folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aikido Mu Wing Tsun Mu?

Aikido Mu Wing Tsun Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Farklı sekillerde ikisininde etkisi farklı olur. bir kavgaya bilincli gireceksen yada saldırı aldıgında egale edebilmek icin bilincli davranıcak zaman ve gard almak icin zamanın varsa wing tsun ise yarar. farkında olmadan saldırıya ugrarsan ve bunun gibi durumlarda aikido ise yarar. ha yok ben hepsini alayım dersen ozaman hapkido seciceksin. ama Türkiye de yaşadığımızı goz onune alırsak sadece istanbulda tek bir salon bu isi gercek anlamında yapabilmektedir baska turlu bunun egitimini alamazsın. bu yuzden hapkido secimini siliyoruz, benim sana onerecegim iki sey var, birisi kungfu digeri ise wing tsun. yanlız hangi sporu yaparsan yap bunların pratikte ise yarar olması icin en az 2 senelik cok sıkı bir calısma gerekiyor bunuda unutma. bu surecten sonra bile herzaman ise yarayacak diye bir garantisi yok, ama ruhen celik gibi olmanın garantisi var. kafana takılan bise olursa sorarsın, soruyosun zaten (:

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Hoja ikiside bir boka yaramaz, Türkiye'de yaşıyorsan ilgileneceğin tek dövüş sporu : Street Fight olmalı :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldvoice
    coldvoice's avatar
    Erkek

5 aydır aikidoya gidiyorum.boyum 1.83 diğer tüm sporlarıda arastırdım.Ama aikido gibisi yok.Öle sokak dövüşü falan diyenlere kulak asma :) gerçek bir aikido hocasına denk geldiler mi ayakta kalma süreleri karsı rakibe temas etmeye kalktıktan sonra 5 sn sürer:) ancak sabır gerekir en az 1-2 sene gitmen gerekir.

sevmek güzeldir......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldvoice
    coldvoice's avatar
    Erkek
    Ayrıca aikido dövüş sporu falan değil aikido= savaş sanatı  Yani samurayların yaşam biçimidir.

sevmek güzeldir......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    eyv saolun :) çoğunluk aikido diyor,bana uyan da o gibi duruyor zaten : | kararsızım hala ama aikidoya daha bi kanım ısındı.
    bilek kaslarımı güçlendirmek için ne yapmam gerek? (şınav ve dumble hariç,basket oynamak yeterli midir?aletsiz neler yapılabilir daha? [alet zaten var,kimileri de şişme kas yaptırıyor diyo,o yüzden bunları da sorayım}
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    wing chun çok saçma hocam ben bi deneyem dedim çanağı kırıyodum az daha :D sokakta felan kullanmaya kalksan kesin dayak yersin :D aikido forewer.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldvoice
    coldvoice's avatar
    Erkek
    Aikido çalışırken zaten bilek ve kol kasların gelişiyor.

sevmek güzeldir......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    coldvoice bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam haklısın da geliştirip gitmek daha faideli olma mı :D o göt kalkar mı :D ne alaka konuştm şimdi ben :| :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    coldvoice bunu yazdı:
    hocam haklısın da geliştirip gitmek daha faideli olma mı :D o göt kalkar mı :D ne alaka konuştm şimdi ben :| :D

Hoja diğer konudan cümleleri çalma :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coldvoice
    coldvoice's avatar
    Erkek
    Sen hele bi başla.o zaman anlarsın.Aikidoyu bi araştır istersen her hoca bir değildir.Ben cok arastırdım sonunda kendime göre bi yer buldum.Kolay gelsin....

sevmek güzeldir......
Toplam Hit: 16004 Toplam Mesaj: 50