folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Açık Öğretimlilere Müjde

Açık Öğretimlilere Müjde

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Açık öğretim fakültelerinde okuyan milyonlarca öğrenciye burs ve örgün eğitim müjdesi...

Prof. Dr. Aydın, örgün öğretimden açık öğretime geçiş olduğunu, ancak açık öğretimden örgün öğretime geçiş olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''YÖK ile yaptığımız toplantılara bağlı olarak lisans yatay geçiş yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Sanırım gelecek birkaç ay içinde bu çıkacak. Artık açık öğretim öğrencisi, başarı kriterlerini tutturması durumunda okuduğu bölümden herhangi bir örgün eğitime geçiş yapabilecek. Örneğin işletmeden, İktisadi ve İdari Bilimlere, edebiyata veya eğitime gidebilecek. Bu devrim niteliğinde bir uygulamadır. Açık öğretim öğrencisinin önünü açma uygulamasıdır. Önümüzdeki dönemlerde mevzuatlarımızı buna uygun hale getireceğiz. Açık öğretime gelen öğrenciye artık açıktan mezun olacaksın durumu ortadan kalkacak. Başarılı öğrencilerin açık öğretimde önünü açacağız. Kimse sanmasın ki üniversiteyi kazanamayanlar açık öğretime gidiyor. Hayır bu sistemin içinde son derece başarılı öğrenciler var. Bundan sonra da gelecektir. Bu başarılı öğrencileri açık öğretime çekmek istiyoruz.''

AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS

Bunun yanında açık öğretim öğrencisi için üniversite sınav kılavuzunda yapılacak değişiklikle burs vereceklerini bildiren Prof. Dr. Aydın, şunları söyledi:

''Biz onlara sınırlı sayıda da olsa örgünde olduğu gibi bizi tercih ettikleri takdirde burs uygulamalarından yararlanma imkanı vereceğiz. Yani yeni bir açık öğretim süreci başlıyor. Bu uluslararası normlara oturtulacak. Bu bağlamda çalışacağız. YÖK'de de bu anlamda bir komisyon var, onun içinde olacağız. 6 üniversite uzaktan eğitime giriyor. Bazı alanları onlara bırakacağız. Güçlü olan alanlarda biz olacağız.''

Prof. Dr. Aydın, ''Her işi yaparım'' mantığıyla bir kurumun başarılı kılınamayacağını savunarak, ''Bu anlayış içinde diğer uzaktan eğitim yapan üniversitelerle işbirliği yapacağız. Bizdeki birikimi kimsenin yakalama şansı yok. Ancak bizim katkımız olacak. Açık öğretim, başarılı olduğumuz sürece hiçbir yere gitmez. Bu kentimizin ve üniversitemizin bir parçasıdır'' dedi.

DEVAMI

//

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

link kaynak:

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/89522-acik-ogretimlilere-mujde-haberi.aspx

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Erkek

burs ne zaman verilecekmiş? tarih olarak bellimi yada şimdi alabiliyormuyuz?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sınav sistemi de değişecekmiş..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexfarrow
    alexfarrow's avatar
    Erkek

simdikiler sanslı

bize zamanında böyle imkanlar tanınmadı

mademki türksün systeme göster ürksün
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

yemedim içmedim üni.ye kastım kazandım ama boku cıktı bu işin yoldan geçeni içeri sokar oldular :S:D

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Erkek

yok artık a.q resimdede milyonlarca öğrenci demiş yok yok milyarlarca :D habercilerde bişey abartmasını öyle seviyoki :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

vay babağan anağan kemüğüne.. :Ş

yıkılma sakın !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

vay amk o zaman dakkada okulu bırakırım :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

ımm.Ne kılıksız bişi la bu.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

karışmayın la milletin eğitimine, ne güzel işte belli bi başarıyı sağlayan örgüne geçebilecek ne bencil heriflersiniz.

Toplam Hit: 2744 Toplam Mesaj: 14