Aikido Mu Wing Tsun Mu?
-
Farklı sekillerde ikisininde etkisi farklı olur. bir kavgaya bilincli gireceksen yada saldırı aldıgında egale edebilmek icin bilincli davranıcak zaman ve gard almak icin zamanın varsa wing tsun ise yarar. farkında olmadan saldırıya ugrarsan ve bunun gibi durumlarda aikido ise yarar. ha yok ben hepsini alayım dersen ozaman hapkido seciceksin. ama Türkiye de yaşadığımızı goz onune alırsak sadece istanbulda tek bir salon bu isi gercek anlamında yapabilmektedir baska turlu bunun egitimini alamazsın. bu yuzden hapkido secimini siliyoruz, benim sana onerecegim iki sey var, birisi kungfu digeri ise wing tsun. yanlız hangi sporu yaparsan yap bunların pratikte ise yarar olması icin en az 2 senelik cok sıkı bir calısma gerekiyor bunuda unutma. bu surecten sonra bile herzaman ise yarayacak diye bir garantisi yok, ama ruhen celik gibi olmanın garantisi var. kafana takılan bise olursa sorarsın, soruyosun zaten (:
-
Hoja ikiside bir boka yaramaz, Türkiye'de yaşıyorsan ilgileneceğin tek dövüş sporu : Street Fight olmalı :)
-
5 aydır aikidoya gidiyorum.boyum 1.83 diğer tüm sporlarıda arastırdım.Ama aikido gibisi yok.Öle sokak dövüşü falan diyenlere kulak asma :) gerçek bir aikido hocasına denk geldiler mi ayakta kalma süreleri karsı rakibe temas etmeye kalktıktan sonra 5 sn sürer:) ancak sabır gerekir en az 1-2 sene gitmen gerekir.
-
Ayrıca aikido dövüş sporu falan değil aikido= savaş sanatı Yani samurayların yaşam biçimidir.
-
eyv saolun :) çoğunluk aikido diyor,bana uyan da o gibi duruyor zaten : | kararsızım hala ama aikidoya daha bi kanım ısındı.
bilek kaslarımı güçlendirmek için ne yapmam gerek? (şınav ve dumble hariç,basket oynamak yeterli midir?aletsiz neler yapılabilir daha? [alet zaten var,kimileri de şişme kas yaptırıyor diyo,o yüzden bunları da sorayım}
-
wing chun çok saçma hocam ben bi deneyem dedim çanağı kırıyodum az daha :D sokakta felan kullanmaya kalksan kesin dayak yersin :D aikido forewer.
-
Aikido çalışırken zaten bilek ve kol kasların gelişiyor.
-
coldvoice bunu yazdı:
-----------------------------
hocam haklısın da geliştirip gitmek daha faideli olma mı :D o göt kalkar mı :D ne alaka konuştm şimdi ben :| :D -
AntiOksidan bunu yazdı:
coldvoice bunu yazdı:
hocam haklısın da geliştirip gitmek daha faideli olma mı :D o göt kalkar mı :D ne alaka konuştm şimdi ben :| :D
-----------------------------Hoja diğer konudan cümleleri çalma :)
-
Sen hele bi başla.o zaman anlarsın.Aikidoyu bi araştır istersen her hoca bir değildir.Ben cok arastırdım sonunda kendime göre bi yer buldum.Kolay gelsin....
Toplam Hit: 16004 Toplam Mesaj: 50