’a)

Siz doğru söylemiyorsunuz. (Şahitlere)

Kâfi. Susmazsanız sustururum. (Bakan Zeki Eratman’a)

Eğer ben kesin deyince kesmezseniz kestirmesini bilirim. (Adnan Menderes’e)

Öyle değil, öyle değil, öyle değil. Otur yerine! (Milletvekili Hüseyin Fırat’a)

Sen yalancı şahide benziyorsun. Anlat bakalım neymiş? (Bir şahide)

Öyle şey olmaz, kısa kes, az konuş! (Bakan Hasan Polatkan’a)

Lüzumsuz laflar bunlar, buyurun hadi. (Milletvekili Rüknettin Nasuhioğlu müdafiine)

Bizim burada boş laf dinleyecek vaktimiz yok başka. (Adnan Menderes’e)

Sizi on beş dakikadan fazla dinleyemeyiz. (Bakan Hasan Polatkan’a)

Ben ömrümde yalan söylemedim demek müdafaa değildir. Bunlar asılsız sözlerdir. (Bakan Hamdi Ongun’a)

Görünüşte Atatürkün ilkelerine karşı olduğu için asılmıştır ama türk parasından ismet inönünün resmini kaldırıp atatürkün resmini koyanda menderestir...

Ayraca istemediği halde prostat (iç beden) muayenesi yapılmıştır doktor tarafından

idamından dört saat önce sırf aşağılama amacıyla prostat muayenesi (bkz: rektal tuşe) yapılmış. acaba prostatında problem olsaydı ameliyat mı edeceklerdi ya da idamından vaz mı geçilecekti?

doktorla arasındaki konuşmayı okuyunca küfretmekten kendini alamıyor insan...

http://www.sabah.com.tr/.../01/07/yaz1684-10-131.html
    istirham ediyorum, utanıyorum
    adnan menderes'in yassıada'da kapatıldığı odaya yerleştirilen bir mikrofon vasıtasıyla sabık başbakanın bütün konuşmaları ve hareketleri dinlenip takip edilmiş ve intihar teşebbüsünden sonra odada yapılan konuşmalar da kayda alınmıştı. aşağıda, menderes ile doktorlar arasında 1961'in 17 eylül sabahı saat onu beş geçe yapılan ilk defa bundan yıllarca önce nazlı ilıcak tarafından yayınlanan "prostat muayenesi" tartışmasının metni yeralıyor. adnan menderes, bu konuşmalardan ve muayeneden tam dört buçuk saat sonra imralı adası'nda asılarak idam edilecektir:

ord. prof. dr. sedat tavat: "şöyle bir umumi muayene edelim."
    komutan: "utanmayın, utanmayın."
    dr. tavat: "efendim bir şey unutmuşuz. prostat muayenesi yapalım da..."
    menderes: "efendim?"
    dr. tavat: "prostat muayenesi yapılacak."
    menderes: "yok bir şey..."
    dr. tavat: "ama bu lâzım..."
    menderes: "nasıl olacak bu?"
    dr. tavat: "şey ile, eldivenle. prostatta bir şişlik filan var mı?"
    menderes: "yapamıyorum yani..."
    dr. tavat: "bir defa müsaade edin de efendim, çünkü sonda ile almışlar idrarınızı. pantolonunuzu çıkartın... yatağın üzerine bu şekilde durun, çok rica ederim, çok rica ederim."
    menderes: "istirham ediyorum, utanıyorum."
    dr. zeki: "eğilin efendim, eğilin, eğilin ellerinizi yatağa koyun..."

buradada son cümleye dikkat edin

atatürk, aydın'a geldiğinde halk partililer "paşam! aydında genç bir ağa var. abuk-subuk konuşuyor. şununla bi konuşsan, derdi nedir öğrensek" der. atatürk de yarım saatliğine adnan menderes'i kabul eder. fakat yarım saat sabaha kadar sürer; çok sevmiştir bu ağayı atatürk. bu sayede, ilk seçimlerde atatürk zamanında chp'den aydın milletvekili olur.

ağadır. istiklal savaşından sonra aydın'a döndüğünde ailesinde kendisinden başka yetişkin erkek kalmamıştır. esasında, kendisi de istiklal savaşında ölümden dönmüştür. hatta ölüm döşeğinde celal bayar ile helalleşir...aydın'a döndüğünde aydın köylüleri çeteleşir. çünkü menderes'in ailesinde erkek kalmadığından ailenin arazileri köylüler tarafından talan edilmiştir. köylüler de menderes'in kendileri ile mücadele edeceğini sanırlar. menderes'i fırsat bilen ailenin kahyası da köylülerle mücadele için çoktan bir çete hazırlamıştır bile..fakat menderes, tüm köyleri silahsız ve adamsız gezerek "bana kalan arazi yedi silsileme yeter. herkesin yağmaladığı arazi kendisinindir" der.

bir darbe sonucu asılmıştır. türkiye'de tüm darbelerde abd'nin parmağı yok mudur? peki neden darbe olmuştur? menderes, rusya'ya yanaştığı için. peki, bazıları, neden sevmez bu adamı? bilmiyorum...

renegadealien güzel konu tskler tarihimizin karanlık sayfaları bunlar malesef inşallah daha fazlası olmaz  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    hitbaytar bunu yazdı:
    -----------------------------
    Adnan Menderes'e idam kararı veren hakimin sürüne sürüne öldügü haberlerde bile cıkmıstı!
    -----------------------------
    hhakimlik bi olay yok hakim emredileni yapmış
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akdenizlili3701
    akdenizlili3701's avatar
    Erkek

menderesin idam edilmesine sebep olarak teksey biliyorum;

mersinin mafyasidır... sahsen birinci agızdan duydum.. 

isim sormayın !! 

bilgisayarım var ama interneti sizin gibi ii bilemiyorum
Toplam Hit: 4343 Toplam Mesaj: 24