AB Fonları, Hibeler Ve Projeler Hakkında Bilgi
-
Merhaba değerli arkadaşlar.Ülkem adına faydalı olacak bir konu açmak istedim.Ve maalesef ki birçoğumuz bu konu hakkında bilgisiziz.Burada bildiklerimi,sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.Burada öğrendiklerimizle projeler hazırlayıp,büyük miktarlarda hibeler alabiliyoruz.Önemli olan projenin içeriği.Proje şahsa-kişiye rant sağlayacak şekilde olmamalı,projenin içeriği toplumsal bir yarar sağlamak için hazırlanmalıdır.Bu şekilde düşünüpde yapmak istediğimiz ama maddi eksiklikler dolayısıyla yapamadığımız bütün projeleri hayata geçirebiliriz.Bu arada çok ilginç bir araştırma sonucunu da sizinle paylaşmak istiyorum.Türkiye'de bu fonlardan yararlanmada ilginç bir istatistik var.Türkiye'de Güneydoğu ve Doğu bölgesinden ortalama %40,Ege bölgesinden %18 lik bir fon ve proje isteğinde bulunulmuş.Yani doğu bölgelerimiz bu konuda daha istekli ve daha duyarlı.İnsanlarımız buralardan destek göremeyeceklerini sandıkları ve ilgisizlik kaldıkları için,bu fondan destek alamıyoruz.Yani elimizde ki fırsatı,elmizin tersiyle itiyoruz.Arıca verilen maddi desteklerin hepside karşılıksız,tek karşılığı sosyal bir yardım içermesi.Örneğin okuma-yazma,yeşillendirme,özürlü insanlarımız için hayatı kolaylaştıran projeler,bilgisayar labaratuarları gibi birçok konuda projeler hazırlanmış ve destek alınmış.Bu projelerin birçoğuda doğu bölgeleri tarafından hazırlanmış.Peki bu projeleri kimler nasıl hazırlayabilir?Projeye grup oluşturup konu hazırlayan herkes başvurabilir.Birçok konuda da proje hazırlanabilir.Elimden geldiği kadar sizleri bilgilendirmek istedim.Bu fondan birçok ülkeler faydalanıyor,biz uyuyoruz,bu mükemmel fırsatı tepiyoruz,lütfen ilgili olalım.Avrupa Birliği,Birleşmiş Milletler gibi kuruluşlar bu konuda hizmetler vermektedir.
Aday ülke statüsündeki Türkiye'nin kullanımına açılmış olan 300 ün üzerinde AB hibe proğramı mevcut. Hazırlıyacağınız projelerle milyonlarca euroluk hibe alabilmeniz mümkün.
Hazırlayacağınız teklif projenizin hibe almasında önemli bir aşamadır. Düşüneceksiniz,araştıracaksınız, soracaksınız, soracaksınız, ortaklar bulacaksınız, dökümanlar ve bilgiler toplayacaksınız ve açık olan bir çağrıya projenize sunacaksınız.
SAYIN SİTE DENETÇİLERİ,ARAMA YAPTIM BU KONU HAKKINDA BAŞLIK AÇILMAMIŞTI.UMARIM BEKLEDEĞİM DEĞER VE İLGİYİ GÖRÜR.SİZLERDE BU FONDAN YARARLANIP,ÜLKEMİZİ OLABİLDİĞİNCE İLERİLERE GÖTÜREBİLİRİZ.LÜTFEN BİLİNÇLİ VE AKILLI DAVRANALIM.KLASİK OLACAK AMA BU TOPRAKLAR GERÇEKTEN KUTSAL.BİR OLALIM,HÜR OLALIM... SAYGILARIMLA... -
Bu konuyu açtığın için teşekkür ederim.
bazı arkadaşlar şöyle düşünebilir
"niye bize para versinler? illa vardır birşey"
hayır arkadaşlar, üye ülkeler ve
üye olmaya çalışan biz de bu fonlara çatır çatır para aktarıyoruz.
paramızı geri alalım =)
Bu arada çok büyük ölçekli tek projeden çok küçük miktarda sayıca fazla proje desteklemeyi tercih ediyolar.
Mesela 100bin euroluk 1 proje yerine 20-30bin euroluk 4-5 projeye hibe veriyorlar genelde.
Bir de bu paralar cebinize girmiyor heveslenmeyin.
Toplum yararına bir proje yapacaksınız ve kuruşu kuruşuna bunu belgeleyeceksiniz, artı olarak günde 30-50 euro veriyorlar ama yol yemek masrafları için.
Yani cebe para indirmek için değil, ülkeniz için yapacaksınız bunu.
Yapılmış çok çeşitli projeler var bunları incelerseniz ufkunuz açılır ve aslında proje derken çok zor şeyler olmadığını görürsünüz.
-
uzun zamandır benimde aklımda var bu hibe konusu ancak ciddi bi grup oluşturmak gerekiyor.
ilginç olansa üretici tarzında projeler yerine kültür gelişmiydi toplumsal kaynaşım, paylaşım tarzında bana göre saçma olan projeleri destekliyolar oyüzden bi proje üretemedim gitti :S
tv de reklamı dönen bi site var
www.csdproject.net baya bi proje var daha ayrıntılı fikir edinmeyek isteyenler incelesin.
-
bu konu ile ilgilenen proje hazırlayabilir ve kabul ettirebilirim diyen müridler varsa benimle iletişime geçerse iyi olur:)
-
darkness_izmir bunu yazdı:
-----------------------------ilginç olansa üretici tarzında projeler yerine kültür gelişmiydi toplumsal kaynaşım, paylaşım tarzında bana göre saçma olan projeleri destekliyolar oyüzden bi proje üretemedim gitti :S
-----------------------------bana göre de öyle =)
bu niye öyle olabilir diye düşündüm ve şu sonuca ulaştım bilmem ne kadar doğru;
bizim proje anlayışımız çok farklı onlardan
adamlar proje deyince 3-5 genç bişeyler yapsın yeter diyor
ama biz proje deyince nerdeyse dünyayı değiştirmeyi anlıyoruz
bu hem proje üretmemizi engelliyor hem de aklımıza gelen şeyleri sonuç vermesi daha zor projeler olmasına neden oluyor
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
bu konu ile ilgilenen proje hazırlayabilir ve kabul ettirebilirim diyen müridler varsa benimle iletişime geçerse iyi olur:)
-----------------------------abi az açıklayıcı olsan daha iyi olur kanımca,
ne için iletişime geçelim, niye geçelim? ne sağlayabilirsin ek olarak?
biz proje hazırlayacağız da sen mi sunumunu yapacaksın =P
yani yanlış anlama, hazırlayıp kabul ettirebileceğini düşünen kişinin ne sana ne bana ihtiyacı olur.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------abi az açıklayıcı olsan daha iyi olur kanımca,
ne için iletişime geçelim, niye geçelim? ne sağlayabilirsin ek olarak?
biz proje hazırlayacağız da sen mi sunumunu yapacaksın =P
yani yanlış anlama, hazırlayıp kabul ettirebileceğini düşünen kişinin ne sana ne bana ihtiyacı olur.
-----------------------------belediyeler, muhtarlıklar, vakıflar, dernekler, üniversiteler, okullar vb. kuruluşlar ile yakın temas halindeyim:) Anlayacağınız kolum elim bacağım dilim vs. uzun.
bu kuruluşlar için ortak proje hazırlayabiliriz mesela? yanlış anlamadım ama bunu birilerinin anlayacağını sandım durduk yere böyle birşey istenmez herhalde.
-
açık olsun da ona göre aklımızda bulunsun diye dedim hocam, teşekkürler.
-
aynı dertten bende müzdaribim çok saçma projelere öncelik veriyorlar.. Size kısa vadede hem kültürel,hem teknolojik hem humanizm dolu bir dünya yaratma planımı anlatayım..
50Bin'in aylık faiz getirisi 707tl,100bin avro = 200bin ytl = 2.8 bin 3sene bankada yatsa bu para =300 bin (ki en kötümser hesaplarla bu fiyat yoksa 50bin in aylık faizi 707 diye 200 binin düz oranla 2.8 olmaz ama öyle hesapladım..)
10 katlı bir apartman dikelim şimdi ama mütahitlerin yaptıüı gibi araziye para vermeden arazi sahibiyle anlaşıp apartmandan arazi parası yerine kendisine 2 daire vererek (sıkı pazarlamacı olduğumu varsayarak iyimser bir tahmi bu ama 3 ten fazlada verilmez zaten,arazi,emlak işiyle uğraşanlar bilir)
10Katlı apartmanın her katında 2 şer daire olsa bu apartmanı dikmek aşağı yukarı 750bin e mâl olsa a-)4 sene daha faiz yiyelim para sürekli katlanacağı için 4-5 sene sonra gerekli miktar çıkar b-)Apartmanı diktiğimiz zaman tamda bu zamanlar gibi inşaat malzemelerinin fiyatlarının %100 düşüş yaşadğı bir zaman olsun 750binlik apartman 500bine denk gelsin malzemeleri 6 ay sonrasına çek yazarak alabileceğimiz bir yer bulalım (ki gerçekten arayan bulur) ya hiç olmadı 2 sene daha faiz bekleyelim..
Neyse öyle yada böyle apartmanı diktik sayıyorum 10 kat her katta 2 daire 10x2=20 daire 2 si arazi sahibinin 18 daire daire başı 80binden satsak kriz ortamındayız diye 18x8 1.4 trilyon (yeni parada ne kadar bilmiyorum :)
İşin en zor kısmı buydu :) artık 1.4 trilyonumuz ve mütahitlik geçmişimiz var.Bu neden önemli ? tabiki bankalardan girşimcilik için avans çekebilmemiz için artık avucumuzdaki paradan biraz daha büyük paralar gerektiren işlere bile girebileriz..
Şimdi 6ayda biz elimizdeki daireleri sattık zaten yine bu işin içinde olanlar bilirler ki daire satmak hele hele arazisi merkeze yakın bir yerde hiç zor değildir,kriz ortamında bile ! Çünkü unutmayınız ki krizler zenginlerin parasına para katabilmek için çıkartılınır (evet her kriz yapaydır ve dünya tarihinin daha önce görmediği kadar sağlam bir ekonomisi olan ülke bile olsanız mutlaka ama mutlaka kriz yaşaaycaksınız ama konumuz bu değil)
6ayda bitip geçen bir kriz olmaz biz malzemeler eski fiyatlarına dönmeden tekrar bu işi yapalım bu sefer 1.4 trilyonumuz ve birde aylık kirası 500 ytl olan bir yerde büromuz var(tamamen bankadan para isteyebilmek için)
bu sefer iyimserde olmayalım 750 bine yapalım bir apartmanı ve bankadan sadece 100bin isteyelim yukarıdaki olayla aynı şekidle hesap edecek olursak 18+18=36x80=2.8trilyon (ilk iş bankadan çektiğimiz 100bin i 120bin şeklinde iade etmek evet artık sağda solda ismimiz duyulmaya başladı artık geniş alanlara açılıp müşteri portföyünü genişletebilir ve zaten pekte zor olmayan daire satma işinde hiç müşteri derdimizin olmamasını rahatlıkla sağlayabiliriz.İşlere bursadan başladım ve yalova,izmit açıldım.. elimde kaldı 2.6 iki şehirde de aynı bazdan 2 şer apartman diktim 4x18=72x80=5.7 ama bizde 2.6 vardı ve bunlar 3trilyon tutuyordu ee bankaya borcumuzu hemen ödeyince 400bin istedik tabi.. 5.7 den 400 ü hemen 500 olarak kendilerine teslim ettik bizde de kaldı 5.2 bu şekilde tek tek yazmayacam ama bunu 20tri,lyona kadar getirdiğimizi varsayalım peki şimdi ?
Hemen bu 20 trilyonun 5trilyonuyla parti kuruyorum.Oy pusulasında adımın geçebilmesi için bazı şartlar var bunlardan en tuzlusuda her şehirde en az bir adet parti il merkezi olması 81ilde aylığı 400ytl olan daireler kiralıyorum ama bu işi yapmadan önce zaten seçimlere bir sene varken girşiyorum böylece sadece 1 yıllık kontrat imzalıyorum 81x400=32.4 bin 32.4x12=388.4 bin bu 5 trilyonunda içinde olmasın adımız oy pusulasında geçiyor ve şimdiye kadarki masrafımız kaba taslak 6trilyon.. kaldı 14 trilyonumuz 10 trilyounu reklamdı,parti için kongreler,halka tanıtımlar,sanatçı getirmeler,partiye tranferler falan gitsin (bu ara süreci iyi planladığınız zaman tek başınıza bile iktidar çıakrsınız benim aklıma gelmiyor şimdi gecenin bi vakti bu ara süreçte yapılabilecek binlerce dahiyane fikirler bulursunuz ve diğer aprtilere açık ara fark atarsınız..)
Parti olduğumuz için hazineden parti yardımıda aldık tam olarak ne kadar bilmiyorum ama hemen hemen bir partiyi kurmakta harcadğınız kadar bir paradır bu çünkü demokratik sistemde kurulan partinin ayakta kalabilmesi için gereken para karşılanır hadi biz reklama çok para harcadık diyelim en kötü ihtimalle 5trilyon yardım alacağız elimizde de 5ytilyon kalmisti etti 10 trilyon bu bizi bir dahaki seçimlerde ayakta tutacak temel para ama tabiki inşşat sektörüyle biz bu işi dahada arttırıp hem para kazanıcaz hem de çvre edinip partimizi tanıtacağız..ama falza senaryo yazamıcam çünkü bir an önce sona gelmek istiyorum..
Seçimler için umudumuz bir sonraki yıla kalmadı sandıktan birinci çıktık ve 3koalisyonun meclsite en fazla hak sahibi olan partisi olduk.Hani hep derler ya devlete bi kapak atalım gerisi kolay siz artık devletin kendisi oldunuz gerisi çok çok kolay.. yıllardır tek icraatınız dahi görmediğimiz nice devlet adamları halen oraladar demek ki neymiş oraya bir girdinmiydi çıkmak zor bizimde istediğimiz zaten bu..
Sonra ne yapıcaz ilk iş il genel parti binalarımızı ilçe bazında tüm memlekte yaymak,her ilçede bir tane parti binaı ilk hedef tabi 4 yıllık bir süreçte bunun ıcın gerekli ödeneği hazineden ayaralrız sorun değil ;) eveet artık çalışma zamanı fazla vaktimiz yok 4 yılda kedimizi kanıtlamalı rakiplerimize fark açmalıyız ki tek başında iktidar çıkalım bir dahaki seçimlerden..Burası da tabi uzun uzun senaryolar,dahiyane fikirler gerektiren kapsamlı bir dönem es geçiyorum o yüzden oralra gelince yapması çok çok daha kolay olur tüm kanunları iktidar parti olarak hakları caru curtu herşeyi bilmediğimiz için yaparız deyipte yapmamızın mumkun olmayacağı yapamayız la asla deyipte yapmanın çok koaly olduğu bi dünya şey çıkar eminim..
Neyse seçim amanı geldi zaten yaptıklarımızla gönülleri kazanmışız olduk tek kafa iktidar.Türkiyede tek kafa iktidar olmak demek gerçekten bir lider özellikleri taşıyan biirisi için dünyayı yöneten gizli güç olma şansını yakalamak demektir !
Zamanla sadece bilim ve ekonomiye eğildik bu tek akfa iktidar döneminde böylece hem halkın cebi doldu hemde ilerleyen teknolojiyle vay be burası bizim ülkemi bu gunleri görecekmiydik dediği zamanları yaşadı artık sittin sene tahttan inmeyiz bir saha ki seçimlşerde de ezici üstünlukle geldik tabi bu arada gelişen ekonomi ve teknolojimiz bizi zamanla dünyanın yeni süper gücü adayı yaptı.
Tarih bize ne gösterdi ? Hainler asla rahat durmaz ! Amerika mutlaka yine birilerine saldıracak.. işte o an Türklerin dünyaya hükmedeceği tarihi bir an sizinse dünya lideri oalcağınız projenizin son adımı !
Savaş senaryosu yazmıcam metal fırtına yazmıyoruz burda..Dünyanın süper gücü olarak savaştan çıktık ilk iş ? Evet size soruyorum şimdi yeni bir düya kurmak için gereke ilk adım ne ? Her zaman sadece belirli bir kaç kişinin kazandığı ve belirlikli aralıklarla sizi krize mahkum eden bankalardan beslenen ekonomi sistemini kaldırmak.Artık paradan para kazanma devri de bitecek ki böylece kimse kaybetmeye mahkum olmayacak ve çalışan her zaman kazanacak ! İş verenler emekçiyi hiç bir halukarda ezemeyecek çünkü kurduğunuz düzende asıl kiymetli olan yatırımlar yapan değil yatırımların yapılabilmesi için temel madde olan işçiler !
Hal böyle olunca zaten humanizmdi,kardeşlikti dostluktu alıp başını gidecek.."The venus preject" i yazmıyorum çünkü bana saçma gelen o prjeden çok daha gerçekçi bir proje bu böylece 100bin avroyla değil ülkemi,bi kaç kültürü tüm dünyayı değiştiricem.. -
Nikoteen
sen bu projeyi yaz
ya 20 milyon euro direk verirler
ya da avrupaya kaçırıp kendileri için yetiştirirler seni
bilemedin hastane masraflarını karşılarlar Bakırköy'de =P
(espridir)
-
Prometheus bunu yazdı:
darkness_izmir bunu yazdı:
-----------------------------ilginç olansa üretici tarzında projeler yerine kültür gelişmiydi toplumsal kaynaşım, paylaşım tarzında bana göre saçma olan projeleri destekliyolar oyüzden bi proje üretemedim gitti :S
-----------------------------bana göre de öyle =)
bu niye öyle olabilir diye düşündüm ve şu sonuca ulaştım bilmem ne kadar doğru;
bizim proje anlayışımız çok farklı onlardan
adamlar proje deyince 3-5 genç bişeyler yapsın yeter diyor
ama biz proje deyince nerdeyse dünyayı değiştirmeyi anlıyoruz
bu hem proje üretmemizi engelliyor hem de aklımıza gelen şeyleri sonuç vermesi daha zor projeler olmasına neden oluyor
aynen hocam lanet olası amerikan filmleri bizi böyle yaptı :dama sadece türkiyeden bu olay olmaz gibi geliyor yurt dışından bir kaç bağlantı gerek( nitrous un avrupadan olan versiyonu gibi ) kaynaşım türü olayına.mesela çanakkale belediyesi geçen yıl adlığı hibeyle ç.kaleden 8 kişiyi avrupa'da 8 ülkeye götürüyo o ülkelerden biizm ülkemize.yaptıkları amaçsa ülkenin yemeklerini tanımak ve öğrenmek.benim arkadaş girdi beleşten 2 ülkeye gitti 1 hafta kaldı...buna benzer bşeyer türetmek gerek