folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Aikido Ögrenmek İsteyenler İçin 3D Video

Aikido Ögrenmek İsteyenler İçin 3D Video

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

sporu yapmadım bilmiyorum.

böyle herkesi atıp tutmak, ucurmak hava döndürmek koldan tutup takla attırmak v.s v.s.. kolay değil. kızlara karşı yapabilirsin tabi :)

herkeste bi aikido sevgisi :) vücudu uygun olmayan savunma sporu yapmasın bence.

ha bu arada en iyi savunma saldırıdır :)

Nerde o eski TBT...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek
    DarkFall bunu yazdı:
    -----------------------------

böyle herkesi atıp tutmak, ucurmak hava döndürmek koldan tutup takla attırmak v.s v.s.. kolay değil. kızlara karşı yapabilirsin tabi :)

herkeste bi aikido sevgisi :) vücudu uygun olmayan savunma sporu yapmasın bence.

iş sadece teknik değil,zamanlama,disiplin,gerektiğinde saldırı ve savunma,hepsi birbirine bağlı,aikido savunma sanatıdır, falan filan;savaş sanatı kökenli hiç bir sanat savunma sporu değildir,saldırı amaçlı da kullanılabilir,etik bulunmaz sadece, zaten olay takla attırıp çevirmek değil sadece,ileri seviyede boğmak,elini ayağını kullanamaz hale getirmek gibi tekniklerde var.karşındaki adama üzerinde uzun zaman çalıştığın tekniklerinden birini uyguladığın vakit kolay kolay sağlam kalkamaz,ciddi hasar verebilirsin,merak etme.

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

eyvallah hacım eline sağlık

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

esrardede bunu yazdı:
    DarkFall bunu yazdı:

iş sadece teknik değil,zamanlama,disiplin,gerektiğinde saldırı ve savunma,hepsi birbirine bağlı,aikido savunma sanatıdır, falan filan;savaş sanatı kökenli hiç bir sanat savunma sporu değildir,saldırı amaçlı da kullanılabilir,etik bulunmaz sadece, zaten olay takla attırıp çevirmek değil sadece,ileri seviyede boğmak,elini ayağını kullanamaz hale getirmek gibi tekniklerde var.karşındaki adama üzerinde uzun zaman çalıştığın tekniklerinden birini uyguladığın vakit kolay kolay sağlam kalkamaz,ciddi hasar verebilirsin,merak etme.

tabiki dediğin doğruda belkide sporu yapmadığım için bilmiyorum.

idmanlı vücutlu ve az biraz kick box veya diğer dövüş sporlarını bilen birine karşı pek bi avantajı olacağını sanmıyorum ha bu işe yıllarını verirsen tabiki faydalı olur.

adamın sana attığı kroşeyi aynı saniyede geri cevirecek kadar reflex gerekir. ki bunun içinde jackie chan olmak gerekir. sen bu sporu yaptınmı veya ne kadar zamandır yapıyorsun ? gerçekten bukadar serilik söz konusuysa bende bu spor a başlamayı düşünüyorum.

Nerde o eski TBT...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

yıllardır savaş sanatlarını incelerim

şimdiye kadar dünya üzerinde saldırı ve savunma için gördüğüm duyduğum bildiğim en iyi stil

wing tsun kung fu 

(wing tzun, wing chun... hepsi aynı sporun farklı yazılışlarıdır)

aikido mu?

güzel olabilir ama

ben kendimi savunmak için 10 yıl vereceksem

ve bu sürede hiçbir saldırı hareketi öğrenmeyeceksem

niye aikido?

üstelik ne kadar profesyonel de olsan senden güçlü birinin kolunu çevirmek, fırlatmak gerçekten mümkün mü sizce?

eğer gerçekten daha güçsüz birinin daha güçlü birine avantaj sağlayabileceği bir dövüş stili varsa bu kesinlikle wing tsun

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    valla ben ara ara oradakileri arkadaşlar üzerinde uyguluyorum :D güzel oluyor

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek

yapmadığım için bilmiyorum.

idmanlı vücutlu ve az biraz kick box veya diğer dövüş sporlarını bilen birine karşı pek bi avantajı olacağını sanmıyorum ha bu işe yıllarını verirsen tabiki faydalı olur.

adamın sana attığı kroşeyi aynı saniyede geri cevirecek kadar reflex gerekir. ki bunun içinde jackie chan olmak gerekir. sen bu sporu yaptınmı veya ne kadar zamandır yapıyorsun ? gerçekten bukadar serilik söz konusuysa bende bu spor a başlamayı düşünüyorum.

Savaş sanatları ya da dövüş sporları konu ise olmazsa olmazdır,gelen darbeyi farklı şekillerde ve farklı tekniklerle savuşturmak mümkün,farklı sanatlarda bunu görebilirsin,boksta basit bir eskiv ile sadece kıvrak bir beden hareketi yaparak yüzünü kurtarıp karşı dabeyi vurabilirsin ya da judodaki gibi yapılan hamleyi,yani uzatılan kolu tutup kilitleyebilir ve yahut hasmını tutup fırlatabilirsin.Her ne kadar farklı tepkiler gibi görünseler de aslında amaç aynıdır; hasmını,rakibini yenmek.Reflekslerin oluşabilmesi sürekli antrenmana bağlı,yaptıkça gelişirsin,bazen farkında bile olmazsın.Aikidoya gelince,bir çoğu gibi tekniklere dayanır,başladığında ilk başlarda basit ve kolay gibi görünecektir, ilerledikçe zorluğunu anlaman mümkün,ama emeğine değecektir.serilik konusunda aslında olay sende bitiyor,nasıl bir dövüş sporu ya da sanatı istediğinde çok  önemli.

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    up

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

esrardede bunu yazdı:

yapmadığım için bilmiyorum.

Savaş sanatları ya da dövüş sporları konu ise olmazsa olmazdır,gelen darbeyi farklı şekillerde ve farklı tekniklerle savuşturmak mümkün,farklı sanatlarda bunu görebilirsin,boksta basit bir eskiv ile sadece kıvrak bir beden hareketi yaparak yüzünü kurtarıp karşı dabeyi vurabilirsin ya da judodaki gibi yapılan hamleyi,yani uzatılan kolu tutup kilitleyebilir ve yahut hasmını tutup fırlatabilirsin.Her ne kadar farklı tepkiler gibi görünseler de aslında amaç aynıdır; hasmını,rakibini yenmek.Reflekslerin oluşabilmesi sürekli antrenmana bağlı,yaptıkça gelişirsin,bazen farkında bile olmazsın.Aikidoya gelince,bir çoğu gibi tekniklere dayanır,başladığında ilk başlarda basit ve kolay gibi görünecektir, ilerledikçe zorluğunu anlaman mümkün,ama emeğine değecektir.serilik konusunda aslında olay sende bitiyor,nasıl bir dövüş sporu ya da sanatı istediğinde çok  önemli.

savunma sporları için yenmek değil etkisiz hale getirmektir yada savuşturmak

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    UPpp

Toplam Hit: 14398 Toplam Mesaj: 72