folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Absent (Yeşil Peri)



Absent (Yeşil Peri)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    absinthe in asıl olayı alkol degildir . peri otu (pelin otu ) thojin yani uyusturucu etkisi olan bir madde sadece orjinal absintheler de bulunuyor buda genelde yurt dısı ürünlerde var tabiki.

    http://www.tahribat.com/Forum-Dunyanin-En-Sert-Ickisi-Absinthe-122519/

     

    dünyanın en sert içkisi olmamak ile birlikte çek cumhuriyetinden getirtilecek absinthe kings of spirint en yüksek uyusturucu maddeye sahip olandır ve size hangover yaşatır.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    çok iyi bir pazarlama stratejisine sahip bu ürün,alkol oran'ı %70'dir ama yinede kafası sıradan bir alkol kafası, bir çok markasını denemiş olmama rağmen beklentilerim dışında bir bok olmadı, eskiden içeriği farklıydı belkide bilmiyorum, From Hell'i izlerseniz çok farklı etkileri olduğunu düşünürsünüz ama dediğim gibi yani güncel şişelerde bir cacık yok. 


    dont think twice its all right
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Lemuria bunu yazdı

    çok iyi bir pazarlama stratejisine sahip bu ürün,alkol oran'ı %70'dir ama yinede kafası sıradan bir alkol kafası, bir çok markasını denemiş olmama rağmen beklentilerim dışında bir bok olmadı, eskiden içeriği farklıydı belkide bilmiyorum, From Hell'i izlerseniz çok farklı etkileri olduğunu düşünürsünüz ama dediğim gibi yani güncel şişelerde bir cacık yok. 

    dediğim gibi absinthe i farklı kılan alkol oranı degildir , kulüp rakı %50 bu %55 ile 90 arası degisiyor bir kadeh fazla içersin o kafayı yakalarsın.

    Asıl olay thojindedir ve bir çok çakma absinthe de bulunmaz. Thojen oranı arttıkça gerçek anlamda kafa yapar (halisinasyon vb.)

    Ürünün 0 pazarlama stratejisi var zaten bilen gidip buluyor iyisini oldugu yerden. 

    İyi pazarlama stratejisine sahip ürünler 

    1- Absolut vodka ( Benim için en kötü vodkalardan biridir tuzlu su ama yok satıyor hep reklam ve makan anlaşmaları)

    2- Jack Daniels ( tadı çok kötü olmasına rağmen insanlar imrendiği için o kötü tada kendilerini alıştırıyorlar ve bir süre sonra onlara güzel geliyor)

    3- EFES PİLSEN BİRA. Bir çok Türk ün ilk içtiği bira dünyanın en dandik biralarından biri olmasına rağmen fanatik fenomen içicileri saolsun fazla rağbet görüyor. 

     ALTTAKİ AÇIKLAMADAN SADECE KALIN OLANLARI OKUMANIZ BİLGİLENMENİZ İÇİN YETERLİDİR:

    Yaygınlaşması[değiştir | kaynağı değiştir]

    Absent 1840'larda Cezayir savaşları sırasında Fransız ordusunda özellikle dizanteri ve bağırsak kurtlarına karşı tıbbi amaçlı olarak yaygın şekilde kullanıldı. Savaş sonrası eve dönen askerler alışıp sevdikleri bu tadı da beraberlerinde taşıdılar ve absent bistrolarda(küçük Fransız barları) hızla yaygınlaştı. 1850'lerden itibaren, absentin altın çağı olarak bilinen III. Napolyon döneminde, Fransa'da absent modası neredeyse bir çılgınlığa dönüştü, binlerce farklı çeşidi ortaya çıktı, zengin kentsoylulardan yoksul sanatçı ya da işçilere kadar tüm sınıfları fethetti ve içki tüketiminde lider hale geldi. 1880lerde büyük ölçekli fabrika üretimi absent fiyatlarının çok düşmesini sağladı. 1910'da Fransızlar yılda 5 milyon litre şaraba karşılık 36 milyon litre absent tüketmekteydi.[1][2] Bu dönemde Fransa'nın dışında özellikle Orta Avrupa ve bir ölçüde yeni kıta Amerika'da da absent modası yayılmıştır.

    Yaygın inançlar ve yasaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

    Absentin yaygınlaşmasına koşut olarak, hem bazı dindar örgütler hem de şarap üreticileri birlikleri tarafından, çeşitli absent karşıtı kampanyalar geliştirildi. 20.yüzyıl başlarında absent ile vahşi suçları ve sosyal yozlaşmaları ilişkilendiren popüler inanışlar artık iyice yerleşmişti. Bu döneme ait bir yazıya göre[3], absent "insanı delirtir ve katil yapar, epilepsi ve verem getirir, ve binlerce Fransızın ölümünden sorumludur. Erkekleri bir hayvana dönüştürür, kadınları telef eder, çocukları yozlaştırır ve aileyi yıkıp ülkenin geleceğini tehlikeye sokar."

    1906'da Belçika ve Brezilya, 1909'da Hollanda, 1910'da İsviçre, 1912'de ABD ve nihayet 1914'de Fransa absent üretimi ve satışını yasakladı. Pernod markası absentin yasaklanmadığı İspanya'da bir fabrika açarak yaşamaya devam ettiyse de çoğu marka gibi bir daha geri dönmemek üzere kayboldu. Öte yandan, küçük üreticilerin pek çoğu özellikle İsviçre'de yeraltına geçerek üretimi sürdürdü.

    Yeniden canlanış[değiştir | kaynağı değiştir]

    1990'larda bir ithalatçı, absentin tarihsel olarak popülerleşmediği ve hiç yasaklanmadığı Britanya'da absent satışını engelleyen bir düzenleme olmadığını farkettikten sonra Çek Cumhuriyeti'nden absent getirmeye başladı. 1990'larda absent modası bir canlanma yaşadı. Fransa'da 1914 yasağından sonra ilk üretilen absent La Fée Absinthe oldu (2000).

    19.yy. sonlarında alkolizm üzerine çalışmalarıyla tanınan psikiyatrist Valentin Magnanpelinotu yağını hayvanlar üzerinde deneyledi ve bu hayvanların, alkolün etkisinden bağımsız olarak, nöbet geçirdiğini keşfetti. Buna bağlı olarak, az miktarda pelinotu yağı içermesine rağmen, absentin genel alkollü içkilerden daha zararlı olduğu kanısı ortaya çıktı. Daha sonra ise absentin zararının kaynağı, içeriğinde bulunan "thujone" maddesine indirgendi. Magnan, bununla da kalmayıp 250 alkolik üzerinde çalıştı ve absent içenlerin nöbet geçirdiği vehalüsinasyon gördüğünü bildirdi. Modern dayanakların ışığında, deneydeki diğer etkenler ve bağlı olabilecek hastalıkların yeterince göz önünde bulundurulmaması ve Magnan'ın, alkolün ve absentin Fransız ırkını "dejenere" ettiği yönündeki taraflı düşüncesi nedenleriyle, Magnan'ın çıkardığı bu sonuçlar şüphelidir.[4]

    Pelin bitkisinde yüksek oranda bulunan tujon maddesi aslen tıbbi amaçlı kullanılır ve ada çayıardıçmeyannane gibi bitkilerde de bulunur. İyileştirici özellikteki bu maddenin aşırı yüksek dozlarının tehlikeli yan etkileri bildirilmiştir.

    Absent yasaklandıktan sonra, İngiliz bilim dergisi "Nature", thujone maddesinin moleküler yapısını cannabis'in (marijuana/esrar) anasaykoaktif maddesi tetrahydrocannabinol (THC) maddesiyle karşılaştırana dek absentle ilgili çalışmalara ara verilmişti. Nature dergisindeki bu makalede, thujone maddesinin aslında bir cannabinoid olduğu miti tekrar gündeme getirilerek, beyinde THC ile aynı etkiye sahip olduğu belirtilmekteydi.[5]

    Daha yakın bir tarihte, Avrupa Konseyi'nin 88/388/EEC (1988) sayılı kararının[6] Avrupa Birliği'nde thujone maddesinin belli miktarlarda yiyeceklerde kullanılmasına izin vermesiyle birlikte önceki çalışmalar gözden geçirildi ve absentteki thujone miktarının önemsiz değerlerde olduğu saptandı.

    Avrupa Birliği düzenlemeleri absentteki thujone miktarını, alkol oranı %25 ve üstüyse en fazla 10mg/litre, alkol oranı %25'in altındaysa en fazla 35mg/litre olarak sınırlamaktadır.[7]

    Üretim[değiştir | kaynağı değiştir]

    Günümüzün absentleri: Solda yeşil, sağda beyaz, önlerinde su ilave edilerek içime hazırlanmış bardaklar.

    Viski, konyak, şampanya gibi türlerin tersine absent için norm bir tarif ve yasal düzenleme yoktur. Bu nedenle, farklı içerik ve üretim yöntemine sahip absent çeşitleri mevcuttur. Başlıca iki üretim biçimi damıtım ve soğuk karışımdır.

    Damıtma[değiştir | kaynağı değiştir]

    Absent üretimi üç temel aşamada gerçekleşmektedir. Pelin, yeşil anason ve diğer bitkiler daha önceden damıtılmış alkolle karıştırıldıktan sonra üreticinin tercihine göre bir ya da daha fazla damıtılır. Bu ilk aşamada %72 oranında alkol içeren renksiz bir sıvı elde edilir. Bu haliyle, Blanche ya da la Bleue üretmek üzere şişelenebileceği gibi, ikinci aşamaya yani yapay ya da doğal yöntemle renklendirmeye de girebilir. Doğal renklendirme, çördükotu (zufaotu ya da Hyssopus olarak da bilinir), melissa, çeşitli pelin türleri gibi bitkilerin ilk aşamada elde edilen içkide ısıtılarak "demlenmesi" ile yapılır. Bu sayede bitkilerdeki klorofil içkiye geleneksel yeşil rengini kazandırır ve aynı zamanda absentin geleneksel otsu koku ve tatları da oluşur. Bu durumdaki absentverte olarak bilinir. Son aşamada ise istenilen miktarda su eklenmesiyle içkideki alkol oranı düşürülür.

    Soğuk karışım[değiştir | kaynağı değiştir]

    Günümüzde büyük miktarda absent, çeşitli aroma ve esanslar katılmış yüksek dereceli alkolün yapay olarak renklendirilmesi olan soğuk karışım yöntemiyle üretilmektedir.

    Bohemya (ya da Çek) tarzı absent[değiştir | kaynağı değiştir]

    Bohemya tarzı absent (diğer isimleriyle Çek tarzı absent, anasonsuz absent ya da "e"siz yazılarak sadece "absinth"), esas olarak Çek Cumhuriyeti'nde üretilir[8] ama Çek Cumhuriyeti'nde üretiln absentin tümü Bohemya-tarzı değildir. Geleneksel absentte bulunan rezene, anason ve diğer bitkiler bu tarzda çok azdır ya da yoktur ve geleneksel olanla tek benzerliği yüksek alkol oranıyla pelindir.

    PanxeR tarafından 07/Kas/13 22:46 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi

    http://www.extraloob.com/forums/satilik-cek-uretimi-orjinane l-absinthe-yesil-peri-t284925.htm

    bakmam için gönderdiği link bu ne kadar orjinal bilmiyorum 


    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Ya o kadar da abartılcak birşey değil. 3 arkadaş bi gece bir 70 lik bir 35 lik gomdük üstüne ev yapımı erik rakısı bide jack daniels içtik pek bişey olmadı. Sabah uyandığımızda telefonumda 3 saat boyunca söyleşi yapıp kaydettiğimizi farkettik :D


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Asi bunu yazdı

    http://www.extraloob.com/forums/satilik-cek-uretimi-orjinane l-absinthe-yesil-peri-t284925.htm

    bakmam için gönderdiği link bu ne kadar orjinal bilmiyorum 

    bu adam satışı yapan yani mal. milleti kandırmak için içinde mantar var diyor.  ayrıca ürün thojin miktarını vermemiş önemli olan o zaten.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi

    Yorumlardan anladığım sıradan ben bunu bi tek başıma deniyim perileri görürsem resmini çekip eklerm


    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    kıtlama şeker atıp içersin artık :-)))


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2007
    Dişi
    MbK bunu yazdı

    kıtlama şeker atıp içersin artık :-)))

    erzurumlu değiliz çay mı içiyoruz kıtlama erzurumlu değiliz sivaslıyız gardaş


    Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    şekerle nasıl içildiğini oku anlarsın espiriyi :-)


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 9561 Toplam Mesaj: 46