AKP Den Sonra Gelinen Nokta ! Bugun Olanlar ...
-
bilmiyorum veya anlamiyorum . 7 yil onceki Turk milletine ne olsmu boyle ?
Bilindigi gibi Ozal olduruldu , bunu ergenekona bagladilar(dizi filmden film bile yapip oyle lanse edildiki millete , neredeyse ozal icin aglayan bile olucak ) . Ergenekon veya baska vatansever orgut yapti (?) bilinmez ama yapildigi iyi oldu , cunku , son amerika ziyaretinde ozal , kendinin ve damarlarindaki kanin kurd kani oldugunu belirtmis , kendi dillerinde TV , Egitim . Ermeni meselesi icin de "olmus olabilir , yuzlesip kabullenmeliyiz gibisinden beyanatlarda bulunan. Turkiyenin avrupa yolunda yazdigi kitapta da "turkler artik eskisi gibi degil , benim torunumun adi bile yunan adi Ege" gibi satir yazabilen liderdi . Bu adami indirdiler bence de iyi oldu , zaten hapsurdugunda dahi ucakla amerikaya tedaviye giderdi.
baska bir ornek : Ahmet Kaya meselesi , bu adam yeri geldiginde TV onunde kardeslikten bahseden , ama almanya, kuzey irakta pkk konserlerine katilip "kurdistan" diyen aniran turkucuydu.
bugun ise ahmet Turk olaylari ve buna yapilan yorumlar beni sasirtti. nerden nereye gelmisiz . Akp nin nasil dis cevrelerinin isteklerini bu millete yedirdigini fark ettim , soyle son 15 seneye baktigimda.
mesela Ahmet kaya meselesi demistim , hatirlarsaniz bir konser oncesi Ahmet Kaya "ben kurdce sarki yapicam , kaset yapicam. Bunu yapabilecek yurekli insanlarda var oldugunu biliyorum " dediginde ortalik karismisti. Turgut Ozal'i da bu sebepten indirdiler. Cunku bu ulkenin ana dili Turkceydi.
Bugun gelinen nokta , kurdce tv , kurdce okullar. Sevr anlasmasini imzalamaya giden istanbul (osmanli Hukumeti) o gun masada ermeni ve kurd istancilari , fransiz temsilcisinin etrafinda gorur. Fransiz temsilci sunu der " siz kurd milletini kabul etmeyin , ama biz onlara bir alfabe verdigimiz gun onlara bagimsizliklarini da vericez " . yani fransizin , avrupalinin 100 yil once yapmaya calistigini , akp kendisi "kardeslik" diyerek yapiyor .
diger konu su , kurdistan . hatirlarim onceleri 1995 lerde yazili basinda tvlerde kurdistan lafi dahi edilmezdi , 2003 lerde bir kurdistan oldu, yani daha net olarak ilk onceleri "SOZDE KURDISTAN" olarak lanse edildi. tayyepin 2004 de diyarbakir konusmasi sirasin "KURD SORUNU" olarak adlandirdigi yeni bir yapilanma ise bu surece ivme kazandirdi. irak savasi ve sonrasinda TV ve Gazetelerde "irak , kuzey kurdistan " oldu , bugun ise Akp li vekillerin aciklamasiyla "orasinin bir adi var . Kurdistan " oldu. Yani amerika yeni orta dogu haritasi cizer , kinariz yani bununla yetiniriz , ama adamlarin cizdigi haritayi kabulleniyoruz . sirf parti fanatikliginden .
son olarak bugun ki yumruk meselesi . Yahu hatirlarim zamaninda millet bu adamlara kin kusardi. cunkubu itler dagdakini savunuyordu, yani bu isin siyasetini yapan kopeklerle , dagdakinin farki yoktu. yahu bugun o itlerin basindakine , 3 arkadasini sehit vermis bir kardesimiz yumruk atti ( elleri dert gormesin ) , turk milleti adami afaroz etti. Ya inanamiyorum buralara geldigimize ! itleri korur oldu benim vatandasim sirf bu akp fanatikliginden. 6-7 sene once bu dagdakilerin meclisteki itlerine lanet okunurken , bugun bu itler korunuyor bu itler yuzunen emniyet mudurleri polisler ceza aliyor. Aklima su geldi , ayni ilimlasma apo kopegi icinde olurmu ? yani oyle susleyip pusluyceklerki , bu millet apo itini bile ( ozellikle akpciler ) ciceklerle imralidan cikaricaklar gibi geliyor .
isin ozu , gidis hic iyi degil. askerimizi oldurenlere kendi capinda tepki koyan adama madalya verilecegine, hapse atiliyor. dagdan ineneleri , davul zurnalarla kasilayan devletten bunu gormek aslinda hic sasirtici olmamasi gerek. cok iyi turk milletini birbirine dusurduler , simdi de istediklerini yapiyorlar. yine taviz veren 70 yildir her zaman oldugu gibi yine biziz.
bir yabaci olarak Fransaya , milletine hakaret ederseniz suclusunuz fransa topraginda. Ama bizde anayasadaki 301. maddeyi kaldirmamizi en cok savunan fransaydi ( 301. maddeyi bilmeyenler netten arastirsin , kisacasi turklugu ve turk milletini assaglamak artik suc degil ) . bizim millete ait olan milliyetcilik kavrami cok baska, yani kendi ulkemize belki kufur ederiz ama baskasina ettirmeyiz. 1919 ruhunuda canlandiran turk milliyetciligi oldu. yapilan kongre va meydan oturumlarinda acikca "Turk" milleti sozu kullanildi bu halki atesledi, cunku ummetci anlayisindaki osmanlida "Turk" kelimesi yani turkculuk suctu. avrupa da bunun farkinda. bosuna eski sistemi geri getirmek icin ugrasmiyorlar ( olayin temeli hakkindaki genel gorusum bu son paragraf ) ...
bu olayi ergenekona bagliyan cahiliyeye lafim yok ( fazla dizi izlemesinler ) ...
-
AKP Den Sonra Gelinen Nokta ! Açılan Bu Konular...
-
@maximuss
güzel derlemişsin eline sağlık.
-
tebrik ediyorum akp destekçilerini.
ADamlar bopa destek veriyoruz dediği halde destekliyorlar daha ne desinler ??
http://www.ilimhazinem.com/bop-nedir-t69849.html?s=f91c532f6eecca0fdfe055541b424fb1&
adamlar şunu algılayamadı.Dur dur ebemize daha çok kayacaklar.Bizi bitirmek istiyorlar, bunuda milletle yapacaklar.
-
tabi ama osmanlının devşirmeleri hem cok meshur hem cok akıllı hemde vatanına milletine cok yararlı olmustur.bulgaristanın bölünmesinde o zamanın şartları (anlasmaları) robert koleji vs birçok etken vardır.
-
Yıllar önce bebek katili apo yakalandığında herkes asılacak zannederken adamın biri "bu adamı astırmayacaklar , yıllar sonra kürt partisi başkanı olarak meclise girecek" demişti. Adama deli gözüyle baktılar. Yoksa deli gözüyle bakılması gereken biz miydik ?
-
ah kardeşim, gelinen nokta dediklerinin yanında okadar büyükki zaman geçtikçe sen ve ben dahil bizim gibiler şok olacak.. o apo itinin nasıl serbest bırakıldığını yıllarca düşünüp anlam vermeye çalışacaz.. yazık olacak yazık
-
yanılmıyorsam Neyzen Tevfik'e aitti;
Bizim millet gariptir; s*kersin aldırmaz, ibne dersin kaldırmaz..
-
Tayyip her ABD'ye gittiğinde yeni birşeylerle geliyor. Bakalım bu sefer neler getirecek?
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
ne gelirse bu ülke'ye içinden gelir devşirme kahpenin piçinden gelir (necip fazıl) bu söz'e hastayım arkadaş bu ülke'ye en büyük zarar'ı bulgaristan vb. ülkelerden gelip ben türk'üm ulaynnn herkesi öldürelim diyip başımıza nice dert keder açan devşirmeler vermiştir. bu'da benim görüşüm? batmaz umarım
-----------------------------dengesi bozuk necip fazlinin o sozu kime itafen soyledigini bilmeyen yoktur !
Ataturk cok fena bozdu onlari ... bu kadar soz yeterlidir .
Millet aya cikti , bu piskopat, adamlari elestirir gibi siir yazmisti. komik aciz insanlar, beyni ile uretemeyenler, agzi iler uretmeye calisiyor ( laf kalabaligi ) ...
Turk atalardan kalma bir soz vardir , benimde cok sevdigim "kurdten olsa evliya , sokma avluna" ...
istersen yavuz sultaninda 4 lugunu koyayim ?
-
Evet lozan da İngiliz Lord kurzon daha sonraki anılarında bahsedeceği gibi kürtler için onlara bir dil verdik mi bakın siz o zaman demişti.O zaman şimdi oluyor demek ki.Şimdi bunu ermeni boşbakanımız çok güzel beceriyor.Toplum olarak meclisi kontrol edememişiz.Meclis nasıl ele geçirilir en güzel örnek.evet maximus güzel özetlemiş.en güzeli kamuoyu oluşturmak.öyle bir kamuoyu varki her şey tam yol ilerliyor.halk yani sessiz halk yığınları sadece planların figüranı oluyor.Bu işleri ancak atatürk politikaları ile günümüzde bile olsa çözeriz ama gelinen nokta 1919 dan farksız.halk sadece birilerini ya da bir kurtarıcı bekliyor yine.bu ülkede ezilenler sadece türk olanlar.sömürülenler türk olanlar.türklüğün bulunduğu son nokta şu an bu halde.