folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Ajax Eğitim Videoları - Dökümanları



Ajax Eğitim Videoları - Dökümanları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    zumsuk hoca asp de iş yok ciddi anlamda söylüyorum bunu.. asp küçük çaplı siteler veya işler için. ben 2002 yılından bu yana asp ile ilgileniyorum başlarda php öğrenmiştim zorunluluk nedeniyle daha sonra asp ye ısınınca php bilgim uçtu gitti ve şuan çok detaylı bir proje yapıyorum aslında o kadar detaylı sayılmaz ancak işin içinde 40 50 kadar site ve her sitede anlık 100 üyenin aktif olduğu düşünülerek yapılan bir proje olunca çok kastırıyor..

    asp o kadar hantal ve o kadar basit bir dilki asıl olayların hepsi bileşenler üzerinde döndüğü için, asp sitenin kullanıldığı makinanın win server olduğu da hesaba katılınca kod optimizasyonu nasıl yaparım nerden kısarsam fayda sağlarım diye insanın bi yerleri terlemeye başlıyor.. bir noktayı bile fazlalık diye iptal etmek zorunda bile kalabiliyorsun. php yi bırakan aklıma sokayım açıkcası.. bu nedenle mecburen ya php ye geri dönüş ya da asp.net e geçiş yapmayı planlıyorum şahsen boş vaktim olunca.. o nedenle madem bu kadar büyük düşünüyosun büyük oynayacaksın tek tip sitelerden haz etmiyorsun farklı olmayı amaçlıyorsun asp yi bırak asp + ajax bile kurtaramaz aspyi .net veya phpye ver kendini asp den kesinlikle uzak dur asp devri kapandı.. hazır baştan başlıyoken başka bişey seç

    konuyla alakası yok ama yazma gereksinimi duydum uzak durasın diye.. başka hevesli kişiler varsa onlarda uzak dursun.. 


    :|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    trampfd bunu yazdı:
    -----------------------------

    zumsuk bunu yazdı:

    Aslında ajaxı bilrisin kullanımı fark etmez.Yani asp.net için, php net için javascript varmı hayır fakat neden ayrı ayrı muamele görüyor çözemedim ki :-/


    -----------------------------

    Atlas filan varya hocam modül vs kurup .net de adamlar nerdeyse kod yazmadan ajaxlı sql li insertli update li delete li gridler vs. hazırlıyolar, vidyoları gördükçe delleniyorum.

    Oysaki ben prototype.js li heryeri object oriented classlı el yazması göz nuru işler döküyorum ortaya, notpedimle apaçim kadim dostlarım.
    ısınamadım .nete bilmemneye.

    neyse konuyu dağıtmayayım.


    -----------------------------

    hocam :D bende delphide program yazarmış gibi çift clickle site yapmak istemiyorum bu yüzden aspdeyim hala.

    Videolara baktıysan c/p yapıyor adam fakat ben ajax kodlarını öğrenicem.Yani javascripti herkes cx/p yapar.Şu tahribat menüsü gibi açılan menülerde c/p yaparak oluşturulabilir.Fakat sonra ?Yani benim istediğim javascriptin kurallarını falan öğrenmek umud ediyorum bu seer olcak.

    &firex bu sefer kesinlikle devam edicem :)

    &pesimistzombie

    hocam şu mysql çok karışık geliyor cidden.Birde localhsota kurucam pardusta daha onda nasıl karışıyor anlatamam.Ya video izliyorum aynısını yapıyorum olmuyor.Frontpage gibi bir araçta yok pardusta.

    Frontpage de hepsini yapıyorum asp kodlarını ekliyorum bilmiyorum php düşüncemde var ama beni çok durdurcak.Yani ufak projelerde asp+access çok güzel fakat büyüdükçe bilemiyorum gerçekten kafam karışık o yüzden javascript+dhtml+ajax kitapları alıcam de3idm şimdilik.Php kitabıda alabilirim yanında.Şu üçünü öğrenicemde bilemiyorum.

    Yani phpde daha phpmyadmin den işlem yapınca çok garip geliyor.Ciddi anlamda tiksiniyorum yaw mysql dan.Access çok rahat.Fakat iş site performansına geldimi cozluyor mysql

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    aslında bunun için genel bi konu açıp asp diye altında tartışmakta fayda var konu dağılıyor :D ancak sana son bi tiyo vereyim mssql kur pc ye asp + mssql kullan daha sonra mssql sayesinde veri tiplerini öğrendikten sonra direk mysql kur ve 3. parti mysql yazılımı kullan sana mssql kullanıyormuşsun gibi gelecektir. asp + mysql kullanmaya başla ondan sonra da php ye geçiş yap asp ye temel atma kesinlikle sadece geçiş aracı olarak kullan ancak fazla asp ile oyalanma php ye iyice soğursun öyle.. access den mssqla geçince de biraz bocalar gibi olursun ama onun içinde 3. parti mssql programları kullanabilirsin accessden pek farkı kalmaz

    :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    hoca şimdi phpye baktım daha index.php?veri=isle

    olduğu zaman gelecek dalgayı halledemiyorum asp ile

    if request.querystring("veri")="isle" then
    sasdafsdf
    end if

    yapardım yok hoca php falan.ASpde mutluyum javascriptle uğraşayım şimdi

    -----

    edit millet şunu yaptırmaya çalışıyorum şimdi.Bir buton olcak 

    <button onclick="abes()">Hebede</button>

    koydum scriptide ekledim

    <script>
    function abes(){
    }
    </script>

    Burdan sonra istediğim şu 

    <div id="yaz">
    </div>
     

    butona tıkladığımda div bölümüne birşey çıkarsın hödö falan yazdırtsın mantığı anlmaya çalışıyorum.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    php de onun zor bişeyi yokki

    mesela aspde

    <% 

    veri=request("veri")

    if veri="isle" then

    response.write "aa"

    end if 

    %> 

    phpde ise

    <?

    $veri = $_GET['veri']; 

    if ($veri=='isle') 

    {
    echo "aa";
    }
    ?> 

    gibi olması lazım uzuntmamışsam :D

     

    ----------------

    butona gelelim 

    <script>

    function abes(kutuId)

    {

    document.getElementById(kutuId).style.display = "block";

    }

    function seba(kutuId)

    {

    document.getElementById(kutuId).style.display = "none";

    }

    </script>

    abes deki yazılara bak.

    style.display = "block"; bu blok halinde kutunun açılmasını sağlıcak 

    style.display = "none"; bu da kutuyu göstermemesini gizlemesini sağlıcak.

    ilk önce divin stilini none yapki ilk başlangıçta kutu gözükmesin butonla aç.

     

    <input type="button" onclick="javascript:abes('kutu1')" value="kutuyu aç büyük hissediyom"> 

    bu kutuyu açmak için. 

     <div id="kutu1" style="display: none">
    açılan kutu bu.. ve ben bu kutuyu kapatcam <input type="button" onclick="javascript:seba('kutu1')" value="kutuyu kapa">
    </div>

     genel anlamda isteidğin böle bişey sanırım. kutuId ne die sorarsan aynı sayfada div id="kutu2" div id="kutu3" diye çoğaltabilmeni sağlar kutuları.

    ben fazla anlamıyorum bunlardan ancak gözlemlediğim kadarıyla böyle olması lazım 



     


    :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    zumzuk, ajaxın aman aman öğrenecek bişeysi yok.

    temel javascript bilgin varsa rahatlıkla yaparsın.

    tabi ajaxın nimetlerinden yüzdeyüz yararlanabilmen için + ek olarak bir dil bilmelisin asp php veya asp.net. doğrumudur arkadaşlar?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    eyw hoca güzel paylaşım kaybetmeyelim sayfayı
    edit: pesimistin asp php hakkındaki açıklmasını gördüm asp.net bilmiom da php bayağı esnek bi dil diyolar sanırım daha faydalı olur asp yerine php kassak gerçi ben uzun süredir bakmıyorum hiç birine sayfaların kaynak kodunu da didiklemiyorum ancak hobi ya
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    vallahi bilmiyorum ne yapıcam javascript ve ajax tamamda..Varya eninde sonunda perl le uğraşmaya başlıyıcam hea :-/

    asp.net e geçsem bir sürü garip tagı var daha hangi program lazım onu bilmiyorum

    phpye geçsem bir çok şeyi unuttum önceden en azından baya şey yapıyordum of anam of :-/

     pesismist saolasın bu ararda

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    <form name="FormName" action="?yolla=bakalim" method="post">
    <input name="nick" type="text" value="">
    <input type="submit" value="Yolla">
    </form>
    <?php
    if ($_GET["yolla"]=="bakalim") {
            if ($_POST["nick"]==""){
                    echo "boş bırakmayın"    ;
                    exit;
            }
      echo $_POST["nick"];
    }
    ?>

    ---------

    burda herşey çalışıyor boş bıraktımı hata veriyor falna filan iyi güzel.

    fakat index.php de şöyle hata var

    Notice: Undefined index: yolla in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\index.php on line 6

    iyi de ben yolla=bakalim ise yap dedim nasıl birşey bu anlayamadım ki yaw :-/

    ayrıca asp deki response.end  phpde exit değil mi?

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

     <?
    if ($_GET["yolla"]=="bakalim") {

    if ($_POST["nick"]==""){
    echo "boş bırakmayın" ;

    exit();

    }

    else {
    echo $_POST["nick"];
    }


    }
    ?>

    bunu dene bi. evet exit response end gibi bişey 

     

     


    :|
Toplam Hit: 3323 Toplam Mesaj: 27