Akıllı Ev Sistemi
-
Ne zamandır aklımda olan birşeydi. Artık eve biraz renk gelsin diyorum. Kullanan varsa tavsiye alalım. Yapmak isteyene de fikir olsun.
Alexa echo dot 5
Elisa (ruslarin alexa sı)
Google home speaker 2. Generation (mart ta geliyor)
Mart ayını bekleyip google ile mi yapsam yoksa bunlardan birini alıp şimdiden yapsam mı kararsızım.
Elisa rusyada arkadaşlar da almış kaynanam bile almış gayet iyi kullanıyor. Hatta küvet i bile bir komutla dolduruyor.
Amacım evin odalarına akıllı ampuller takmak. Kettle gibi bazı ürünleri de priz ile akıllı hale getirmek. Mesela sabah uyanıp günaydın diyince gece lambasını söndürsün aydınlatmayı ayarlasın, tuvalete gidip elimi yüzümü yıkarken kettle suyu kaynatsan, evden çıkınca kapıyı kilitlesin ve ben dışarıdayken robot süpürgeye evi temizletsin, sabah belli bir saatte uyandırsın, sinema modu diyince ışıkları ona göre ayarlasın. Tv açsın kapatsın gibi şeyler...
-
Ben de takipteyim. Bir de tplink ürünleri var, aynı şeyler mi bilemedim.
-
ontedi bunu yazdı
Ben de takipteyim. Bir de tplink ürünleri var, aynı şeyler mi bilemedim.
Hocam o TP link ürünlerini uyumlu alıyorsun. Speaker a söylüyorsun o bağlı zaten hallediyor.
Mesela şu video ya bi bak.
https://youtu.be/om1ynTixAYw?si=efm8NCgFchdDdJ0X
Burada alexa ile görürsün
-
Bende böyle bir konu açmıştım yakın zamanda, oraya da bakabilirsiniz.
-
Hocam ben Tp-Link ürünlerini kullanıyorum. Akıllı priz, anahtar, buton, lamba, sensör, hub, kamera, ap v.s. v.s.
Xiaomi ürünleri de var aynı zamanda. Eko sistemi Tp-Link' e düşürmeye karar verdim.
Her şey stabil çalışıyor. Android telefon kullanıyorum. Hey google onu yap bunu yap dediğimde tıkır tıkır işliyor her şey.
Düşünürsen Tp-Link ürünlerini tavsiye ederim.
https://www.tahribat.com/forum/satilik---cesitli-iot-urunleri-260315
BaD_BoYs tarafından 04/Eki/25 15:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Selamlar, nacizane akıllı ev (homekit/Google/Alexa) benim uzmanlık alanım, sorularınızı yöneltebilirsiniz. Hatta bir soru-cevap oturumu bile yapabiliriz isterseniz.
-
-
CanKirca bunu yazdı
Selamlar, nacizane akıllı ev (homekit/Google/Alexa) benim uzmanlık alanım, sorularınızı yöneltebilirsiniz. Hatta bir soru-cevap oturumu bile yapabiliriz isterseniz.
benim evde baya ışık var görsellige önem veriyorum.
akıllı priz aldım wifi uyumlu onla açıp kapatıyorum.
Kablolardan bıktım bunları nasıl azaltabilirim.
birde ev içinde kullanılan akıllı sistemleri arkadaşlar yazarsa bilgi sahibi oluruz.
-
Ruslar ın alisa yi aldım kurdum. Türkçe ye çevirdim. Türkçe ingilizce Rusça dillerini biliyor. Yandex altyapısı kullanıyor herşey için.
Yıllık 1500 tl pro abonelik aldım.
Şuan sadece sesli asistan olarak kullanıyorum. Evi önümüzdeki yadan itibaren adım adım akıllı yapacağım.
Çocuk için iyi oldu. Bütün gün sohbet ediyorlar.
-
mesaj bulunsun :)
-
aquara m2 hub var.
banyoda aquara presnse sensor var, harket sensörü değil bu, yani sabit durduğunuzda da ışık yanıyor. banyo tavanında da aquara ledler var.
yatak odası, çin markalı bi akıllı ampül var.
mutfak akıllı led var tuya marka.
oturma odasında da yatak odasındaki prizden var.
koridorda ve tuvalette sensörlü ışık var.
bunların hepsini google home'a bağlı. telefondan söyleyerek yada tuşları kullanarak aç kapa ışık azalt vs şeyler yapılıyor. bunları yapmak zaten çok kolay.
bi ürünü almadan önce google ile iş birliği var mı ona bakmak sonra alacağın ürün bluetooth mu wifi mi çalışıyor ona bakmak gerek. wifi yoksa akıllı ürün olarak kullanamazsın.
edit: aklıma geldi, çamaşır mak. ve buz dolabı da aklıllı ama çok bi değişik özellikleri yok.
Ekerci tarafından 11/Kas/25 13:51 tarihinde düzenlenmiştir