folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 80' - 90' Lı Yıllarda Çocuk Olmak..

80' - 90' Lı Yıllarda Çocuk Olmak..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

HATIRLADINIZ MI ?

70 - 80 - 90' lı yıllarda mı büyüdün?
    Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın? 
    1.- Arabaların emniyet kemeri, kafalıkları, ve kesinlikle hava yastıkları yoktu.
    2.- Ön koltuk tehlikeli değil de eğlenceliydi.
    3.- Bebek yatakları ve oyuncaklar renkliydi.
    Ya da en azından kurşunlu, muhtelif , zehirli maddeler ile boyanmıştı.
    4.- Prizlerin, araba kapılarının, ilaç şişelerin ve kimyasal ev temizleyicilerinin üzerinde, çocuk kilitleri yoktu...
    5.- Kasksız bisiklete biniliyordu.
    6.- Steril su şişelerinden değil de bahçe hortumundan,
    yada muhtelif başka kaynaklardan su içiliyordu...
    7.- Oyun oynamaya çıkmanın tek şartı, hava kararmadan önce eve dönmekti.
    8.- Cep telefonu yoktu ve hiç kimse nerelerde gezdiğimizi bilmiyordu. İnanılmaz ...
    9.- Okul öğlen bitiyordu...
    Ve öğlen yemeği için evimize geliyorduk.
    10.- Bir sürü yaramız, kırılmış kemiğimiz ve kırılmış dişimiz vardı, fakat hiçbir zaman birileri bu yüzden mahkemeye verilmiyordu. Kendimizden başka kimse sorumlu değildi.
    11.- Bolca tatlılar ve tereyağlı ekmekler yiyorduk, ve gerçek şekerli içecekler içiyorduk ve hiç kilo sorunumuz olmazdı
    - çünkü hep dışarıda oynardık , aktif olarak ...

12.- Dört çocuk bir limonatayı paylaşabiliyorduk...
    aynı bardaktan içebiliyorduk, ve kimse bu yüzden ölmüyordu.
    13.- Playstation, Nintendo 64, X boxes, Vídeo oyunlarımız,
    99 kablolu kanalımız , Dolby surround, Cep telefonumuz, Bilgisayarımız, Internet de Chat odalarımız YOKTU.
    onun yerine ARKADAŞLARIMIZ vardı bolca!!!

14.- Yürüyerek veya bisiklet ile uzakta oturan arkadaşlarımızı ziyaret edebiliyorduk, kapılarını çalıp hatta çalmıyarak içeri girip onları oyun oynamaya çağırabiliyorduk!!!

15.- Evet dışarda, o acımasız korkunç dünyada!
    Korumamız olmadan! nasıl mümkün oluyordu bu?
    Tek kale üzerine maç yapardık ve birisi takıma alınmadığında
    psikolojik travma oluşmuyordu ya da dünyanın sonu gelmiyordu.

16.- Bazı öğrenciler diğer öğrenciler gibi başarılı değildi ve sınıfta kalabiliyordu. Fakat bu yüzden kimse Psikoloğa ya da Pedagoğa gönderilmiyordu. Kimsede Dislexia, konsantrasyon sorunu veya hiperaktivite yoktu, basitçe o okul yılını tekrarlıyordu.

17.- Özgürlüğümüz , üzüntülerimiz ,başarılarımız , görevlerimiz vardı.

...ve bunlar ile yaşamayı öğreniyorduk.

Soru: nasıl oldu da bütün bunlara rağmen
    hayatta kalmayı başardık???

Ve daha da önemlisi kendi kişiliğimizi bu şartlar altında
    nasıl oldu da geliştirebildik???

Sen de bu jenerasyondan mısın? Şimdiki çocuklar büyük bir olasılık ile bizim yaşama şeklimizi sıkıcı bulacaklar - fakat- bizler çok güzel ve mutlu yaşadık!! değil mi?

www.internethaber.com

Tükürüklü kiremit parçası vardı eskiden.. Havaya Madeni bir para atıldığında Yazı gelme olasılığı kadardı kiremitte yaş yüzünün gelmesi.. Çelik-Çomak vardı hiç bıkmadan oynadığımız. Mesafeyi ölçüp hesaplamak yoktu, Zerde mi ? Pilav mı ? diye sorar, çomakla ölçerdik uzunluğu. Adımla ölçünce hile yapılıyordu çünkü.. Altı üstü bir oyun mu ? Olur mu hiç.. Tarlada maç yaparken kendi kalelerini küçük adımla, bizim kalemizi büyük adımla sayarlardı.. Kavga sebebiydi ama 5 dk sürmezdi küslükler.. Haberi gördüm de duygulandım hocalar, eskilerden varmı hatırladığınız oyunlar. Adını ve nasıl oynandığını kısaca yazalım istedim. Unuttuğumuz o kadar çok oyun varki. 

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Bakıyorum benim biradere filan da,, full pc başında.. Bisiklet sürmez dışarı çıkmaz akşama kadar evde.. Bilmiyorum şimdi ki zaman mı daha iyi, yoksa bizim yaşadığımız mı karar veremedim. . . 

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

yaşayarak okudum lan valla

DevilKingtr tarafından 29/Ağu/13 18:23 tarihinde düzenlenmiştir

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

Hacı ben de kararsızım hangi zaman daha iyi.. 8 yaşındaki kardeşim eylemsizlik kuvvetini biliyor. Çocuk kanallarında deneyler, keşifler yapılıyor. Ben bile kapılıp izliyorum. Sabahtan akşama kadar tv ve pc karşısında oturuyor nesil. Bizden daha bilgililer, zehir gibiler ama mutlu değiller.

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Hatırladım o yılları. Bok gibi yıllardı. Şimdi güzel.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

güzel günlerdi

o telefon olayı cidden acayip ben arkadaşlarımı bulucam diye kaç mahalleyi dolaşıyordum günde :D okadar çoktuki sonunda buluyorduk akşam olmuş oluyordu tabi

neyin içinde büyürsen o sana daha güzel gelir biz bunların içinde doğduk büyüdük daha gerçekci ve güzeldi. şimdiki çoçuklar pclerin içinde doğdu onlarada onlar güzel geliyor yapacak birşey yok :D 

Benim yaptıklarımdan yazayım birazda

Köpek dövüştürürdük tabi benim aklım ermiyordu ozamanlar yaşı bizden büyük olan şerefsizlere uyardık 

Taso varmı diye cipsi ezerdik tasoyu bulduğumuz cipsi alır açar tasoyu alır cipsin içindekileride başkasına verirdik

Bahçelerdeki meyve ağaçlarına dalardık :D çekirdek bile yürütmüşüzdür düşünün :D ayçiçeği tarlası vardı ozamanlar bizim yerde

Ucuz meybuz yiyipte hasta olurduk birdaha alırsam şu olayım bu olayım derdik :D ama yine alırdık 

Boş inşaatlara girip dövüş turnuvaları düzenlerdim ben 

srsr_mnyk tarafından 29/Ağu/13 18:34 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Hatırladım o yılları. Bok gibi yıllardı. Şimdi güzel.

konuyu okudun duygulandım aha bu yazılan güldürdü beni :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Burnumuz akıyo başımız ağrıyo diye hastaneye gidemezdik ama daha sağlıklıydık şimdi nesile göre mesela şimdiki gençliğin her yeri yok alerjidir yok odur budur en küçük hastalıkta (örn:grip) yataklara düşüyorlar vs.

şimdi ki çocuklar toprakda oynamanın tadına varamıyorlar çamurdan evler yapamıyorlar insan en azından tozu dumanı yutucak aga :)

20 yaşındayım ama köyde büyüdüğümden böyle diyor olabilirim bilmiyorum 

0x656e tarafından 29/Ağu/13 18:32 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    Wine bunu yazdı

güzel günlerdi

o telefon olayı cidden acayip ben arkadaşlarımı bulucam diye kaç mahalleyi dolaşıyordum günde :D okadar çoktuki sonunda buluyorduk akşam olmuş oluyordu tabi

neyin içinde büyürsen o sana daha güzel gelir biz bunların içinde doğduk büyüdük daha gerçekci ve güzeldi. şimdiki çoçuklar pclerin içinde doğdu onlarada onlar güzel geliyor yapacak birşey yok :D 

Benim yaptıklarımdan yazayım birazda

Köpek dövüştürürdük tabi benim aklım ermiyordu ozamanlar yaşı bizden büyük olan şerefsizlere uyardık 

Taso varmı diye cipsi ezerdik tasoyu bulduğumuz cipsi alır açar tasoyu alır cipsin içindekileride başkasına verirdik

Bahçelerdeki meyve ağaçlarına dalardık :D çekirdek bile yürütmüşüzdür düşünün :D ayçiçeği tarlası vardı ozamanlar bizim yerde

Ucuz meybuz yiyipte hasta olurduk birdaha alırsam şu olayım bu olayım derdik :D ama yine alırdık 

Boş inşaatlara girip dövüş turnuvaları düzenlerdim ben 

Hacı nerelisin sen :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

Kardeş Ereğlide geçti çoçukluğum :D 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Aga bu aynı isimle açılan 491751. başlık.

Evet o zamanlarda çocuk olmak güzeldi ve daha orjinaldi hepimiz biliyoruz.Her başlıkda olduğu gibi modern çocukları eleştirmek var heralde sırada? :D

Toplam Hit: 5330 Toplam Mesaj: 42