Akvaryum Aldım 2 Haftada 20 Balık Oldu
-
KArdeş o zaman bütün yemleri dökk balıklar gerizekalı hayvanlar hepsini yerler :) sonra karınları patlar gebeirirler meydan yemeğen balığa kalır :)
Şaka bi yana bak onun çözümü basit ama şimdi hatırlıamıom kaya gibi bişiler varta onlardan al.. Onlarn üzerinde bişiler oluo balıklarda onlardan da yiyip karnını doyurabilio yada yeşillik meşillik bişiler varsa oralardan yicek bişiler buluolar kendilerine yada yem kırıntıları düşüo yani açlık sorununu halletmek kolay.. Akvaryumcuya sorarsan zaten daha yardımcı olurlar sana..
-
4 balık alacaksan masraf ıstemıyorsan 30 ytl ama japon olacak balıklar japonlar cok mal yaratıklar filitre hava pompası ıstemıyorlar ole turist omer gıbı dolasırlar ama buyuyunce cok cırkın aptal bir tipi oluyor
-
taş dediğin sey mercan galiba ondan aldım o guzel bısı de buz balığı 5 gundur tahta parcasının altından cıkmıyor yemekde yemıyor ben strese girdim
-
lepistesler ,neonlar,platıler,valıefera,kılıckuyruk,kucuk melek gıbı balıklarla dolu akvarym yapın ıcınıde bu balıkların sevdgı bıtkılerle susleyın cok guzel olur bnden tavsıye ..ancak akvaryum boyutu kucukse fasla balık almayın .... xursi senn dedıgın olay ıstanbulda 40 a yaparsın ama tbı akvaryum boyutuna baglı (:
-
ibrahim_c bunu yazdı:
-----------------------------
taş dediğin sey mercan galiba ondan aldım o guzel bısı de buz balığı 5 gundur tahta parcasının altından cıkmıyor yemekde yemıyor ben strese girdim
-----------------------------Heeh mercan :) taş diom bende cahillik işte :P
Senin için araştırdım bak oku istersen belki yardımcı olur. Buz balıkları hakkında..
Dünyada cam kedibalığı olarak isimlendirilirken ülkemizde yine saydamlığını çağrıştıracak şekilde buz balığı olarak bilinirler. Dokularının şeffaf olması tüm iskelet ve damar sisteminin rahatlıkla görülmesini sağlar.
Kalabalık sürüler halinde beslenmeleri uygundur. Bakıldıkları akvaryumda su hareketi biraz fazla olmalıdır. Su hareketine ihtiyaç duyan bu balıkların iç filtrenin su çıkışına karşı yüzdükleri görülebilir.
Akvaryuma alıştıktan sonra oldukça dayanıklı balıklardır. Ancak ortam değişikliklerine bazen dayanamayabilirler. Büyük ihtimalle doğadan toplanan bir tür olduğu için akvaryuma adaptasyonu zor olabilir. İlaç kullanımına hassastırlar.
Yem konusunda seçici olabilirler. Böyle durumlarda canlı yemlerle desteklenmeleri gerekir. Ufalanmış pul yem genelde en kolay alıştıkları yemdir.
İdeal bir karma akvaryum balığı olduğunu söyleyebilirim. Barışçıldır. Kendisi de kolay kolay zarar görmez. Canlı doğuranlar veya Tetra türleriyle rahatlıkla beraber bakılabilirler. -
gfb_soldier bunu yazdı:
-----------------------------
lepistesler ,neonlar,platıler,valıefera,kılıckuyruk,kucuk melek gıbı balıklarla dolu akvarym yapın ıcınıde bu balıkların sevdgı bıtkılerle susleyın cok guzel olur bnden tavsıye ..ancak akvaryum boyutu kucukse fasla balık almayın .... xursi senn dedıgın olay ıstanbulda 40 a yaparsın ama tbı akvaryum boyutuna baglı (:
-----------------------------40 balıklar + akvaryummu yoksa sadece balıkmı?:D yaw benim dediğim öle en fazla 4 dane balık akvaryumuda o kadar büyük olmaz her hal ? demi?:D
-
10 mılyon akvaryum desek 6 motor ısıtıcıyı salla o zman :D 4 tane balıkta 8 mılyon desek :D 24 e olur sana aslanım :D
-
bende 1 tane buz balığı var sanırımm o yuzden galiba orada duruyor japn balıpının tanesı burada 3 ytl cam kasede en fala 10 -20 ytl 30-40 ytl ye dosersın
-
bende bi besgen seklinde dikey bi akvaryum yaptirdim a.q ic filtre suyu döndürüyo deli oldum. akinti var sürekli akvaryumda. lepistes aldim geldim 5 kadar hepsi öldü a.q. mercan alayim diyom adam mercan tasina 10 ytl diyo zktimin lavugu. dik akvaryuma gidenler canli doguranlarmis. lepistes japon filan. neon yada buz baligi almayi düsünüyom ammavelakin haklarinda pek bir bilgim yok. yayla suyu kullanirsaniz epey uzun süre yasiyorlarmis. bi dost yayla suyu icinde japon besledi a.q balik ibanzut gibi oldu böyle facali macali geziyo belliki yaslanmis artik. gözkapaklari bilem cikmis o kadar büyümüs yani.
-
çok teşekkürler orada 3 milyon ise mardin gibi bir yerde her halde balığın danesi 10 felan ancak gelir:Dadamlar diyor bilmem kargodur bilmem nereden gelir die bir sürü mazeret çıkarırlar!