Ağ Kurma Problemi
-
kardeş kızmana gerek yok
sorularına gelince cd ile yakından uzaktan alakası yok
switch hariç modemden direk bağlayınca nete giriosa switch sıkıntı yaratıyodurdirek modemden cıkmaya calıssın nete cıkıosa ondan sonra konusalım
-
Hocam bilgisayarlara sabit ip vermeyi dene o zaman çözüm olacak dns olarak da modemin ipsini verebilirsin.
-
doğrusunu isterseniz daha ne kadar basit bir şekilde anlatabilirim bilmiyorum. Pca tek başına ağda iken internetinde problem yok fakat; pcb yi de tek başına modeme bağlayınca sınırlı bağlantı veya ağ yok diyor.
Efsane işletim sisteminin bir önemi yok zira iki pc de aynı işletim sistemine sahip ayrıca ip aralıkları 192.168.2 den ibaret değil
itcelik hocam bir pc bağlı iken nasıl ip çakışması olabilir ki bakınız şartları taraf tarafa değiştirmeme rağmen aynı sorun vukuu bulmakta
destination inanki kızmadım bu konu gerçekten sınırlarının ötesinde bir zenginlik kattı bana
afbuyurun ama belirtmek zorunda hissettim birebir muhattap olduğum insanlar diksiyonumun gayet iyi olduğunu söylerler ki sonrasında eğitimini de aldım, ayrıca bilgisayara yabancı bir kimse değilim ben driver kurulumuna daha önce şahit olmadım ağa doğrudan müdahale edemiyorum uzak biryerde gitsem zaten halledeceğimden kuşkum yok. Ama haklısınız hatalıyım neden mi ? İlk mesajım da yazım hatalarıma ve noktalama işaretlerine dikkat etmeksizin çözüme yönelik cevap geleceğini beklediğim için hatalıyım ne yazık ki fırsatım olmadı aynı zamanda çalışıyordum da. "Soru başına böyle birşey gelen var mı?" olabilir di. Neyse yine de teşekkür ederim yeni birşeyler de öğrenmedim değil
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------doğrusunu isterseniz daha ne kadar basit bir şekilde anlatabilirim bilmiyorum. Pca tek başına ağda iken internetinde problem yok fakat; pcb yi de tek başına modeme bağlayınca sınırlı bağlantı veya ağ yok diyor.
Efsane işletim sisteminin bir önemi yok zira iki pc de aynı işletim sistemine sahip ayrıca ip aralıkları 192.168.2 den ibaret değil
itcelik hocam bir pc bağlı iken nasıl ip çakışması olabilir ki bakınız şartları taraf tarafa değiştirmeme rağmen aynı sorun vukuu bulmakta
destination inanki kızmadım bu konu gerçekten sınırlarının ötesinde bir zenginlik kattı bana
afbuyurun ama belirtmek zorunda hissettim birebir muhattap olduğum insanlar diksiyonumun gayet iyi olduğunu söylerler ki sonrasında eğitimini de aldım, ayrıca bilgisayara yabancı bir kimse değilim ben driver kurulumuna daha önce şahit olmadım ağa doğrudan müdahale edemiyorum uzak biryerde gitsem zaten halledeceğimden kuşkum yok. Ama haklısınız hatalıyım neden mi ? İlk mesajım da yazım hatalarıma ve noktalama işaretlerine dikkat etmeksizin çözüme yönelik cevap geleceğini beklediğim için hatalıyım ne yazık ki fırsatım olmadı aynı zamanda çalışıyordum da. "Soru başına böyle birşey gelen var mı?" olabilir di. Neyse yine de teşekkür ederim yeni birşeyler de öğrenmedim değil
-----------------------------
İp atamasını örnek olsun diye vermiştim.Bilgisayar isimlerini kontrol ettiniz mi, pc isimleri aynı olduğunda nete çıkamayabilirsiniz.
Modemi pingleyin, kablolamadan sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
Ek olarak modem arayüzünden kontrol edin, mac adresi filtrelemesi yapılmış olabilir. (olasılık)
-
hocam ağa direk müdahale edemiyorum mac mantıklı geldi ama; şu bahsettiklerimi de tarif ettiğim tarif ettikleri kadarıyla size anlattım. pca yı tek başına modeme bağlattım switch olmaksızın. Yine de netice alınamamış ağ ayarları otomatikteymiş
destination bahsedilen ağda hiçbir şekilde internete girememişler pcb ile
-
Pc ye Format Atabilirsen At sonra Modemi Kapat Aç Yeni ip Alsın Büyük Olasilik ile Modem ip vermiyor ip almıyor pc başka pc de sorun yoksa pc de vardir başka pc de aynsısını yapıyors ip almıyordur modemden modemi gerekirse fabrika ayarina getir yenden ayar çek
-
Modemin DHCP aralığında sıkıntı olabilir...
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------hocam ağa direk müdahale edemiyorum mac mantıklı geldi ama; şu bahsettiklerimi de tarif ettiğim tarif ettikleri kadarıyla size anlattım. pca yı tek başına modeme bağlattım switch olmaksızın. Yine de netice alınamamış ağ ayarları otomatikteymiş
destination bahsedilen ağda hiçbir şekilde internete girememişler pcb ile
-----------------------------Müdür senin sorun ip ile ilgili gibi görünüyor.
Manuel ip ataması yapıldı mı ?İp ile ilglii sıkıntı olmadığına eminsen host dosyasının içeriğini kontrol edermisin.
Dns problemi olabilir. Başlat / çalıştır / ipconfig /flushdns yaparak dns önbelleğini temizleyip tekrar denermisin. -
efsane aynı pc yi yani pcb yi ben kendi evime getirdim internete girdi problem yok. Problem modemle ilgili görünüyor ona da ben erişemiyorum neyse teşekkür ederim
-
swich bozukmuş