8 Gb Vs 12 Gb Ram ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

zbrush için mesela 64 ram lazım.

frekansa bakma, çift kanal da bir boka yaramıyor. siknificunt bir durum meydana gelmiyor.

1600 mhz altında düşürme, ram için sweepspot denen bir şey var, 1600 yada 1866 ddr 3 için optimumdur.

sen daha büyük ram tak.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Noyan bunu yazdı

zbrush için mesela 64 ram lazım.

frekansa bakma, çift kanal da bir boka yaramıyor. siknificunt bir durum meydana gelmiyor.

1600 mhz altında düşürme, ram için sweepspot denen bir şey var, 1600 yada 1866 ddr 3 için optimumdur.

sen daha büyük ram tak.

Hacı benim ram Hynix diye bir markaymış.Bu markanında sınırlı şuan ürünleri.

Eğer kingston marka alsam diğer ram gibi  DDR3,1600 mhz,CL11 .

Bu  rami alıp yana taksam ne olur ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Android Studio, Intellij falan için SSD de fazla etki etmiyor maalesef. 

Benim makinede var. Photoshop, Matlab, Visual Studio 3-4 saniyede açılıyor fekat Android Studio nun açılması bi 10 saniye kendine gelmesi de bi 10 saniye sürüyordu. 

idea64 config dosyasıyla biraz uğraştım ama etki etmedi. Önerileriniz varsa tekrardan bir denerim.

Android Studio için bir ayarı emülatörü offline modda test et gibi ayar vardı onu yapıyordun o etki ediyordu ama %20 bir hızlanma yapıyor.Çok fazla bişey bekleme.

EDIT: Donanımın nedir?

u235 tarafından 21/Ara/16 01:10 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Haci su rami pcnin islemcisini pc nin modelini bi atsanda baksak makina 12 gb yi veya en azindan tek slotta 8 gb yi desteklicekmi? Ram iyidir ancak anladigim kadariyla senin dert islemci ve hdd den kaynakli hicbir program suana kadar gormedim ki ilk acilista 6 gb ram yesin.

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

OS ne yazmamısın. Heralde windows'dur o zamn. SSD'yi cakarken enterpirce classmanındaki (kurumsallar, serverlar için) olanlarından cakarsan pagefile'i da kullanırsın nerden baksan single file 20 gb filan ver ram gibi çalışsın. Bizim elemanlar macos da 16 gb de sorun yaşiyorlardı stock size verdim şuan elimi ayağımı öpüyor. En az %40 fark yaşadık.

makine tam ozellikleri : 
    http://hizliresim.com/BvrmW9
    http://hizliresim.com/VP058V

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

OS ne yazmamısın. Heralde windows'dur o zamn. SSD'yi cakarken enterpirce classmanındaki (kurumsallar, serverlar için) olanlarından cakarsan pagefile'i da kullanırsın nerden baksan single file 20 gb filan ver ram gibi çalışsın. Bizim elemanlar macos da 16 gb de sorun yaşiyorlardı stock size verdim şuan elimi ayağımı öpüyor. En az %40 fark yaşadık.

makine tam ozellikleri : 
    http://hizliresim.com/BvrmW9
    http://hizliresim.com/VP058V

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Android Studio için bir ayarı emülatörü offline modda test et gibi ayar vardı onu yapıyordun o etki ediyordu ama %20 bir hızlanma yapıyor.Çok fazla bişey bekleme.

Dell Inspiron 3542 serisi hocam.

http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-3542-intel-core-i5-4210u-1-7ghz-2-7ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-b21w81c-pm-bd601113

HDD yi çıkardım 250 GB SSD taktım. dedim ya visual studio falan yıldırım hızı gibi açılıyor ama java ideler fazla değişmedi.

Windows da PyCharm kullanmak istiyorum ama o da intellij tabanlı olduğundan aynı yavaşlık sorunları var.

SkynetX tarafından 21/Ara/16 09:08 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Haci su rami pcnin islemcisini pc nin modelini bi atsanda baksak makina 12 gb yi veya en azindan tek slotta 8 gb yi desteklicekmi? Ram iyidir ancak anladigim kadariyla senin dert islemci ve hdd den kaynakli hicbir program suana kadar gormedim ki ilk acilista 6 gb ram yesin.

Dell inspiron 5559

i5 6.seri işlemci.1 tb harddisk,2 gb ekran kartı var.

2 slorda da 4 gb hyunix marka ram var.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Dell Inspiron 3542 serisi hocam.

http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-3542-intel-core-i5-4210u-1-7ghz-2-7ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-b21w81c-pm-bd601113

HDD yi çıkardım 250 GB SSD taktım. dedim ya visual studio falan yıldırım hızı gibi açılıyor ama java ideler fazla değişmedi.

Windows da PyCharm kullanmak istiyorum ama o da intellij tabanlı olduğundan aynı yavaşlık sorunları var.

SSD model ne hacı ?

Görünüşde benim makinayla aynı seviyede seninkide.

u235 tarafından 21/Ara/16 16:49 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

Toplam Hit: 2458 Toplam Mesaj: 21
ram