ABD’Li Meluncan Turkler
-
West Virginia Eyaleti ve cevresinde ya$ayan Meluncanlar, Amerika istanbul Universitesi Mezunlar Dernegi’nin panelinde, Turkluklerinin duyurulmasI icin destek istediler. ABD’de ya$ayan ve sayIlarInIn yakla$Ik 1 milyon oldugu sanIlan Meluncanlar arasInda, Elvis Presley ve ABD eski ba$kanlarIndan Abraham Lincoln’un da oldugu iddia ediliyor. ispanyollar tarafIndan ABD’ye getirilen leventlere Meluncan deniyor.
ABD’nin 1996 - 2005 yIllarI arasInda gorev yapan istanbul Ba$konsolosu David Arnett de
Razi CANiKLiGiL / NEW YORK
West Virginia Eyaleti ve cevresinde ya$ayan Meluncanlar, Amerika istanbul Universitesi Mezunlar Dernegi’nin panelinde, Turkluklerinin duyurulmasI icin destek istediler. ABD’de ya$ayan ve sayIlarInIn yakla$Ik 1 milyon oldugu sanIlan Meluncanlar arasInda, Elvis Presley ve ABD eski ba$kanlarIndan Abraham Lincoln’un da oldugu iddia ediliyor. Meluncanlar, 16. yuzyIlda ABD’ye getirilen 400 kadar OsmanlI leventinin atalarI oldugunu iddia ediyor ve koklerinin 1500’lu yIllarda OsmanlI donanmasInIn Portekizle yaptIgI bir sava$ta esir du$tugunu iddia ediyor.
ispanyollar tarafIndan ABD’ye getirilen leventlere Meluncan deniyor ve Turkce kar$IlIgI ‘lanetlenmi$ can’ anlamIna geliyor. DNA testi yaptIrdI West Virginia’nIn Wise KasabasI’nda ya$ayan ve universite ogretim gorevlisi olan Brent Kennedy, Akdeniz Anemisi’ne yakalanIr. IrkIndan $uphelenerek, DNA testi yaptIrIr ve testlerden sonra yuzde 50 Turk kanI ta$IdIgInI ogrenir. Daha onceleri Meluncan olduklarInI bildikleri halde gercekte hangi Irka ait olduklarInI bilmeyen Kennedy, bunu ara$tIrmaya karar verir. Ve OsmanlI leventlerinin ABD’de biten akIbetini ogrenir. Son 20 yIlInI Meluncanlar ile ilgili ara$tIrmalara veren Brent Kennedy, ya$adIgI kasaba Wise’In izmir’in Çe$me ilcesi ile karde$ $ehir olmasInI da saglar.
yaptIgI konu$mada MeluncanlarI ogrendikten sonra DNA testi yaptIrdIgInI ve yuzde 25 Turk kanI ta$IdIgInI ogrendiginde cok mutlu oldugunu belirtti. Arnett ayrIca, “ABD’de ya$ayan Turklerin sayIsInIn 75 ile 400 bin arasInda oldugu soyleniyor. Buna 1 milyon Meluncan’I da eklemeliyiz” dedi.
Sizde kendimi goruyorum
Gecirdigi kalp krizi sonrasInda felc olan ve konu$ma kalibiyetini yitiren Brent Kennedy adIna kursuye cIkan karde$i Richard Kennedy, “Biz hepimiz Turkuz, size baktIgImda da kendimizi goruyorum, bizi Turk olarak kabul ettiginiz icin cok mutluyuz. Daha fazla Meluncan’a ula$mak ve Meluncan halkInI Turk Irkda$larImIza tanItmak icin birlikte el ele vermeliyiz” diye konu$tu. -
Lycra Hocam öncelikle hoş geldin : ) , ve konu harika çok ilgi çekici saol....
-
2003den beri burdayım ben. Eskiler beni tanır ;) Tesekkurler...
-
Lycra geri döndü :|
hoşgeldin hocam :| -
eywallah :D
-
haber manyak amk :) Hepimiz Cengizhanın torunlaryız :P iyi iyi neslimiz git gide coğalıyo aslında tüm dünyada böle bişey olsa galiba en cok türk ırkı cıkar :)
-
(: lyra abü bitenedir.
efsane geri döndfü -
puzul :D öptüm anam
-
Beni de öp nan :P
-
öpeim :D sen mi kıracam
-
LYCRa abi hg :) Bu arada bu meluncan nerden geliyoki :D çok komik geliyo kulağa :P