Adanada Deprem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

Hatay , fena salladı şuan şimşekler cakiyor.

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

21 km de 5.1, abi bu cerez yahu artci olarak kabul edin can ve mal kaybi yoktur umarim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Bizimkiler de hissetmiş depremi 5-10 saniye sürdü diyorlar. Böyle durumlar için halihazırda bir acil durum çantası bulundurmak şart. Aslında her türlü durum için bulundurmak şart da kim sikliyor ki? Şahsen ben bu aralar hazırlamayı düşünüyorum. Malum depremler, terör olayları vs. 

İçine ne koyacağız derseniz kısaca özetleyelim. Temiz su, konserve yiyecekler, birkaç adet temiz kıyafet, pil, el feneri, alın feneri, pilli radyo, ilk yardım çantası, ilaçlar, işinizin düşebileceği önemli numaralar, kalem, kağıt, ilk yardım künyesi, kamp çadırı ve bir miktar para. 

Peki deprem olunca ya da bulunduğun civarda bir saldırı gerçekleşince napıyoruz? Deprem için konuşursak eğer, bu acil durum çantamıza gözümüz gibi bakarak onunla beraber taşıyıcı kolonlardan birinin kenarına veya altına, dayanıklı bir masanın altına, kapıların altına ellerimizle başımızı koruyarak ve ayaklarımızı karnımıza doğru çekerek olası tehlikelerden kendimizi koruyoruz ve deprem bittikten bir müddet sonra daha bu duruşta kalıyoruz. Ortalığın sakinleştiğini anladığımız an panik yapmadan yerimizden çıkıyoruz. Şayet apartmandaysanız emin olun ölümlerin büyük çoğu panik halinde asansöre veya merdivenlere koşarken gerçekleşiyor. Bununla yetinmeyip pencereden aşağı atlayan insanlar da var. Komik ama gerçek. 

Peki şehrimiz savaşa sürüklendi, terör saldırıları boy gösterdi vs napıyoruz? Onda da yine bu sevimli mi sevimli çantamızı yanımızdan ayırmayıp gözümüz gibi bakıyoruz. Bu arada şöyle bir not düşmek isterim. Bu çanta kişisel olmalı. Hani bir evde 4 kişi yaşıyorsanız herkesin kendisine ait bir acil durum çantası olmalı. Çünkü içerisindeki malzemeleri düşününce olası bir felakette en basidinden yiyecek ve içecek bişey bulamadan 3-5 gün içerisinde ölebilirsiniz mevcut kaynaklar hızlıca tükendiğinden ötürü.

Neyse savaş diyorduk, terör diyorduk. Böyle bir felakette hemen paniğe kapılmıyoruz. Çantalarımızı ve aile bireylerimizi alıyoruz. Korunaklı olduğunu düşündüğümüz sığınaklara, bodrum katlarına sığınıyoruz mesela. Ülkemizi düşününce pek bir sığınak söz konusu değil. Bu yüzden şayet imkanınız varsa şehri terkedeip kırsal alanlara doğru gitmeniz. Kalabalıktan uzak durmanızda fayda var. Çünkü bir sonraki saldırı için en iyi hedef kalabalık olan gruplardır. Yine böyle gruplar içerisinde çoğunluk kendi çantalarını vs hazırlamamış olabilir ve gerek rica minnet gerekse gasp yoluyla tüm malzemeleriniz elinizden alınabilir.

Son olarak şunu da ekleyeyim. Cidden özellikle savaş gibi felaketlerde insan kime güvenebileceğini bilemiyor. Bu yüzden her ne kadar şiddet yanlısı bir insan olmasam da bu çantanın içerisinde kendinizi koruma, gözdağı verme, gerekirse yaralama amacıyla kurusıkı tabanca, bıçak gibi alet ve erdavatlar bulundurmanızda fayda var. Neyse bu kadar yazdık dahasını isteyen araştırsın. Bir şeyler eklemek isteyen eklesin. Ellerim ağrıdı yazmaktan :D

1049 tarafından 30/Tem/15 06:03 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zasox
    zasox's avatar
    Erkek

çok güzel yazmışsın eline sağlık

bende evden çıkarken 30 sn de elime ne geçtiyse çantaya koyup annemi kaldırdım ve aşşa indik.

ama mükemmel bir çözüm değildi tabiki 3 tane pop kek 1 litre su kıyafet filan alıp fırladım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Erkek
    zasox bunu yazdı

çok güzel yazmışsın eline sağlık

bende evden çıkarken 30 sn de elime ne geçtiyse çantaya koyup annemi kaldırdım ve aşşa indik.

ama mükemmel bir çözüm değildi tabiki 3 tane pop kek 1 litre su kıyafet filan alıp fırladım.

Geçmiş olsun hocam bi ara antalya günde on kere sallanıyordu o gündür uykumda deprem olsa kalkmayıp uyuyorum iyi alıştım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

erzin'de fena sallandı gece

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekkeli
    Tekkeli's avatar
    Erkek

Ereğlidede hissedildi tam saat 1 civarı.

http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst8.asp (son depremleer)

Tekkeli tarafından 30/Tem/15 12:14 tarihinde düzenlenmiştir

Köpeklerin kardeşliği aralarına kemik atılana kadardır. Mevlana Celaleddin-i Rumi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

1 de ve 3'te olmuş ama ben mışıl mışıl uyuyordum :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun hocalar

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyOneRegTest
    HolyOneRegTest's avatar
    Erkek

Rahat ol hocam ust kattaysan yaralı kurtulursn alt kattakiler ölür.

Gerçi çok da garantisi yok diolar. Biz kocaeli depreminde 1 ay arabada yattık. artçılar geliyor tabi ama bina ağır hasarlı değilse artçılar sorun değil.

Not: Binada kolonlarda yatay çatlak varsa binada durma. Dikey çatlaklar sıva çatlağıdır. Duvardaki çatlaklar önemli değildir.

Toplam Hit: 3741 Toplam Mesaj: 26
deprem