8S By HTC Mi ? Galaxy W ? Galaxy S III Mini? Ace 2 Mi ? Galaxy Ace ? Nokia Lumia 620 Mi Seçemedim
-
PanxeR bunu yazdıplastner bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
aklımı kurcalayanda o windowsta ayarlama zor olacak ama androidde istediğim herşeyi yapa bileceğim nokia ve samsung arasında kaldım.Bir yandan nokia nın uygulamaları diğer bir yandan android
--
windows zaten bir tembellik birde virüs bulaşma olayıda var attığım içeriğin virüslü olma olasılığı vsvsvs androidde antivirüse gerek yok
ama nokia 820 iyi gibi.
--ben genelde video izlerim , sözlüğünü kullanırım , döküman okumak ,emaillarımı kontrol etmek , resim çekmek için istiyorum.Arada sırada ufak tefek oluşturduğum uygulamaları çalıştırmak istiyorum.Aslında basit şeyler istiyorum :)
Virüs tehtidi şuan en çok androidler için var hocam. Oyüzden neredeyse bütün firmalar android e de anti virüs çıkardı.
Özellikle senin yerine sms atma , kişisel bilgilerine erişip bunları paylaşma virüsleri markette uygulamaların içine gömük duruyor. Tabi google boş
durmaz bunları sürekli kaldırıyor temizliyor ama bir iOS platformu gibi değil android onu söylemek istedim.
Bir android tablete veya telefona bağlarsın usb oyun kolunu futbol , araba yarışı vb. destekleyen oyunları çok rahat oynarsın mesela.
Ancak iOS ve WindowsPhone böyle değil , ayrıca androidde Nexus kullanmıyorsan donanım gücü çok önemlidir , düşük donanım demek
seni üzecek telefon demek. Bende s3 var düşün 4 çekirdek ama onunda ağır kaldığı widgetlerin geç yüklendiği oluyor.
Hepsinin avantaj ve dez avantajları farklı farklı.
androidin açıklarını kapatabilirim diye düşünüyorum.Windows phone hiç kullanmadım ama gerizekalıca bir işletim sistemi okulda heryerde windows kullanmak virüs bulaşabilir çok kolay bir şekilde telefonun diskini bok edebilir aynı mantıkla yapılmış bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum.Tecrübe de edinmek için alınabilir ama biraz kurcaladım biraz uygulamaları dar gibi herşeyde nokiaya bağlı kalmak onlar geliştircekte ben kullancam , ben oyun oynamam telefonda widget eklememde , haklı olabilirsin güçlü donanım olabilir.İphone almama sebebim apple olan bir kıskançlık duygusu yüzünden olabilir bu yüzden hiç düşünmüyorum hem öyle bir hal aldıkki afedersin simitcide bile iphone var artık zamanın 3310 gibi neyse bakalım bu telefonlardan kullanan birileri çıkacakmı
-
Windows phone da uygulama konusunda nokia ya degil yine Windows a bağımlısın hocam , uygulama market microsoft un.
Android alacaksan donanımı en güçlü cihazı almaya çalış s3 ler 1100 TL civarında şuan.
-
PanxeR bunu yazdı
Windows phone da uygulama konusunda nokia ya degil yine Windows a bağımlısın hocam , uygulama market microsoft un.
Android alacaksan donanımı en güçlü cihazı almaya çalış s3 ler 1100 TL civarında şuan.
sen ne kullanıyosun hocam
-
plastner bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
'' Bende s3 var düşün 4 çekirdek ama onunda ağır kaldığı widgetlerin geç yüklendiği oluyor. ''
diye yazmıştım hocam 1. sayfada s3 var bende. s3 de bile bu donanımla android in yavaş kaldığı oluyor :)
-
PanxeR bunu yazdıplastner bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
'' Bende s3 var düşün 4 çekirdek ama onunda ağır kaldığı widgetlerin geç yüklendiği oluyor. ''
diye yazmıştım hocam 1. sayfada s3 var bende. s3 de bile bu donanımla android in yavaş kaldığı oluyor :)
hocam sen ne kullanıyosunda ağır kalıyor :)
-
windows phone 8 de virüs olabilir yazmışsın da güldüm hocam :)
tamam tamamı windows 8 çekirdeği ile kodlanmış bir sistem fakat uygulama yapısı apple ın marketi gibi sıkıdır.
ayrıca şuan en güvenli mobil işletim sistemidir neden diye sorarsan bütün cihazlar bitlocker şifreleme ile verilerini otomatik olarak 128 bit güvenle saklar.
uygulama mağazası ise şuan en hızlı büyüyen mağazadır. dünyada en popüler uygulamalar mevcut, ek olarak hiç bir sistemde olmayan sadece lumia cihazlara özel uygulamalar da çokca mevcut.
cihazda android ve ios da epey para döküp alabileceğin sesli navigasyon (nokia drive) ücretsiz sunuluyor.
nokia music ile milyonlarca şarkıyı ücretsiz dinliyorsun.
kendim de 920 kullanıyorum ve her yönüyle eşsiz bir cihaz.
platform ve cihazlar hakkında kafana takılan her konuda yardımcın olurum.
şahsi görüşüm ya windows phone 8 alman ya da iphone almandır.
-
Quetzalcoatl bunu yazdı
windows phone 8 de virüs olabilir yazmışsın da güldüm hocam :)
tamam tamamı windows 8 çekirdeği ile kodlanmış bir sistem fakat uygulama yapısı apple ın marketi gibi sıkıdır.
ayrıca şuan en güvenli mobil işletim sistemidir neden diye sorarsan bütün cihazlar bitlocker şifreleme ile verilerini otomatik olarak 128 bit güvenle saklar.
uygulama mağazası ise şuan en hızlı büyüyen mağazadır. dünyada en popüler uygulamalar mevcut, ek olarak hiç bir sistemde olmayan sadece lumia cihazlara özel uygulamalar da çokca mevcut.
cihazda android ve ios da epey para döküp alabileceğin sesli navigasyon (nokia drive) ücretsiz sunuluyor.
nokia music ile milyonlarca şarkıyı ücretsiz dinliyorsun.
kendim de 920 kullanıyorum ve her yönüyle eşsiz bir cihaz.
platform ve cihazlar hakkında kafana takılan her konuda yardımcın olurum.
şahsi görüşüm ya windows phone 8 alman ya da iphone almandır.
sonra şehir rehberi var varolan kamerayı kullanarak çevredeki mekanları görebiliyoruz. skydrive bize 8 gb bedava alan veriyor biliyorum.
Kaç aydır kullanıyorsun.Neler yapıyorsun 920 de .
-
13 kasım da ön siparişe çıktığı gün aldım hocam :)
fotoğraf ve video konusunda şuan piyasanın en iyisi. (samsung galaxy s4, htc one, xperia z gibi yeni çıkan cihazlar da dahil)
ekran hassasiyeti, ekran netliği, parlaklığı amoled ekranlardan üstün.
aşırı derecede dayanıklı. ya düşürürsem ya ekranına bişey olursa gibi şeyleri dert etmiyorsun.
çok stabil, donma yapmıyor, kullandıkça şişme yapmıyor (android cihazların en büyük dertlerinden biridir)
ekranı ne çok büyük ne de çok küçük. 4.5 inç ele tam oturuyor ve tek elle işlem yapabiliyorsun.
-
Quetzalcoatl bunu yazdı
13 kasım da ön siparişe çıktığı gün aldım hocam :)
fotoğraf ve video konusunda şuan piyasanın en iyisi. (samsung galaxy s4, htc one, xperia z gibi yeni çıkan cihazlar da dahil)
ekran hassasiyeti, ekran netliği, parlaklığı amoled ekranlardan üstün.
aşırı derecede dayanıklı. ya düşürürsem ya ekranına bişey olursa gibi şeyleri dert etmiyorsun.
çok stabil, donma yapmıyor, kullandıkça şişme yapmıyor (android cihazların en büyük dertlerinden biridir)
ekranı ne çok büyük ne de çok küçük. 4.5 inç ele tam oturuyor ve tek elle işlem yapabiliyorsun.
820 aynısı diyorlar biraz daha kibar duruyor sen ne düşünüyorsun..
-
820 nin 920 den farkları şunlar,
kamerası 920 nin kalitesinde değil fakat bu kötü olduğu anlamına gelmiyor. testleri incele s3 den iyi kamerası olduğunu görürsün. zaten carl zeiss lensi kullanıyor tıpkı 920 gibi.
dahili hafızası 8 gb fakat microsd ile 32 gb a kadar yükseltme şansın var. fakat uygulamalar bu 8 gb lık kısma yükleniyor. hafıza kartına medya öğeleri foto video falan yükleniyor. ek olarak skydrive ile 7 gb ücretsiz alana sahip oluyorsun zaten.
pili 1650 mah. 920 de ise 2000 mah. fakat windows phone 8 az pil tüketen sistem olduğu için sorun değil.
lumia 620 kullanan arkadaşım var ve hiç pil sorunu yaşamıyor ki 620 nin pil düzeyi 1300 mah.
ekranı 4.3 inç. aslında bakarsan 4.3 inç olması daha iyi 4.5 çoğu insana büyük geliyor çünkü :)
ekran teknolojisi amoled. yani 920 deki canlılık, akışkanlık yok. fakat güneş ışığında 920 ile aynı performansı sunuyor. her koşulda ekranı net görüyorsun.
kapağı değiştirilebiliyor ki bu iyi bir artısı sıkıldığın an değiştirirsin çünkü çok güzel renk seçenekleri var.
ek olarak kimsenin önemsemediği yada bilmediği haac mic teknolojisi var lumia serilerinde ki bu olay bambaşkadır. ses kaydını en iyi şekilde yaparsın. boom mic görevi gören dahili mic yani.
buradan daha net anlarsın haac mic olayını http://www.youtube.com/watch?v=kmvrjgZUE-4