folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Admin Hesabına Erişmek/İptal Etme/Aldatmak (MS Sys)

Admin Hesabına Erişmek/İptal Etme/Aldatmak (MS Sys)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Microsoft işletim sistemlerinin en çok kullanılanı olan XP'nin administrator şifresini unutmayan neredeyse 10 kişiden 6'sıdır... Genelde herkes bu şifreyi pek fazla kullanmadığı için unutur. Ki bu'da pek normaldir.

Unuttuğunuz Admin şifresine ihtiyacınız oldu. Ne yapacaksınız ?

Farklı bir kullanıcı hesabına ile yönetici hakları ile giriş yaparak. Bunun için Başlat / Tüm Programlar / Donatılar / Komut Satırı'nı açın ve komut satırına aşağıdaki komutu girin:

net user administrator <şifre>
    <şifre> kısmına istediğin şifreyi girin ve Enter'a basın. Windows bu hileyi yiyerek doğrulama onayı istemekten vazgececektir.

SecurityMaster (S.M.)

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    Hic ugrasmayin. internetten ERD Commander adli mini isletim sistemini indirip cd ye yazin. bios dan bu cd rom u boot yapin. pc nizi bununla acin. windows uzerinde yapamayacaginiz sifreli her bi skimi yapin. hatta icinde locksmith (cilingir) muhabbeti var. sifreli windows'un sifresini iptal edebilirsiniz, hatta pc coktu icinde ki dosyalara ihtiyaciniz var, bununla ulasabilirsiniz. sikifarshante bisi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca hazır konu açılmışken derdimi anlatim

benim şifreyle bi problemim yok ama admin paneline ulaşamıyorum

çok aradım bulamadım

admin girişi yapmadığım için ne birşey indirebiliyorum nede program silip veya yükleyemiyorum hatta dvd bile izleyemiyorum :)  nasıl ulaşırız hocam admin paneline

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

canni arkadaşim ;

Normalde standart olarak Administrator hesabı Windows XP açılış ekranında görüntülenmez.

Bunu sağlamak için önce Regedit ya da Regedt32'yi çalıştır;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Cu rrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\User-List anahtarını bulun. Sağ taraftaki panelde boş bir yere sağ tuş ile tıklayıp, Yeni bir Dword değeri oluşturun ve ismini de Administrator olarak tanımlayıp Tamam tuşuna tıkla.

Daha sonra yeni yarattığın değer üzerine çift tıklayıp, burada ondalık taban seçeneğini işaretleyip değer verisi olarak da l seç ve yine Tamam'a. tıkla.

Eğer sağ taraftaki panelde zaten bir Administrator dizesi bulunuyorsa bu durumda Dword değerini işaretleyerek Değiştir seçeneğini seç ve açılacak pencerede ondalık taban seçeneğini işaretleyip, değeri l yap. ve Tamam'a tıkla. Bundan sonra, artık her sistemi açtığınızda, giriş ekranında Administrator hesabı gelmiş olacak.

Sonra sen acilişta ekrana gelen Administrator hesabına tıklayip XP'na Admin olarak giriş yapabileceksin.

SecurityMaster S.M.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErK
    ErK's avatar
    Erkek
    naki bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hic ugrasmayin. internetten ERD Commander adli mini isletim sistemini indirip cd ye yazin. bios dan bu cd rom u boot yapin. pc nizi bununla acin. windows uzerinde yapamayacaginiz sifreli her bi skimi yapin. hatta icinde locksmith (cilingir) muhabbeti var. sifreli windows'un sifresini iptal edebilirsiniz, hatta pc coktu icinde ki dosyalara ihtiyaciniz var, bununla ulasabilirsiniz. sikifarshante bisi.
    hiç uğraşmayın???

hangi çılgın beni banlayacakmış şaşarım...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

yok valla sinirlenmeden sakin sakin cevap vermek için kendimi tutuyorum ama yok olmuyor. illa söveceksin, laf sokacaksin.

size iyilik yapip bişi anlatanda kabahat.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

SecurityMaster bunu yazdı:

yok valla sinirlenmeden sakin sakin cevap vermek için kendimi tutuyorum ama yok olmuyor. illa söveceksin, laf sokacaksin.

Eger seni rahatlatacaksa sov. Ama ben oyle bir soverim ki kanin cekilir ne yapacagini sasirirsin. bu sekilde ben de rahatlamis olurum. uslubuna dikkat et. ERD Commander sadece admin paneli icin degil bir cok ozelligi ile rahatlatir anlaminda hic ugrasmayin dedim. Eger yazdigin msdos komutu bu programa yetecek bir sey ise eyvallah

LockSmith

Disk Commander

File Restore

System File Repair

System Compare

Remote Recover

Bunlardan bahsediyorum. ya baska kullanicisi yok sa bilgisayarda ? illa o admin sifresi lazim sa ne bok yiyecek kullanici ?

o zaman alacak bu programi boot yapip kullanacak girecek admin sifresini degistirecek.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

Admin hesabıyla oturum açmak istersen karsına kullanıcı giriş ekranı geldiginde iki kere CTRL ALT DELETE yap kullanıcı adını gircen giriş ekranı gelir oraya administrator yazar entera basarsın ve admin olarak oturum acmış olursun

netuse komutuda işe yarar erd commander da işe yarar hirens boot cd de işe yarar tarışmaya gerek yok arkadaşlar 

Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

falcon bunu yazdı:

Admin hesabıyla oturum açmak istersen karsına kullanıcı giriş ekranı geldiginde iki kere CTRL ALT DELETE yap kullanıcı adını gircen giriş ekranı gelir oraya administrator yazar entera basarsın ve admin olarak oturum acmış olursun

netuse komutuda işe yarar erd commander da işe yarar hirens boot cd de işe yarar tarışmaya gerek yok arkadaşlar 

Anlamadim. onceden belirlenmis bir administrator sifresi var ve eger administrator sifresi unutulmussa iki kere ctrl alt delete den sonra administrator yazmak nasil yeter ki ?

Microsoft calisanlari bu kadar mi salak ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

SecurityMaster in yolunu izleyin derim

net use administrator <sifre> komutu ise yarar ama yetkin varsa

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek
    naki bunu yazdı:

SecurityMaster bunu yazdı:

Eger seni rahatlatacaksa sov. Ama ben oyle bir soverim ki kanin cekilir ne yapacagini sasirirsin. bu sekilde ben de rahatlamis olurum. uslubuna dikkat et. ERD Commander sadece admin paneli icin degil bir cok ozelligi ile rahatlatir anlaminda hic ugrasmayin dedim. Eger yazdigin msdos komutu bu programa yetecek bir sey ise eyvallah

LockSmith

Disk Commander

File Restore

System File Repair

System Compare

Remote Recover

Bunlardan bahsediyorum. ya baska kullanicisi yok sa bilgisayarda ? illa o admin sifresi lazim sa ne bok yiyecek kullanici ?

o zaman alacak bu programi boot yapip kullanacak girecek admin sifresini degistirecek.

Sövmeni de seni de gömerim. Efendi efendi paylaşımı yap, bildiğini anlat, bilmediğini dinle. Boş laf edip millete bi bok öğretemezsin. Beni tehdit etmeye kalkma, hükümsüz olurum.

Toplam Hit: 4013 Toplam Mesaj: 12