folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Adblock Ya Da Benzeri Programları Engelleme

Adblock Ya Da Benzeri Programları Engelleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sitenin sağ tarafındaki reklam anketine bakınca, site sahiplerinin hakkının yendiğini düşünüyorum.Adblock ya da benzeri programları kullananların siteme girmesini engelleyecek bir kod bulamadım.Baya bir araştırdım ama galiba böyle birşey yok.Olmaması çok daha kötü.Reklamları engelleyerek nasıl kaliteli hizmet bekliyorlar anlamıyorum.En yaygın reklam engelleme eklentisi adblock.O yüzden en azından adbloack kulananlara uyarı vermek için bir kod yazılamaz mı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

yazılmasın da zaten

Hep site sahiplerinden bahsetmişsin.. Bide benim gibi hiç sitesi olmayan sadece işi gücü internet sitelerinde gezmek olan biri için bakalım bide pencereden.

Yırtık dondan çıkar gibi ordan zart die çıkıyor onu kapatmak için kovalarken öteki çıkıyor onu kapatmaya çalışıyorsun pop up yağmuruna tutuluyorsun aradığın şeyi unutuyorsun. Bizim yani sadece ziyaretçilerin en başta gözümüzü korkutmasalardı. Ufak iki üç reklam koysalardı adam akıllı bizde girer a site kaliteliymiş destek olalım der reklama tıklardık. Ama artık gına geldi. Resmen internetten soğumak üzereydimki. Adblock ile tanıştım. Şimdi büyük küçük fark etmiyor  vala zart die önüme geleni engelliyorum. Bakmıyorum bile içeriği nedir ne değildir. Umrumda değil. Bıktırdılar çünkü..Önceden mesala 2000li yıllarda top100 zirvenet altavista gibi ufak ufak buton gibi reklamlar olurdu onlarda sitenin en altında olurdu. Şimdi yırtık dondan çıkar gibi çıkıyor sinir ediyor bilader.. El alışkanlığı ve uyuzluğa yapılan bir uyuzlukla devam ediyorum cart die engellemeye..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Erkek

CyberAngel bu konuda yapılacak işe yarar birşey yok. Çünkü reklamlar kişinin bilgisayarından çalışır (bütün internet yayını bu mantık üzere kurulu zaten). Ve bu kişi istemezse çalışmayacaktır. Bunun TV izlerken reklamlara geçildiğinde TV'yi kapayıp (hatta kapamayıp) ayak yoluna gitmekten farkı yok. Reklamı izlemek istemeyen bir şekilde bunu başarıyor.

fazla uzaklaşmış olamaz...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Adam gibi ufak tefek reklamlar olabilir normaldir de, sağda oturum açan ayça_22 ler, popuplar, webcam olduğunu iddia eden video kayıtları, sitenin 4te 3 ü boyutunda resim reklamları, içerik şekline bürünmüş reklamlar yada reklam kamuflesi yapılmış içerikler vb. ile kullanıcı gerizekalı yerine konulursa, çözümü basit, ablock.  Engellemenin yolu var tabii fakat paylaşmayacağım.
    Üye olma zorunluluğu olan gerizekalı forumlar için de bugmenot tarzı servisler süper gidiyor.

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Apocrypha bunu yazdı:
    -----------------------------

yazılmasın da zaten

Hep site sahiplerinden bahsetmişsin.. Bide benim gibi hiç sitesi olmayan sadece işi gücü internet sitelerinde gezmek olan biri için bakalım bide pencereden.

Yırtık dondan çıkar gibi ordan zart die çıkıyor onu kapatmak için kovalarken öteki çıkıyor onu kapatmaya çalışıyorsun pop up yağmuruna tutuluyorsun aradığın şeyi unutuyorsun. Bizim yani sadece ziyaretçilerin en başta gözümüzü korkutmasalardı. Ufak iki üç reklam koysalardı adam akıllı bizde girer a site kaliteliymiş destek olalım der reklama tıklardık. Ama artık gına geldi. Resmen internetten soğumak üzereydimki. Adblock ile tanıştım. Şimdi büyük küçük fark etmiyor  vala zart die önüme geleni engelliyorum. Bakmıyorum bile içeriği nedir ne değildir. Umrumda değil. Bıktırdılar çünkü..Önceden mesala 2000li yıllarda top100 zirvenet altavista gibi ufak ufak buton gibi reklamlar olurdu onlarda sitenin en altında olurdu. Şimdi yırtık dondan çıkar gibi çıkıyor sinir ediyor bilader.. El alışkanlığı ve uyuzluğa yapılan bir uyuzlukla devam ediyorum cart die engellemeye..

İşi abartanlar hakkediyor tabiki.Bende adbloack kulanıyorum ama pasif durumda.Çok reklamı olan özellikle pop-up türü reklamları barındıran sitelerde kullanıyorum.İyi demişsin hoş demişsin brader ama şunu hesaba katmamışsın.Sana o hizmeti sağlayan adamlar babasının hayrına yapmıyor bunu.Bir gün gelir herkes adbloack kullanır.O zamanda kaliteli içerik diye yakınmaya başlarsın.Reklam interneti çoşturan büyük bir etken.Reklam olmazsa anca tahribat türü reklam derdi olmayan sitelerde içerik bulabilirsin.Ama unutma ki tahribat içinde para ödeniyor.Bu işler bedava değil.

Ben reklamlarımı engelleyen adamın konularımı görmesini istemiyorum.Bunun yolunu bulursam sitemin tek pixselini bile göstermem!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Teknik olarak böyle bişey yapamazsın.

Adblock reklam sitelerini listeye ekler ve o sitelerden kesinlikle yükleme yapmaz. Bu olayı tesbit etmek mümkün değil, çünkü reklamlar senin sitende değil reklamcının sitesinde konum olarak.

Ha bir de neden böyle bişey istediğini düşünecek olursak, kimse sen para kazanacaksın diye "Bu akşam gerçek kızlarla seviş, penisin 30 cm olsun, bu hapı yutarsan 30 değil 50 cm olur" gibi şeylere bakmak zorunda değil. Adam gibi makul reklamlar olsaydı kimse engellemeyi düşünmezdi, dimi.

Üstelik reklamları engellemek çok da faydalı birşey;

- Her açtığın sayfada yüzlerce kb lik flash animasyonlar, popuplar, tam sayfa resimler yüklenmediği için kotalı adsl ve 3g ile bağlananlara müthiş güzel bi imkan.

- Aynı anda çok sayfa açanlar için o kadar flash animasyon oynayıp pcyi kasmıyor.

- Dikkat dağılmasına karşı sayfaları tertemiz göstererek "Oh be dünya varmış" dedirtiyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

rstr617 bunu yazdı:

Adblock reklam sitelerini listeye ekler ve o sitelerden kesinlikle yükleme yapmaz. Bu olayı tesbit etmek mümkün değil, çünkü reklamlar senin sitende değil reklamcının sitesinde konum olarak.

Ha bir de neden böyle bişey istediğini düşünecek olursak, kimse sen para kazanacaksın diye "Bu akşam gerçek kızlarla seviş, penisin 30 cm olsun, bu hapı yutarsan 30 değil 50 cm olur" gibi şeylere bakmak zorunda değil. Adam gibi makul reklamlar olsaydı kimse engellemeyi düşünmezdi, dimi.

- Her açtığın sayfada yüzlerce kb lik flash animasyonlar, popuplar, tam sayfa resimler yüklenmediği için kotalı adsl ve 3g ile bağlananlara müthiş güzel bi imkan.

- Aynı anda çok sayfa açanlar için o kadar flash animasyon oynayıp pcyi kasmıyor.

- Dikkat dağılmasına karşı sayfaları tertemiz göstererek "Oh be dünya varmış" dedirtiyor.

''Sen para kazanacaksın diye'' Canım kardeşim ben gelen ziyaretçi 'ye zorla tıklatmıyorum.Ama siteme gelip içeriğimden yararlanıyorsa sponsor reklamlarımı da görecek bu 1.İkincisi bahsettiğin reklamları koymamışım onu geçelim adblock adsense'yi de engelliyor.Adsense'den ne istiyorsunuz da blockluyorsunuz ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckle
    knuckle's avatar
    Erkek

"Sana o hizmeti sağlayan adamlar babasının hayrına yapmıyor bunu.Bir gün gelir herkes adbloack kullanır.O zamanda kaliteli içerik diye yakınmaya başlarsın."

O zaman yapmasınlar. Sanki zorlayan var. Hem belki internetin eski az ama öz haline gelmesi inanılmaz derecede hızlanır. Bizi reklam bataklığına sokan sitelerin geneli kaliteli ve özgün içerik sunuyorsa ben de topum! Zaten internetin çöplük haline gelmesinin sebebi "reklamdan para kazanacaksınız" lafına anında ampül yakan webmaster(ımsı)lar. Sorun şu ki reklam engellemeyi akıl edebilen insan reklamlara zaten tıklamayan insandır. E ben gudik "gösterim" reklamlarından para kazananı da görmedim bugüne kadar? Bence hiiç telaşlanmaya gerek yok, herşey yolunda. Eskide kaldı artık o mevzular. Tek geliri reklam olan siteler bile "reklam gizleme" seçeneği sunuyor. Bir oturup düşün derim ben sana CyberAngel. Eğer içerik üretmek için paraya ihtiyacın varsa (ki gayet doğaldır, evet olur) reklam küçük projelerin kurtarıcısı olamaz.

fazla uzaklaşmış olamaz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

tek taraftan ve bencilce düşünmüşsün site sahiplerinin site açma zorunluluğu yok ama bizim dolaşma zorunluluğumz var zaten reklamın engelleneceğini biliyordur buna rağmen bel bağlıyorlar o yüzden reklama güvenerek site açmazlar olur biter

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

rstr617 bunu yazdı:

''Sen para kazanacaksın diye'' Canım kardeşim ben gelen ziyaretçi 'ye zorla tıklatmıyorum.Ama siteme gelip içeriğimden yararlanıyorsa sponsor reklamlarımı da görecek bu 1.İkincisi bahsettiğin reklamları koymamışım onu geçelim adblock adsense'yi de engelliyor.Adsense'den ne istiyorsunuz da blockluyorsunuz ?

Sen para kazanacaksın diye demem doğru, çünkü para kazanmanın adabı var. Ben istemeden hoplayan popuplar, sayfaya tıklayınca açılan yeni pencereler, bir sayfaya aynı flash reklamı 5 tane koyan siteler sebebiyle en sonunda adblock açmak zorunda kaldım. Eminim diğer herkes de nefret edecek duruma geldikten sonra yapmıştır. Google reklamları var mesela, sayfada bir tane olsun yeter. Ama bulduğu her boşluğa reklam dolduran zihniyete karşı en iyi cevaptır adblock.

Bi de, adsense falan ayrım yapmıyor kendi listesi ilk yüklendiğinde bilinen tüm reklam serverlarını engelliyor. Fransızların listesini öneririm.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

knuckle bunu yazdı:

"Sana o hizmeti sağlayan adamlar babasının hayrına yapmıyor bunu.Bir gün gelir herkes adbloack kullanır.O zamanda kaliteli içerik diye yakınmaya başlarsın."

O zaman yapmasınlar. Sanki zorlayan var. Hem belki internetin eski az ama öz haline gelmesi inanılmaz derecede hızlanır. Bizi reklam bataklığına sokan sitelerin geneli kaliteli ve özgün içerik sunuyorsa ben de topum! Zaten internetin çöplük haline gelmesinin sebebi "reklamdan para kazanacaksınız" lafına anında ampül yakan webmaster(ımsı)lar. Sorun şu ki reklam engellemeyi akıl edebilen insan reklamlara zaten tıklamayan insandır. E ben gudik "gösterim" reklamlarından para kazananı da görmedim bugüne kadar? Bence hiiç telaşlanmaya gerek yok, herşey yolunda. Eskide kaldı artık o mevzular. Tek geliri reklam olan siteler bile "reklam gizleme" seçeneği sunuyor. Bir oturup düşün derim ben sana CyberAngel. Eğer içerik üretmek için paraya ihtiyacın varsa (ki gayet doğaldır, evet olur) reklam küçük projelerin kurtarıcısı olamaz.

Bir site büyüdükçe gideri artar.Ne kadar çok ziyaretçi o kadar çok gider demektir.Site sahibinin bu parayı yine siteden çıkartmak istemesi onun en doğal hakkıdır.Gösterim başı para kazandıran sponsor bulmak çok zor.Zaten bu internetin doğasına aykırı.Reklam veren sitesinin ziyaret edilmesini, ziyaret edildikçede yükselmesini ister doğal olark.Sağı solu reklam olan siteleri baz alarak konuşuyorsunuz.Sen diyorsun ki hem çok temiz içerik olsun, hemde site sahibi parayı cebinden ödesin yardırsın.Yok öyle bir dünya.Site sahibi kafana silah dayamıyor tıkla diye.Koymuş reklamını bir köşeye ilgisini çekenler ziyaret eder olay bu.Ama bizim milletimiz bedavacının önde gideni.Hep herşeyin alası olsun ister, hemde üye olunacak bir site gördüğünde bile isyan bayrağını çeker.Ayrıca her yana reklam koyulması da internette para kazanmanın ne kadar zor olduğunu gösterir.Hele ki bizim Türk milletinden.Sanki tıkla diyorlar sana.Bakmaya bile isyan ediyorsunuz.Ondan sonrada temiz internet diye yakınıyorsunuz.Reklam olmassa internet 10 sene önceki haline döner...

Toplam Hit: 3478 Toplam Mesaj: 22