Ağ Problemi İP Kurma Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuFaTiK
    RuFaTiK's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar ben bir internet kafede gordum Server ve 15 PC.  Serverde modemin konfigrasiyonun öyle ayarlamişlar ki mesala serverin İp si 80.69.52.50 user 1in İP si 80.69.52.51 USER2 80.69.52.52 User3 80.69.52.53..Bunu modemin içinden nasil ayarlamişlar? benim modem HUAWEI. yardimlarinizi bekliyorum..

MaDe in Azerbaijan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    Hoca ağ dan pek anlamam da bildiğim kadarıyla tek modemden tek ip alınır.Biraz daha ayrıntılı anlatsan şu işi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuFaTiK
    RuFaTiK's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hoca ağ dan pek anlamam da bildiğim kadarıyla tek modemden tek ip alınır.Biraz daha ayrıntılı anlatsan şu işi.

Orasi dogru.1 ip alinir..ama oranin ethernetini kim kurmuşsa öyle kurmuş ki her PC de ayri ayri İP ler oluşmuş..ben şaşirdim kaldim...hiç böle bi şey gormemiştim..Azerbaycanda Baküde Xirdalan şehirinde I)) 

MaDe in Azerbaijan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

1-Adam localde ip araligi tanimlamistir bilgisayarlar baslangic ip sinden bitise kadar otomatikmen ip alirlar.

2-Bahsettigin ip'ler isp ip leri ise yani her bilgisayar internete ciktiginda farkli biri ip aliyorsa.Burada adam servis saglayicisindan ip araligi satin alir.Sonrada bunu bir NAT havuzu ile istedigi gibi dagitir.Her internete cikan gercek bir ip adresine sahip olarak internete cikar.

3-Boyle birseyi yapmak istiyorsan modeminin dagitmaya basladigi ip araligini degistir olsun bitsin.Yok eger internet cikisindada her bilgisayar internet ortaminda farkli ip alsin diyorsan kac ip ye ihtiyacin varsa servis saglayicindan(telekom , smiledsl) ip satin alip NAT havuzunda dagitmalisin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

1-Adam localde ip araligi tanimlamistir bilgisayarlar baslangic ip sinden bitise kadar otomatikmen ip alirlar.

2-Bahsettigin ip'ler isp ip leri ise yani her bilgisayar internete ciktiginda farkli biri ip aliyorsa.Burada adam servis saglayicisindan ip araligi satin alir.Sonrada bunu bir NAT havuzu ile istedigi gibi dagitir.Her internete cikan gercek bir ip adresine sahip olarak internete cikar.

3-Boyle birseyi yapmak istiyorsan modeminin dagitmaya basladigi ip araligini degistir olsun bitsin.Yok eger internet cikisindada her bilgisayar internet ortaminda farkli ip alsin diyorsan kac ip ye ihtiyacin varsa servis saglayicindan(telekom , smiledsl) ip satin alip NAT havuzunda dagitmalisin.

hoca meslek ne ? :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Su tesisatcisiyim haci.

http://img6.imageshack.us/img6/2600/75590586.jpg

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuFaTiK
    RuFaTiK's avatar
    Erkek
    kardeşim ben o ağ bağlantisin kurana sordum nasil kurdun sen bunu birader..ama adamda sanki keçi inadi var...sölemedii..bilen varsa lütfen yardim arkadaşlar

MaDe in Azerbaijan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    Compu anlatmış işte detaylı bi şekilde daha nasıl bişey istiyosun ki. Üstüne resimde eklemiş.

Naber la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ana makine ve terminallerde hangi IP leri istiyorsun yaz bakalım. istemişssinde ne istediğini yazmamışssın.

comp anlatmış ... dhcp den istediğin ip aralıgını atarsın makineler sırası ile alır

hatta dhcp server kurup printer vb cihazların iplerinin alınmamsınıda sağlayabilrsin.mesela prxy server kullanırken gerekir özel ip aralıgı o ipler makineler alamaz.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

192.169.2.xxx bu x'li yer 255 ten bir düşük sayıyı temsil eder o da dağıtılacak ip sayısına eşittir :) yani bu local ağda 254

tane ip alabilecek makina olabilir :)

o adamda bir internet cafe sahibi olduğu için internet cafesine bir tane sabit ip almak zorunda :)

adam o ip'yi aldıktan sonra bir makinasını server yapmış dhcp server ayarlarından da ipleri dağıtmış olabilir

veya modem swithc router ne kullanıyosa artık onun yardımıyla da ip dağıtmış olabilir

sen bu işlemi nerede kullanmak istiyosun onu söyle bence daha iyi yardım edelim.

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuFaTiK
    RuFaTiK's avatar
    Erkek
    Addict bunu yazdı:

bize verilen IP ler

192.168.1.1

255.255.255.252

192.168.1.3

Bze bu ipleri sundu telekom.modemin icinden de ayarlar yapiolar.mesala bizim bumara 123456789 modemin icinden login sifre olup login 123456789 sifre 123456 nasil dialupta yapiyoruzsa modemin icinden de oyle ayarlayib baglaniyoruz internete..DHCP serverde ayarlari nasil yapmak lazim peki? ben bunu internet kafemde yapmak istiyorum.

MaDe in Azerbaijan
Toplam Hit: 2056 Toplam Mesaj: 13