Ab"Ye 1 Sene İçinde Girebilirmiyiz. ?
-
merak ediyorum akpye oy verenler abye girme çalışmalarına nasıl bakıyor
bunun yanında akp ilk ortaya çıktıklarında abye giricez diye oy toplamaya çalıştıklarını hatırlıyorlar mı?
-
Pro aklı olan her insan Romanya'nın ab'ye girmeyi başarmasını ama Türkiye'nin halen müzakerelere devam etmesini kendi kendine sorgular. Bunun altında başka birşey olduğunun farkına varır bence. Ne dersen belki din belki korku..
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------çok kapalı bi cevap
ben ab-akp ilişkisi ve siyaseti açısından sordum
yani abyi destekliyor musun karşı mısın
karşıysan niye akpyi destekliyorsun mesela?
hiç olmazsa müslümanlar o kadarcık olsun diyorsan saadet partisi vs daha müslüman değil mi hem de abye emperyalizme karşı açık açık
bunun gibi sorularım ve meraklarım var
ciddi anlamda merak ettiğim şeyler
-
AB'ye girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizin menfaati için. Yoksa AB'yi filan desteklemiyorum.
Bu yolda bayağı işler yapıldı aslında. Eskiden AB'nin terörist gruplar listesinde pkkyı görmek imkansızdı. Ama şimdi var. Yani ülke menfaatinden kasıt bu türden konular..
Hakpar mıydı neydi :D Asacağız keseceğiz :D Bu türden partiler islamı insanlara çok farklı yansıtıyorlar. Ve bana sorarsan asıl islam modelindense İran'ın şu an ki rejimini hatırlatıyorlar.
-
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Zuhuahahah :D
-
bu sonuncu olasılık gerçekten harikaydı... ayrıca şuda bir gerçek 70 milyondan fazla nufusu olan bir ülke olarak ab ye girmemiz imkansız bakınız çok basit bir neden ab senato seçimleri her ülke kendi nüfus oranına göre ab senatosuna temsilci gönderiyor ve türkiye olarak avrupada bizden daha kalabalık milllet yok... hadi bunu geçtim bizim ab ye girmemiz durumunda ab deki türk vatandaşları ve gurbetçilerde oylarını otomatikman türk temsilcilere kaydırırlarki bu ab senatosunun neredeyse yarısından fazlasının türk yada türk asıllı temsilcilerden oluşması anlamına gelir... yani yapılan herhangi bir oylamayı otomatikman biz kazanırız bu adamlar mahfolur... şimdi sormak istiyorum siz zenginlik ve refah içersinde yaşıyorsunuz ama gözünüz doymuyor dünyanın başka yerlerine insan hakları deyip cart deyip curt deyip el atmaya çalışıyorsunuz sonra elemanın birisi geliyor diyorki benide aranıza alın olur alalımda şimdi akıl var mantık var seni aramıza alırsak bu kalabalık nüfusla otomatik olarak bizim kanunlarımızı değiştirecek güce sahip oluyorsun neden alalım?
demem o ki biz ab den daha iyi olsak bile gelişmişlik vs açısından yine ab ye giremeyiz ki zaten bence girmemeliyiz... her ne kadar ülkücü değilsemde alparslan türkeş in turan senaryosu bile daha mantıklı bence... zaten azerbaycan sayesinde ortalık karışıyor sağlam bir örgütlenme ile azerbaycan ve biz aradan ermenistanı kaldırırız ki zaten savaşa bile gerek yok biz türk topluluğu kuracağız sizde bize ilhak olun söz hakkınız olsun gençleriniz iş bulsun ekonominiz düzelsin dendiği an ermeniler yelkenleri suya indirir kendi aralarında yaptıkları halk oylaması ile bize ilhak olurlar... ancak tabi bu olasılığın gerçekleşmesi için rusyanın meşgul edilmesi lazım ki zaten çeçenler bu işi yapıyor biraz nakit ve cephane desteği ile çeçenler rusyayı hoplatır bile...
alın size turan alın size dünya türk birliği sonrasında zaten hemen herşey daha kolay olur güneyde çin gibi bir dev varki doğru dürüst bir ittifakla ilk önce ab sonra sonra amerika bile bize izin vermeye kalkmak yerine izin istemeye başlar ama tabi bu dediklerimin olması için adam gibi adam yöneticiler lazım... ah ah ama şuda bir gerçek o tip kaliteli yöneticilerin yetişmesi için zor şartların ortaya çıkması lazım bakınız Atatürk... şimdikiler gibi ağzı süt kokan elemanlar ancak gider köpek gibi ab kapılarında dolaşır milletin haysiyetine şerefine leke sürer sonra vay bu heyet görüşmesi olacaktı sen niye ayarlamadın der elçiyi tersler istifa ettirirler... ah ah Paşam kalk gel mezarındanda gör neler yapıyorlar kurşunlara gelerek kurduğun ülkeye...
-
ComputerWolf bunu yazdı:

-----------------------------işte şuan bunların afili olanları mecliste. 1 yılı geçtim yok 10 sene içinde girermişiz. ulan bu ülke 15 senede onca imkansızlıklarla nereden nereye geldi. şimdi kendimizi kassak 10 senede avrupayı geçeriz anasını satayım. işte bizim koyun milletin ağzına bal çalmaktır bu. başka bişey değil.
-
AB'YE KAFAM GİRSİN
-
"Avrupa insanı Doğu'yu tanımaz. Avrupa insanı kalabalıktır. islam'la Hıristiyan, Haçlı Seferlerinden beri tez'le antitezdir. Bütün Kuran'ları yaksak, bütün camileri yıksak Batı insanının gözünde Haçlı Seferlerinin yalınkılıç ve tekbir getiren cündileriyiz. Avrupa'nın bir nevi tezadı idik. Yani kıtayı tamamlıyorduk. Şimdi maymunuyuz. Yani hiçbir haysiyeti, hikmet-i vücudu olmayan ananesiz, haysiyetsiz sarmaşık gölgesi. Avrupa, materyalizmine rağmen Hıristiyandır. Hıristiyanlık Doğu ismi anılır anılmaz şahlanıverir. işsizi de, Marksisti de, Hıristiyandır hep Avrupalının. Durup dururken Hıristiyan değildir belki. Ama Hıristiyan bir devletle Müslüman bir devlet arasında bir tercih yapmak gerekince saf kan Hıristiyandır. Biz Müslüman olduğundan utanan, Doğu'lu olduğundan utanan, Türk olduğundan utanan, dilinden utanan şuursuz bir yığın haline geldik. aczinden tarihinden Mermi Uygur, Ortaçağ Felsefesi okutur, ibn Rüşd'ün adını anmaz. Berke edebiyat tarihi yazar, Endülüs şiirinden habersizdir. Kendi kendine kazık atan, efendilerimiz gücenmesin diye hazinelerini gübre ile kamufle eden bir entelejansiya. Sonra Kıbrıs davasında Batı insanının bizi destekleyeceğini düşünmek gibi sazan balıklarını kahkahadan çatlatacak bir hamakat"ALINTI (ÇEMİL MERİÇ) Jurnal, Cilt 1 1965
1965 yılında yazmış cemil meriç