folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 70 Yıldır Toprakta Gömülü Olan Savaş Uçakları Çıkartılıyor



70 Yıldır Toprakta Gömülü Olan Savaş Uçakları Çıkartılıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

    Beyler teferruatlı bilmediğiniz konular hakkında yorum yapıyorsunuz :) 1946 1948 yılları arasında Almanlara ait silahları kullanan ülkelere çok ciddi dayatmalar getirildi, Türkiye zaten 2. dünya savaşına girmeyerek ABD nin de SSCB nin de sürekli tehdidi altındaydı. Kendi uçaklarını üretmeye başladıktan sonra sovyet ve amerikan baskısıyla almanlardan alınan binlerce silah gömüldü. Bu uçakların başına gelen en iyi şey yağlı bezlere sarılıp gömülmeleridir.

    Aslında olayın özü Ahmet Emin Yalman'ın (ittihatçı olduğu sanıldığı halde muhalif olan ve her dönem yahudilerce kollanan şahıs, dönemin önemli gazetecisi ve ithal malları türkiyeye getirme konusunda uzman bir acente sahibidir) ki bu arkadaş hem Atatürk döneminde hem de Menderes döneminde farklı davalardan yargılanmıştır, 1952 yılında da suiskast atlatmıştır; ABD ile çalışarak Türkiye'de silah sanayi ve Havacılığın gelişmesini engellemek için girişimlerde bulunmuş ve başarılı olmuştur.

    Nuri Demirağın önünü kesen, Vecihi Hürkuş'un kemiklerini sızlatan Ahmet Emin Yalman'dır, kendisi gerçenten çok iyi gizlenmiş bir yahudidir, mason derneklerinin kapatılmasına karşı çıkan tek ittihatçıdır, adam o kadar iyi gizlenmiş ki malta adasına sürgüne gönderilecek kadar ittihatçı görünen bu şahsı arkadaşları çözememiş ve tüm ülkenin başına musallat olmuştur. Şahıs aynı zamanda Vatan Gazetesinin kurucusudur ve Nazi düşmanıdır.

    Adnan Menderes ABD'nin Türkiye - Sovyetler Birliği arasında savaş istediğini çözdüğünde bütün amerikancı tutumunu bir kenara bırakıp SSCB'ye yaklaşmaya başladı, Ahmet Emin Yalman Menderes'i indirmek için hükümeti suçlayıcı yüzlerce yazı yazdı ve 15 ay hapse mahkûm edildi. 1960 senesinde yazdığı yazılardan ve yattığı hapis cezasından ötürü ABD'nin California ve Georgia üniversitelerinden üstün cesaret ödülü almıştır. 1972 yılında 84 yaşında ölmüştür, bu ülkeye gizliden zarar veren onlarca kişiden biridir ve ne yazık ki deşifre edilememiştir.

    Bir de dip not vereyim size:

    Ahmet Emin Yalman'ı vuran kişi, henüz genç yaşında hayatının baharında temiz duygular taşıyan Hüseyin Üzmez'dir. Üzmez'in vatanseverliği Türkçülüğü pek uzun sürmemiştir. Kendisine içeride ne yaptılarsa Yalmanla yüzleştiğinde farklı ifade vermiş pişmanlığını dile getirmiştir ve dümeni hepten ABD destekli islamcılığa kırmıştır.

    Aha doğru tarih bilen bir adam gelmiş sonunda. Ayrıca Adnan Menderesin asılmadan bir kaç yıl önce, ABD den sanayi atağı için istediği krediyi alamaması ve daha sonra tam tersi istikamete dönerek SSCB'den sanayi gelişimi için kredi almasıyla kendi idamını hazırlaması bir olmuştur. Belirtmeden geçemeyeceğim.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2010
    Erkek

    Sonuc olarak ucaklari cehape mi gömmüş? Son kullanici buna bakar


    Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2006
    Homo

    İsmet inönünün türkiyeye ettiği zararlardan sadece biri, şaşırdım mı hayır tabiki. Ama genele baktığımızda Atatürk hariç tr nin başına gelen her liderin yaptığı saçmalıklar, bokluklar yok mu gırla dolu. Bir adam akıllı biri başa geçemedi 70 senedir..


    Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Türkiye'de kurulduğundan bu yana emperyalizmin en büyük düşmanı Atatürk idi. Onun ölümü ile bugüne kadar süren kirli oyunlarıyla her dönem hükümetleri elinde oyuncak etmiştir. En yakın örneğini geçen ay Erdoğan-Rothschild görüşmesinde görebiliriz.

    Şayet Atatürk en azindan 1950'lere kadar Türkiye'yi yönetseydi bu ülke çok daha ileride olurdu. Özellikle 2. Dünya Savaşı döneminin öncesini ve sonrasını onun zamanında atlatmalıydık.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    doğrulanması varmı? niye hiç bir yerde yazmıyor?

    ArmadA tarafından 16/Eki/16 23:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Living Death
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek
    maserati bunu yazdı

    İsmet inönünün türkiyeye ettiği zararlardan sadece biri, şaşırdım mı hayır tabiki. Ama genele baktığımızda Atatürk hariç tr nin başına gelen her liderin yaptığı saçmalıklar, bokluklar yok mu gırla dolu. Bir adam akıllı biri başa geçemedi 70 senedir..

    Ben İsmet İnönü'nün biraz hakkının yenildiğini düşünüyorum. 1929-1930-1931-1932 yıllarında dünyada büyük buhran krizi  vardı. Osmanlı'dan kalan borçlar 1970 yılına kadar taksitler halinde ödenecekti. 1940'larda 2.dünya savaşı oldu. Buna rağmen İsmet Paşa yönetiminde Osmanlı'dan kalan borçlar 1947 yılına kadar tamamen ödendi. 2. dünya savaşına tüm baskılara rağmen engel olundu ve Menderes gelinceye kadar büyük devlet oluşumu için tohumlar atıldı. Bu tohumların şu anda dünya devi şiketler olması gerekiyordu ama ya elden çıkarıldılar ya da tasviye edildiler. Menderes'in aldığı Marshall yardımından sonra bu ülkenin başına gelmeyen kalmadı ve hala devam ediyor. Emperyalist güçler göz göre göre türlü terör örgütlerini üzerimize gönderip fesat oluşturuyorlar. 

    https://www.youtube.com/watch?v=HelBmXTt6Oc

     


    https://twitter.com/ElliotticianRB
Toplam Hit: 4874 Toplam Mesaj: 27
kayseri kayıp savaş uçakları focke