ABD İle İlgili Sorulariniz Varsa, Buyrun Sorun
-
Selam genclik,
Tariqatin yeni muritlerinden biriyim.
Dusundum de tariqata en guzel katkiyi en iyi bildigim konu ile yardimci olabilirim.
Amerikada dogmus, buyumus ve halen yasiyo olan biri olarak, Amerika Birlesilk Devletleri hakkindaki her turlu sorunuza cevap verebilirim, tabii bilgim dahilinde.
Biraz kendimi tanitayim, Amerikanin Massachusetts eyaletinde oturuyorum, College'ta okumaktayim. TC de biraz yasadim... Turkce biliyorum:)
Ama sakina, ben nasi kacak gelirim, abi bana orda is ayarlarmisin vs vs die sacam sapan sorularla gelmeyin... Lutfen sorularinizida olabildigi kadar aciklayici sorun.
Sole sorularla gelin mesela;
+Abi dil kursu ariyorum, filan fistik hakkinda islemi nasi yaparim?
+Su universiteyi bitirdim ve de internship yapcam master yapcam vs yapcam, su konu hakkinda bilgi verebilir misin?
Veya gunluk hayat, yasam vs vs konularinda da olabilir... Ne bilim akliniza ne geliyosa artikin sorun...
hadin sorularinizi bekliyorumm
-
Şimdiden gelecek saçma soruları ben soruyum kalabalık olması:
1- Amerika burdan kaç saat
2- Amerikada kzılar nasıl iyimi ?
3- Amerikan kızlarımı iyi bizim yavrularmı ?
4- Amerikaya gitmek için ne lazım?
5- Amerika amerika olalı benim gibi bir delianlı gördümü ?
6- Amerika türkiye savaşsa kim yener ? (deneyin görek)
7- Amerikaya ne halt yemeye gittin ?
8- Hiç amerikalı kızla yattınmı ?
9- Amerikalı kız bipsem kaç yıl yerim ?
10- Amerikalı kızları istediğin gibi bipiyomuşun hiç bişe demiyolarmış dorumu?
11- Amerikayı kim feth etti ?
12- Amerikada bilmem ne marka telefon kaç lira ?
SAymakla bitmez hiç uğraşma
-
yok yaw, ne olcak cevaplayayim, hem sorular sacma degil o kadar:)
1- Amerika burdan kaç saat
Direk ucarsan 10 kusur saat, yok aktarmali ucarsan aktarmana gore degisir ama 13 + aktarma suresi diyelim...
2- Amerikada kzılar nasıl iyimi ?
Walla iyiler, cok genisler, benim TC de hic kiz arkadasim olmadi:) iyilerdir merak etmeyin.
3- Amerikan kızlarımı iyi bizim yavrularmı ?
Hmm, bu soru zor bir soru. Bakis acina bagla, one night stand istersen burasi daha iidir, ama yok ben ciddi ask adamiyim , deliyuregim vsvs diyorsan ve kiskancsan sizi yawrular daha ii:)
4- Amerikaya gitmek için ne lazım?
Vizesi onaylanmis bir pasaport:D
5- Amerika amerika olalı benim gibi bir delianlı gördümü ?
Bilmiyom buralara geldin mi gelmediysen gormemistir...
6- Amerika türkiye savaşsa kim yener ? (deneyin görek)
Amerikalilarda suru mantigi vardir, birey mantigi yoktur, ondan bole kilic kalkanla savisilirsa Turkler aq'yar ortaligin ama yok top tufek isin icine girerse, en azindan benim bildigim kadari ile ABD kendisinden sonraki 9 ulkenin toplam savas yatirimindan cok yatirim yapiyomius, ondan bilemiyom yanikkk
7- Amerikaya ne halt yemeye gittin ?
gitmedim ben hep burdaydim:D
8- Hiç amerikalı kızla yattınmı ?
evet:D:D:D:D
9- Amerikalı kız bipsem kaç yıl yerim ?
walla rape yaparsan ve yakalanirsan aywayi yedin demektir, o kadar ugrasana kadar gir bir bara bir bira ismarla tanis kizla zati verir sana:)
10- Amerikalı kızları istediğin gibi bipiyomuşun hiç bişe demiyolarmış dorumu?
walla, her kizi goturursun istedigin gibi .ikersin, yeterki paran olsun, Inglizceyi ingilazca gibi konusma, biraz espiri yap, tamamsin. Ama aksanin varsa konusurken, biraz sorun yassarsin
11- Amerikayı kim feth etti ?
i dunno
12- Amerikada bilmem ne marka telefon kaç lira ?
walla hattini alirsan en kral telefon bile 50 dolara cebine girer. Ama hat alinca 1 yada 2 yillik kontrat imzalayacan filan fistik bi suru is....
war mi baskaaa?
:)
-
ev kiraları falan ne alem gelsek nasıl konaklıcaz bize kaça patlar ?
-
Amerika ne tarafta kalıo hajı ?
-
Hoca ben dil sınıfı okuyorum (lise). Benim durumumda OSS sınavını kazanmak biraz hatta baya baya zor. Kendimizi dil alanında daha çok geliştirirsek tabi uniye gitmeden. Abd'ye veya başka bir yabancı ülkeye gitme prosedürü nedir?
-
ev kiralari oturdugun mekana semte sehre gore degisir, yalniz ABD deki ev le ilgili en guzel sey, su ve isinma genelde ev krasina dahildir, ayrica buzdolabi ocak vs evle birlikte gelir,
kiralara gelince, Benim eyalette iki oda bir salon 800 dolar civarinda ama NewYorka filan gidersen Allah yardimcin olsun derim:) -
Walla oncelikle gidecek bir kurs veya okul bulcaksin, benim tavsiyem gozunu kestirdigin universitelerin ESL(English as a Second Language) programlarini incele, ole sadece dil kursalarini dusunme, hem gidecegin universitede cevre yaparsin. Ki daha sonra okula basvuru filan yaparsin vs vs bir cok olanak elde edersin. Ayrica ole bos bos dil kursuna gelme sertifika filan vereni bul daha sonra profesyonel hayatta etiketin olur...
Sadece dil kurslari biraz para icin gibi geliyor bana.
Prasadur ise dedigim gibi nereye yazilacaksan oraya mail mektup etc ile iletisime gececeksin. Derdini anlatacaksin onlar senin application(basvuru formu) doldurmani isteuecekler, sende sonra kabul alinca gidip vizeye basvurcaksin, ucaga atlayip gelcen buraya.
Biraz karisik gozukuyor ama isi biliyorsan ve paran varsa anlattigim kadar kolay oluyo:D
-
heee eger zengin degilsen state college (devlet universitesi) onlari incele, ozellere gore daha ucuz olur hemde zengin picleri ile ugrasman...
-
Yaw hep merak etmisimdir...Bi paket marlbora veya parliament kac para???Bide tadı nası yaw ???Türkiyedeki parliament ordakine basar diorlar..ORda parliament cakal sigarasıymıs die duyduk dogrumudur???
-
Walla sigara icen biri olarak, hayatimda burdaki kadar igrenc sigaralar gormedim. Parlement o kadar adiki allah belasini versin diyorum her kokusunu alinca, malboroda igrenc bizim TC den arkadas getirmis malboro ki ben hic icmemistim daha once mukkemmeldi, sozun kisasi burdakiler igrenccccc
fiyatta, sole iki alana bi tane bedava parlemen 11 dolar bilmem ne kac cent, malboroda 4 dolar 95 cent. Ama eyaletine gore degisir bizim kodugum eyalet her boka tax aldigi icin fiyatlar pahalli ama bir New Hampshuri'a gitsen ki bir saat uzakta orda malboro 3 kusur dolar...
Walla memleketin kiymetini bilin aq.
:)
Toplam Hit: 2770 Toplam Mesaj: 23