Adobe Edge-Flash'ın Yeni Kankası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

s

Adobe, geliştiricilere ve tasarımcılara HTML5, CSS3 ve JavaScript ile animasyonlu grafikler oluşturmaya izin veren yeni yazılımı Edge'in önizleme sürümünü Pazartesi günü yayınlamayı planlıyor. Adobe Labs'den erişilebilen Edge, şirketin müşterilerine tanıdık gelebilir zira ürün, After Effectsve Flash Pro'dan çalışma alanı gibi bazı öğeleri içerisinde barındırıyor.

Edge, HTML koduyla doğal olarak çalışıyor ve varolan HTML dosyalarını açarak sadece birkaç satır kod ile onları animasyonlu hale getirebiliyor. HTML kodundaki bu "include"lar, uygulama tarafından oluşturulan harici JavaScript ve JQuery kodlarına referans taşıyor ve sayfa yüklendiğinde yükleniyor.

Adobe'dan üst düzey bir bilgisayar uzmanı, çevrimiçi bir tanıtımda Edge ile animasyonlu grafikler oluşturmanın kolaylığını gösteriyor. Hatwich şunları söylüyor: "Bunu birkaç sene önce görmüş olsaydım, Flash ile yapıldığına yemin edebilirdim."

Edge, Webkit işleme motorunun dahili bir sürümünü kullanıyor. Çıktı ise modern masaüstü ve mobil tarayıcılarda çalıştırılabiliyor.

s

s

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

akıllı adamlar, flashın sonunun geldiğini anladılar direk yatırımı yeni teknolojiye yaptılar.. helal olsun onlara.. işte böyle ileriyi gören şirketler ayakta

durur :) biz de hala muhasabe programları yapalım.. çok az var zaten ya piyasada :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Programı yeni indiriyorum gözlemlerimi buraya yazıcam.

EDIT

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

3G modem var bıraksam hala %1 de bıraksam 20 saate anca iner.Ben yorumumu bi kaç gün sonra gerçek internet gelince ve bu programı indirince yazayım.

İndirmek isteyen arkadaşlar yazdı bana pmden bulamamışlar indirme linkini.

https://creative.adobe.com/

buraya kullanıcı ID ve şifrenizle girip programı indirebilirsiniz.Değişik versiyonları var ben animasyon olanını denicem ilk olarak.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

apple şimdi de html5 i yasaklar :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

adobe piyasaya yön vermekten hayatta vaz geçmez zaten..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

abi tarayıcıyı çökerten tek eşy flash , yeni bir teknoloji şarttı zaten apple a hak veriyorum ben olsam bende cihazlarımda flash desteklemezdim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    evolis-yazici bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

neye yariyor bilen varmi

Flashın arayüzüne benzer bir arayüzle baska bir program yapmıslar calsma prensibi aynı ama bu html nin içine kod olarak entegre ediliyor ve flash player gibi başka bir program lazım olmuyor.Sadece harici bir javascript yada jquery dosyasınıda ftpne atıyorsun bunun yanında o kadar.

Ama daha programı indiremediğim için daha fazla detayını bilmiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shock56
    shock56's avatar
    Erkek

Aradığım program galiba bu.

Bu da videosu

http://youtu.be/9fbkrRBXy8M

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Programı indiren yok mu acaba bi kaç şey sorsaydık.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Adobe Edge yeni değilki 1 yıldır var geliştirilen bir üründü ne işe yarıyor diyen arkadaşlar için HTML 5 ile animasyon yapmanızı sağlar Flash gibi timeline'ı var  orada çeşitli animasyonları yapıyorsunuz. Adobegunlugu.com'u biraz takip edin orada edge ile ilgili ücretsiz eğitimler var. ücretli olan yerleri söylemiyorum zaten ücretini veren yok 

Hatasız Kod Olmaz... :)
Toplam Hit: 3148 Toplam Mesaj: 25