folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Akü İle Pc Güç Kaynağını Çalıştırabilme

Akü İle Pc Güç Kaynağını Çalıştırabilme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar elektirik gittiğinde bilgisayarımızı çalıştırmak için kesintisiz güç kaynakları kullanıyoruz. Bunlar 12 voltluk akü gerilimini 220 volt şehir şebekesine çeviriyorlar. Bilgisayarımız da tekrar 12 volt ve altındaki voltaj değerlerine dönüştürüyor. Bu kadar güç değişiminin olduğu yerde ister istemez büyük enerji kayıpları meydana geliyor. Bu kesintisiz güç kaynaklarını kullanmak yerine aküyü direkt olarak pc güç kaynağına nasıl bağlayabiliriz. Pc güç kaynağında ne tür modifikasyonlar yapmamız gerekir...? Belki bu sayede bilgisayarımızı 5-10 dk değilde  daha uzun süre kullanabiliriz.

diyot takılsa olabilir aslında geliştirmek için nasıl bişey yapabiliriz ? 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Hoca Güzel Fikir Ama Şöle Bişi Var :)) Kasayi Çalıştırdın  Ekran - Modem :) Bunlar Nasıl Olacak
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar elektirik gittiğinde bilgisayarımızı çalıştırmak için kesintisiz güç kaynakları kullanıyoruz. Bunlar 12 voltluk akü gerilimini 220 volt şehir şebekesine çeviriyorlar. Bilgisayarımız da tekrar 12 volt ve altındaki voltaj değerlerine dönüştürüyor. Bu kadar güç değişiminin olduğu yerde ister istemez büyük enerji kayıpları meydana geliyor. Bu kesintisiz güç kaynaklarını kullanmak yerine aküyü direkt olarak pc güç kaynağına nasıl bağlayabiliriz. Pc güç kaynağında ne tür modifikasyonlar yapmamız gerekir...? Belki bu sayede bilgisayarımızı 5-10 dk değilde daha uzun süre kullanabiliriz.

diyot takılsa olabilir aslında geliştirmek için nasıl bişey yapabiliriz ?

sence ne kadar farkedecek hocam? bi transformatorun verimliligi ne kadar dusuk ki? 5 dk yı gecmez bence ekstradan elde ettigin zaman ki bu kadar zaman içinde ugrasılmaz bence... ha yok illa yapacam diyosan, ufak bi power kartı hazırla, bi suru ornek bulabilirsin internette, 5v ve 12v elde et ve calıstır. yalnız akunun dolulugu azaldıkca voltajda dusecektir, bildigim kadarıyla bunu ups lerin power kartı hallediyor ama sen halledebilirmsn bilmiyorum. voltajın dusmesi pc ni sapıtır

edit: ozur dilerim transformator demişim, trafo sebeke elektrigini akuyu sarj etmek için dusuruyor. sonra elektrik gittiginde akudekini ups in kartı yukseltiyor. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yerebakan
    yerebakan's avatar
    Erkek

Güç kaynağındaki kablolardan ne kadar volt-akım çıktığını öğrenip,buna uygun volt akım verecek şekilde aküyü bu kablolara bağlayabilirsin.

-_-
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek
    valla dostum bunu ben geçen yıl düşünmüştüm arkadaşlara okadar dedim gidip gece bi tı aküsü çalalım die ama kims egelmedi, şimdi elemediklerine sevindim yoksa alıp direk pc ye bağlayacaktım :) demekki öle pat diye takmamak gerekiyormuş, yakacakmışım pc yi

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    pc ne bir bok olmazdı hoca birisi düz akım diğeri alternatif akım...

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    pc ne bir bok olmazdı hoca birisi düz akım diğeri alternatif akım...

abi ups akusundeki dc, pc power ı da dc. ups de kart ac dc ceviriyo trafodan.  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Emk'lı çok soru çözdüm ama : ) Uygulama olayı sıfır : )

Bu da türkiyenin eğitim sisteminin ayıbı.

Diyot olayına gelince diyot akımı tek yönlü geçirir. Pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. Ama bir transförmatöre ihtiyacın olacağı kesin. Akımın şiddetini ayarlamak bazında

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Tamda Bu günlerde üzerinde çalıştığım konuyu açmışsın, Tedaş malum kesintilerinden Anamızı ağlattı Dükkan top atma Durumuna Geldi, Dün gece Açtım Ölçü aletiyle Düştüm üstüne inceledim Mereti, İlginç Bulgular Buldum, Malesef Switch Mod Uygulamalı bir sistemden bahsediyoruz, Regüle sistemi oldukça karmaşık, Olay şu lazım olan Voltajlar 3.5 Volt - 5 Volt - ve Malum Güç katı uygulamalarında Harcanması için 12 Volt. Aküden 12 Volt Zaten Var yapılması gereken Modifikasyon 3.5 ve 5 Volt Regülatör Katını Arada Bir Röle olması koşuluyla Bağlanabilir. Elektrik Geldiğinde PowerSuplay Aküyüde Şarj edecektir. Gittiğinde Röle Paleti Geri Çeker Akü Devreye girer Eklediğimiz Regülatör Katından İstenen Voltajlar Anakarta Yollanır ve Devre İşler.

İşte bu Proje Üzerinde çalışıyorum bi dahaki Kış isterse 12 Saat Full Kesintisiz Kessin Elektriği Namussuzlar.

DipNot = Bu Düzenekte Sistem basit olmakla beraber Uygulanacak Regüle Modifiye katın Amper Hesaplamaları Doğru olarak yapılmalı ve Doğru orantıda Soğutma ihtiyacı karşılanmalıdır, Malesef Regülatör katında hafif bir kayıpda Söz konusudur Oluşan Isıdan dolayı. Sanırım PowerSuplayın içerisine Konulabilirse Oradaki Pervane Soğutmaya katkıda bulunacaktır.

Yaptığım kaba bir hesaba göre Bir Oto Akümülatörünü bu düzenekte Bağlarsanız bilgisayara, Monitöründe Lcd Olduğunu varsayıyorum, 12 Saatin üzerinde bir zaman Boyunca Pc yi canlı tutabilecektir. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek
    bende bu konuyu düşünüyorum ama böyle degil piyasada  bircok kart var 12 voltu 220 ye çeviren böyle bir tane alıp bunu bir araba kamyon aküsüne baglayıp çalıştirabiliriz aku ups nin içindeki 12 voltluk küçük  akuden daha cok dayanacaktr watt yüksek olursa biraz daha fazla dayanır birde bilindigi gibi pc deki powerler vede monitorlerin watt ları da vardir meslea bende eski  bir ups vardi bir monitor ile kasaya baglayınca çalışıordu diger monitore baglayınca çalışmıyordu yani şimdiki power suply ler 450 watt oldugu için daha cok elektirik yer vede daha az zaman kullanırsiniz ups de pc yi monitorlerde de watt yüksek olunca harcama daha cok zaman daha az olacak yani akü faktörü önemliii
    bu konu devam etmeli

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ottomanmurat bunu yazdı:
    bende bu konuyu düşünüyorum ama böyle degil piyasada bircok kart var 12 voltu 220 ye çeviren böyle bir tane alıp bunu bir araba kamyon aküsüne baglayıp çalıştirabiliriz aku ups nin içindeki 12 voltluk küçük akuden daha cok dayanacaktr watt yüksek olursa biraz daha fazla dayanır birde bilindigi gibi pc deki powerler vede monitorlerin watt ları da vardir meslea bende eski bir ups vardi bir monitor ile kasaya baglayınca çalışıordu diger monitore baglayınca çalışmıyordu yani şimdiki power suply ler 450 watt oldugu için daha cok elektirik yer vede daha az zaman kullanırsiniz ups de pc yi monitorlerde de watt yüksek olunca harcama daha cok zaman daha az olacak yani akü faktörü önemliii
    bu konu devam etmeli

O senin dediğin şey Ups lerin içlerinde ayrıca minikde bir trafo vardır, Bu trafo yüzünden Bol miktarda Enerji Heba olmaktadır, ayrıca ortaya çıkan ısıya Transistörlerin Zaman Faktöründe dayanacağınıda Sanmam, Bağlayacağın Akü Zaman Sabitesi Yüksek olacaktır bu kesindir, Peki Ups içerisindeki Transistörler Alt tarafı 4 Adet ila 6 Adet arasında sayıda Tetikleyici Transistör Kullanılmaktadır, Bunların Uzun Çalışmaya Sürekli İndükleme yapmaya yetebilecek Takadi varmıdır Sence.

Ups lerdeki Transistörler indükleme Tetikleme konusunda Çalışma Süresi Ömürlüdürler, Sayıları bu yüzden azdır ve Bu yüzden Ups lerin fiyatı Ucuzdur, Kullanılan Dandik Kuru tip Akümülatörüde Hesaba katıyoruz burada. Ucuz olmalarının Açıklaması olarak, Gel gelelim Beklediğin Verimi alamayacaksın bence hiç bunu düşünme bile.

Ancak şöyle olabilir Kullanacağın Ups deki Transistör sayısını paralel bağlantılı olarak Arttırırsın yada daha Takatli Transistörler le değiştirirsin, Soğutma faktörünüde ona Göre ayarlarsın, Bir Sonuç elde etmiş olacaksın ama Elde ettiğin Sonuç Akümülatörünün içindeki Enerjiyi Sömüren Bir Sonuç olacaktır Yinede Beklenen bu değildir.

Mayrip Kardeşimiz Oldukça Güzel bir Bakış Açısı ile Konuyu açmıştır, Doğru demektedir, Yükseltici aletleri(UPS) ile Şebeke Ceryanını üretiyoruz ama Genel Amaç yinede Cihazların içerisinde 12 Voltluk 5 Voltluk 3.5 Voltluk Cereyan itiyacını gidermeye Yönelik ise Orada durup Düşünmek gerekir, Madem Çevirip Duruyoruz Neden Çevirelimki Enerjiyi Öz hali değilse bile Öz haline yakın haliyle Değerlendirmek Daha Makbul olacaktır.

Ben bu yaz ne yapıp ne edecem 11 AdetAkümülator Alacam, 75Ah Akümülatörlerden. Her bir Bilgisayara Monte edecem Kışıda Rahat geçirecem, istedikleri kadar Tedaş Kessinler Elektriği. Zaten bir faydaları yok habire para Tüktemekten başka. Fahiş fiyata Millete Sattıkları Elektriğin parasını yedikleri yetmiyormuş gibi Kaçak kullananları bahane edip Gündüz vakitleri Elektrik kesintisine gidiyorlar.

Kafamı daha fazla Bozmasınlar İşin Cılkını ziyadesiyle Geçtiler Bu sene, Yeminim olsun İcatlar ihtiyaçlardan Doğmuştur, Canıma tak ederse Sırf Götlerine Tekmeyi geçirmek için Öyle bir yol Bulurumki, Direklerini Tellerini Toplar Defolur giderler. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 4382 Toplam Mesaj: 17