9.Bölge / District 9
-
Arkadaşlar dün tesadüfen bir filme gittim...
Gerçekten güzel bir film...
İnsan olamya dair çok güzel sorular sordurtuyor insana,
Güney afrika filmlerinde sevdiğim bir tat vardır
daha önce Bafana ve Standler'de de almıştım bu tadı...
Bilim kurgu bir film ama
dram kara mizah mizah her tadı alabileceğiniz bir film...
Peter jackson yapımcı olmuş bu filme
sessiz sedasız da girmiş vizyona...
iki yıldır izlediğim en iyi film diyebilirim..
Nikoteen özellikle tavsiye ederim
-
harika bi film devamı olcakmış heraldde
-
hocam sen bahsedince baktım konusu nedir diye çok değişik daha önce alışılmış olmayan bir konusu var gerçekten;
----------------
"30 yıl önce uzaylılar dünyayla ilk bağlantılarını kurarlar. İnsanlar onlardan ya bir saldırı ya da büyük bir teknolojik ilerleme geleceğini bekliyorlardır. Fakat hiçbiri olmaz. Aksine, kendi gezegenlerinde son hayatta kalan uzaylılar sığınmak için dünyamıza gelirler. Tüm dünya devletleri onlarla ne yapacaklarını tartışırken, yaratıklar Güney Afrika'da District 9 olarak tanımlanan bir yere geçici olarak yerleştirilirler.
Artık, uzaylıların dünyada bulunmasıyla ilgili sabırlar tükenmiştir. Uzaylılar üzerindeki kontrol, Multi-National United (MNU)'a verilmiştir. Bu özel şirket eğer uzaylıların silahlarından yapabilirlerse muazzam paralar kazanma peşindedir. Fakat şirket başarısız olmuştur, çünkü silahların aktivasyonu için gereken şey uzaylı DNA'sıdır.
Bir MNU çalışanı olan Wikus van der Merwe, DNA'sını değiştiren gizemli bir virüsü kapınca, insanlar ve uzaylılar arasındaki tansiyon had safhaya gelir. Aynı zamanda Wikus en fazla peşinden koşulan ve en değerli adamı olmuştur. O, uzaylıların teknolojisini çözecek anahtardır. Şimdi Wikus'un bulunduğu düşmanca ortamda saklanacak sadece bir yeri vardır: District 9."-----------------
Severim böyle değişik işleri. Tavsiyen için teşekkürler...
-
indireyim bakayım..
2012 çıkacak o da çok süper..harika bi film.
tavsiye ederim vizyona giricek bu hafta :)
-
o değil.. =)
http://www.imdb.com/title/tt1190080/bundan bahsediyorum.
-
Adam filmin başında " Buraya geldiler,.... Manhattan ya da ( başka bir yere değil de ) buraya" deyince koptum. :)))
-
belgesel tadındaki anlatımıyla harbiden süper bir film.
edit:http://www.tahribat.com/Forum-District-9-2oo9-R5linexvid1000th-Rls-devise-Tr-Altyazi-94339/-/district
-
az önce hangi filme gitsem diye bakınıyodum sinemalara bu film dikkatimi çekmişti, üstüne konunun açılması iyi oldu
-
d9 kesinlikle imdb 8.9 u haketmiyor 7 puan bile fazla,film oldukça vasat sinemaya gitmeye beş para verilmez sinamaya girdiği haftadan bir ay evvel nette bluerayleri dolaşıyordu... zaman kaybı kısaca....
-
kolpaçino ya gidin gülmekten altınıza zıçın..
-
decameron bunu yazdı:
-----------------------------
d9 kesinlikle imdb 8.9 u haketmiyor 7 puan bile fazla,film oldukça vasat sinemaya gitmeye beş para verilmez sinamaya girdiği haftadan bir ay evvel nette bluerayleri dolaşıyordu... zaman kaybı kısaca....
-----------------------------Aynen bence abartıyorlar.
http://www.tahribat.com/Forum-District-9-2oo9-R5linexvid1000th-Rls-devise-Tr-Altyazi-94339/1/#1009847