Adliyeye Baskın, Savcıya Gözaltı [Türkiye'de İlk]
-
Erzincan Adliyesine baskın. Savcı savcıyı arıyor! Özel yetkili savcı, Erzincan Başsavcısı'nın odasında!
Erzincan Adliyesi'nde Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatıyla Başsavcı İlhan Cihaner'in makamında ve evinde arama yapıldı. Cihaner gözaltına alındı. ...
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makamında yaptırdığı arama sona erdi. Yaklaşık 5 saatlik bir aramanın ardından ekipler bazı evrak ve dokümanlara el koydu.
Evraklar, incelenmek üzere çuvallar içerisinde Erzincan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan Cihaner sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.İLK KEZ BİR ADLİYE BÖYLE ARANIYOR Makam odası ve evinde Erzurum Başsavcısı Osman Şanal tarafından arama başlatılan Başsavcı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan "Bu aramanın ne kadar kurala uygun olduğu konusunda kuşku duyuyorum" dedi.
İşte Kazan'ın açıklamasından satır başları:
- Başsavcı yalnızca Yargıtay’da yargılanabilir.
- İlhan Cihaner için onlar soruşturma yapamaz. Demokrasiye inanlara sesleniyorum. Bu tam bir felakete gidiştir. Hukuk devletinin inkarıdır. İlk kez bir adliye bu şekilde aranıyor.
- Korkuyorum. Bu aramanın ne kadar kurala uygun olduğu konusunda kuşku duyuyorum.
- Orada bulunmak isterdim. Ama maalesef aramayı ben de haberlerden öğrendim.
- Müvekkillim hakkında asla Ergenekon soruşturması kapsamına bir işlem yapılamaz.
26 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in adı 2007 yılında Erzincan'da İsmailağa cemaatine yönelik soruşturmayla gündeme gelmişti. Ancak bu soruşturma "İsmailağa cemaatinin silahlı olduğu" yolundaki bir ihbar mektubu üzerine, Cihaner'den alınarak özel yetkili savcı Osman Şanal'a verilmişti.
Ergenekon soruşturması kapsamında telefonları dinlendiği ortaya çıkan Cihaner'e, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, suça azmettirme ve adliye bahçesine kameriye yaptırarak imar kirliliğine neden olmak suçlamalarıyla 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
İKİ SAVCI DAVALIK OLDUBaşsavcı İlhan Cihaner, özellikle cemaatlere yönelik düzenlediği operasyonlarla gündeme gelmişti.
Operasyon yetkisinin kendisinde olduğunu savunan Erzurum Özel Yetkili Başsavcısı Osman Şenal ile Başsavcı İlhan Cihaner arasında yetki çatışması yaşanmıştı.
Başsavcı Cihaner'in yürüttüğü soruşturmalar elinden alınmıştı. Cihaner hakkında 26 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.
Cihaner de Erzurum Özel Yetkili Savcısı Şanal hakkında dava açmıştı.
Öte yandan, Adalet Bakanlığı, Erzincan Başsavcısı Cihaner hakkında inceleme başlatmıştı -
büyük balık, küçük balığı yer :))
burada da yetkiler devreye girmiş anlaşılan.
-
sincanada yakında basacaklar gibime geliyor. orasıda baya muhalif oluyor akepe ve saz arkadaşlarına
not :mahkeme olarak
-
ne biçimde biticek ne şekilde sonuclanıcak diye merakla bekliyorum
-
mrphs bunu yazdı:
-----------------------------
ne biçimde biticek ne şekilde sonuclanıcak diye merakla bekliyorum
-----------------------------hoca efendi ve amerikalılar 3 - 0 alır.
-
FOXXLY bunu yazdı:
sincanada yakında basacaklar gibime geliyor. orasıda baya muhalif oluyor akepe ve saz arkadaşlarına
ne yani akp ye muhalif oluyor diye dokunulmaz mı olacaktı.. ya da masum mu olacak illa .. ya suçluysa ya yasalara aykırı işler yaptıysa.. ama tabi doğru ne ergenekoncular ne bu savcı devletin hiç bir yasasını çiğnememiştir kesin.. bırakın partizanlığı be kardeşim -
cattivo23 bunu yazdı:
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------hoja en amerikan doları yeşilinden islami devrim bekliyoruz, mehdiyi bekliyoruz, islami rap istiyoruz, müslüman ordu istiyoruz, 4 karı ve cariyeler istiyoruz, palmiye istiyoruz deve ve hurma istiyoruz, her mahalleye bir şeyh istiyoruz, kadılık sistemini geri istiyoruz... :)
-
Bu ülkede Tarikatlara dokunursan sonucu bu olayu tutuklanan savcı ismail ağa cemaatindne bir kaç kişiyi tutuklamıştı ya sonra bakanın tlefonu sonuçtu bıraktılar başka savcıya devredildi filan dendi
Ülkede seyhlere tarikatlere cemaalere dokunmayacaksın güzelim vatanı ne hale gelmiş İrtica da başbakan tarafından tehdit unsuru olmaktan kaldırıldı hadi hayırlısı olsun
Yazıklar olsun ne diyim -
Türkiye'de ve Dünya'da bir ilk.
Savcı başbakana, valiye ana avrat küfür atıyor:
http://www.youtube.com/watch?v=Dga-qGlbu_I
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Abi Allah aşkına bu kadar kasmayın ille bu adamları savunacağız diye. Bu savunduğunuz pislikler, insanların özel hayatlarını dinleme altına alıp bunları işmiş gibi piyasaya sürüyorlar. Bizimde dışarda doğru, yanlış, haklı veya haksız küfür etmediğimiz adam kalmadı. Bu mudur yani? Sayın savcının ağzından çıkan her söze hak veriyorum. Devletin savcısını dinletenler, bunu marifetmiş gibi piyasaya sürenler her küfürü sonuna kadar hak ediyor.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Cemaat konusunda akp'nin hatasını örtemediği için konuyu başka tarafa çekiyor aklı sıra.