Akvaryum - Balık Bakmak [YARDIM]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Herkese iyi geceler öncelikle. Hocalar küçük bi akvaryum alasım var yaklaşık 40 cm uzunluğunda falan istiyoum içinde de 4 5 balık şeklinde. Hem küçük bi uğraş olsun. Hemde arada etrafa hava katsın tarzında :)

Şimdi öncelikle bu işle ilgilenen arkadaşlar var mı aramızda? Onlar ne derler, ne nereden alınmalı, nelere dikkat edilmeli bikaç tavsiyelerini soracaktım. Bu akvaryum bakımları hakkında da bikaç şeye değinirlerse iyi olur.

Herkese iyi geceler tekrardan:)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Hocam, şimdi anlatsam hayattan soğursun.

Özet geçeyim.

Hiç bulaşma.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

küçük akvaryumun bakımı kolay olur.

ama alıp 2 hafta sonra temizlemelere falan ara verirsen leş gibi kokutursun ona göre :d balık olarak da milyar çeşit balık var git benim kuzenn dükkana ucuza ayarlasın sana bişeyler :d

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mc Champion
    Flagellumdei
    Flagellumdei's avatar
    Erkek

bursadaysan boş akvaryum var (100*60*40 3-4 tane ısıtıcı, dış motor, hava motoru , nitrat testi şusu busu ) cüzi bi fiyata veririm veya hibe ederim. dönersin duruma göre.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek
    Flagellumdei bunu yazdı

bursadaysan boş akvaryum var (100*60*40 3-4 tane ısıtıcı, dış motor, hava motoru , nitrat testi şusu busu ) cüzi bi fiyata veririm veya hibe ederim. dönersin duruma göre.

Eyvallah hocam çok sağolasın. Aslen bursalıyımda şuan bursada değilim :) Öğrenciyim zaten o kadarıyla başa da çıkamam yinede çok sağol :)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

o küçük akvaryumla anca akvaryumdan soğursun.. alacan buzdolabı kadar.. her haltı beslersin.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam öğrenci isen git 1 çift muhabbet kuşu al onunla teselli ol daha iyi hem yumurta yaparsa yavrularınıda satarsın :)

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

Hocam öğrenci isen git 1 çift muhabbet kuşu al onunla teselli ol daha iyi hem yumurta yaparsa yavrularınıda satarsın :)

Balıkta ısrarlıysan lepistes al hocam hem çabuk çoğalıyorlar hem de suyu az kirletiyorlar

d3lete tarafından 02/Kas/14 09:42 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

ilk defa yapacaksan fanus al baktın sarıyor akvaryuma geç :)

Yoksa temizliği şusu busu bıkarsın.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

4 seneye yakın japon balığından başlayıp lepistes,moli ve en son cichlid(ciklet) besledim. 100'den fazla yavru lepistesim vardı her sabah olmasa da haftada 1 yavru alıyordum üniye gidince kardeşim bakamamış hepsi ölmüştü. yavruyla falan uğraşamam dersen japon,teleskop alıp besleyebilirsin bunlar fazla yem yer ne kadar atarsan at bana mısın demez gerçi her balık öyle ama bunlar daha bi aç :d ben ilk olarak masrafı az, temizliği kolay olsun diye fanus alıp başlamıştım sonra 35'lik bi akvaryum almıştım.  bu aralar tekrar şu fotodaki gibi büyük bi akvaryum alıp ciklet beslemeyi düşünüyorum ama uğraş istediği için üşeniyorum. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bilinenin tersine küçük akvaryumun kurulumu kolay ancak bakımı zordur.  Büyük akvaryum hem görsel açıdan hem de bakım kolaylığı bakımından her zaman avantajlıdır. Ancak büyük akvaryum edinme şansın yoksa, bir kadeh büyüklüğündeki kapta bile yaşayabilen Beta balığı (ki tek yaşar zaten) alıp keyfine bakabilirsin. Yok ille de akvaryum diyorsan en azından 60'lık bi akvaryum+dış filtre alıp dayanıklı, uzun süre yaşayabilen balıklar öneririm. Mesela;

Pengasus (siyah olanlardan),

Panda Kılıç, Kılıç kuyruk türü balıklar, ancak güzel balıktır ve taliplisi çoktur, bu yüzden çabuk üremesi için hayvanın genleriyle oynayıp kaliteyi düşürüyorlar.

Panda çöpçü, çöpçü balığının halkalısıdır güzel görünür, her akvaryumda vardır.

Kiraz Pilati, Pilati türünün en güzelidir bence. Genellikle dayanıklı olur.

Albino Frenatus, Çok güzel balıktır, dayanıklıdır, kolay büyür.

Melek,siyah renk ve kırmızı gözlü bulabilirsen...

Vatos, cüce vatos bulursan üretme şansın da olur.

Neon balığı, görsellik katar.

**

Diğer balık türlerine çok bakma derim, zira mesela Lepistes alırsın, kolay ürerler, yavrulara bakman içine dert olur. Doğumhane alman gerek sürekli takip etmen gerek, yok ortalıkta büyüsünler dersen akvaryuma bol miktarda bitki koyman gerek, bitki demek bir sürü kabuklu türemesi demektir. Onları yoketmen için katil salyangoz arayacaksın bulamayacaksın falan feşmekan...

**

Bu yazdıklarım Tropik akvaryum balıkları. Birbirleriyle uyumludurlar ve kimse kimseye zarar vermez bu tür akvaryumlarda. Her türlü besini yerler, bakımları kolaydır.

Ancak tarz olarak değişik olsun dersen, Prenses (Sarı olanlar güzeldir), Ciklet ve Mücevher balığını da aynı akvaryumda besleyebilirsin.

Soracağın bişey olursa buralardayık :)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
Toplam Hit: 2446 Toplam Mesaj: 16