ABD De Üniversite Okumak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLank's avatar
    Erkek

Takip up olsun 

## http://www.youtube.com/watch?v=grmCuaV_zxc bir kum tanesinde dünyayı görmek ve vahşi bir çiçekte cenneti görmek, sonsuzluğu avuçlarında tut ölümsüzlüğüyse bir saat içinde
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Beyler teşekkür ederim cevaplar için. Bir iki konuya açıklık getirelim:

1. Para evet illa ki lazım. ABD 'de hep özel üniversite sonuçta. Yiyip içecez hem.

ABD'deki her universite ozel degil kardesim, devlet universiteleri de var. Ama herhalukarda para her zaman lazim.

2. ABD vatandaşı değilim :) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. :)

bu sebepten dolayi 2 katina yakin daha fazla harc parasi odeyeceksin. ne kadar odeyecegin basvurmak istedigin okulun sitesinde yazar. inceleyip grand total cikarabilirsin.

3. Şimdi bu okullar lise diploma notuna bakıyorlar mı? En önemli kriter bu mu? (Lisans mezunu değilim zaten başka neye bakacaklar?)

soyledigin gibi lise diploma notuna bakiyorlar. ama en onemli kriter bu degil, en onemli kriter lisans icin paradir. ikincisi referans mektubudur.

4. Tübitak, spor falan hiçbir başarım yok. Kafama s*kayım yok.

onemi yok, zaten bildigim kadariyla tubitak lisans ogrencilerine cok sayida burs vermiyor, yurt disi ogrenim icin. 

5. Bir arkadaştan üniversite birinci sınıfta, lisans için başvuru yapabiliyorsun. Hocalar falan da referans olursa gidebilirsin demişti. Ama ne kadar doğru bilmiyorum. Böyle bir şey var mı?

evet bu yol cok mantikli gorunuyor. cunku referans mektubu lisans ogreniminde cok etkilidir. 

En uygunu 2 yıllık communiy college lara başvurup sonra 4 yıllığa geçmek sanırım. Bu community collegelar için tek kriter parayı bulmak herhalde.

community college larda okuyacaksan direkt olarak 4 yilliga basvurabilirsin. aynen dedigin gibi tek kriter paradir community college larda.

En büyük hayalim Abd 'de baba üniversitelerde okumak. %99.9 böyle bir ihtimal yok. İşte %0.1 lik ihtimali bir zorlayayım. :)  İyi kötü bir başvurabilirsem başvurayım. :)

en buyuk hayalin ABD'de baba universitelerde okumaksa boyle bir ihtimalin gerceklesmesi %99.9 dur. cunku insan hayallerinin pesinden bir yol bulur, gider. kimse de, hicbir sart da durduramaz. bunun yaninda hayalin o kadar da uzak bir hayal degil. o baba universitelere yerlesenler, uzaydan gelmediler, orasindan burasindan zeka fiskiran kimseler de degil inan bana. parayi bul, ortama gir, gerisi corap sokugu gibi gelir.

En azından MIT 'ye başvurdum kabul etmediler derim. :)))))

baba universiteden kastin bu ise, burasi artik universite olmaktan cikmis, arastirma merkezi olmus. ABD'nin reklami olmus. dunyanin dort bir yanindan devlet baskanlarinin, bakanlarinin cocuklarinin kabul alabildigi bir universite. ya da gercekten gelecege yon verebilecek kapasitede kimselerin kabul edildigi bir kurum. harvard, mit, stanford gibi universitelerden kabul bile alsan oralara kendini layik hissetmiyorsan hayatin boyunca pismanliktan kivranabilirsin. cunku sosyal hayattan da, aileden de, yuvadan da her seyden de fedakarlik ediyorsun okulu bitirebilmek icin. unutma, okumak kabul almaktan cok daha zor.

inline kardesim

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

https://www.academix.com.tr/

buraya danışabilirsiniz, ücretsizdir, ayrıca öğrenciden hiçbir ücret alınmaz, parayı okullardan alıyorlar. izmir-alsancaktaki ofislerine gitmek isteyen olursa pm leyebilir.

sevgiler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

@RockZs;

Mesaj gönderdim bakalım.

En iyi yol bu gibi eğitim kurumlarının yardımını almak herhalde.

@mizahi;

Pm.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

//uppala ve de cuppala

Son bir up olsun...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

itü'nün uolp programlarıyla gidilebilir.

hem itü hem amerikan üniversitesi diploması alıyorsun.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Şöyle bir şey buldum, bu arkadaş Üni 1 de MIT 'ye teklif almış.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1070874-matematik-dehasina-mit-sansi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

https://www.academix.com.tr/

buraya danışabilirsiniz, ücretsizdir, ayrıca öğrenciden hiçbir ücret alınmaz, parayı okullardan alıyorlar. izmir-alsancaktaki ofislerine gitmek isteyen olursa pm leyebilir.

sevgiler.

İstanbul'da ofisleri var mı?

Diğer aracılara göre uygun fiyat mi veriyorlar? Komisyon ücretini okuldan alıyorlar demissin. 

Fiyatlara baktım, aklım çelindi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

Ben master yapiyorum. Lisans konusunda bir bilgim yok fakat master ve doktora surecleriyle ilgili bilgi almak isteyenler bana ulasabilir. 

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

edit.

mrkps tarafından 13/Mar/16 03:25 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4142 Toplam Mesaj: 27
üniversite abd