7 Nisan Kızılay Kan Verme Etkinliği İzmir.
-
ben zaten erken varırım oraya. bi kişi 15-20 dk da verebiliyo kan. kan basıncına bağlı olarak değişir tabi. bazen 5dk da doluyo torba bazen 10 dk da :) ama 6-7 koltuk olduğuna göre sıkıntısız hepimiz veririz.
-
kadro çok iyi yaa :)
hepiniz için birer ünite yine veririm :)
keşke vizeler okul filan olmasada kopturup gelsem.. yazın artık inş..
bu arada tebrikler hepinize..
Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır..
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------kadro çok iyi yaa :)
-----------------------------bir sonraki sefere bekleriz barış hocam :)
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Abi benim saatle ilgili fikriyatım 3 biraz erken. Malum havalar ısınmaya başladı. Kan verdikten sonra tansiyon hızla düşer hava sıcak olursa. O yüzden biraz daha havanın yumuşak olduğu 4 veya 4,30 olabilir.
Edit: Ben pankartı yaptırdım la ciddi ciddi :-|
-----------------------------sahi sende kehonun numarası varsa onada sorsana. 28 şubattan beri girmemiş siteye. haberi yok zaar.
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Abi benim saatle ilgili fikriyatım 3 biraz erken. Malum havalar ısınmaya başladı. Kan verdikten sonra tansiyon hızla düşer hava sıcak olursa. O yüzden biraz daha havanın yumuşak olduğu 4 veya 4,30 olabilir.
Edit: Ben pankartı yaptırdım la ciddi ciddi :-|
-----------------------------sahi sende kehonun numarası varsa onada sorsana. 28 şubattan beri girmemiş siteye. haberi yok zaar.
-----------------------------
Sms attm smdi ben -
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------gel la yazın gezer tozar veririz.
Edit: hoca vize dedin de içim cız dedi la. 9 nisanda vizeler başlıyo. hiç kan da vermedim. bişi mişi olmaz inşallah :)
bedevi şansı vardır da sölemesi ayıp.
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------gel la yazın gezer tozar veririz.
Edit: hoca vize dedin de içim cız dedi la. 9 nisanda vizeler başlıyo. hiç kan da vermedim. bişi mişi olmaz inşallah :)
bedevi şansı vardır da sölemesi ayıp.
-----------------------------olm kan verince noolcakki :)
24 saat içinde sıvı olarak kendini tamamlıyor zaten kan. bünyeye göre de 3 ay içerisinde hücre olarak tamamlıyor. mesela ben 2 ayda bir kan verebiliyorum. 1-2 kere verdim ama haberleri olduğu zaman etik değil diye 3 ay dolmadan almıyorlar.
sıkıntı çıkmaz korkma.
-
Amcamın rahatsızlığı sebebi ile kan lazım oldu. Kan grubum tutmadığı için veremedim :-/ ama fazladan 1,5 ünite kan varmış bünyede.
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Amcamın rahatsızlığı sebebi ile kan lazım oldu. Kan grubum tutmadığı için veremedim :-/ ama fazladan 1,5 ünite kan varmış bünyede.
-----------------------------iyimiş. 1,5 ünite dediğin senin 600-750 ml arasına denk geliyor :)
-
crimeangel bunu yazdı:
-----------------------------iyimiş. 1,5 ünite dediğin senin 600-750 ml arasına denk geliyor :)
-----------------------------Abi hemşirenin nasıl baktığını görmen lazımdı. Normalde insanın bünyesinde 5-6 ünite civarında kan oluyormuş. Ölçüm yaptılar haşırt 7,35 ünite