Akvaryum Almak İsteyen Ama Durumu Olmayan Ankara‘Da Arkadaş Aranıyor.
-
Millet selam,
1997'de başladım ben akvaryumculuğa... Akvaryum almak istiyordum, fakat bizimkiler nereye koyacağız diyip almıyorlardı... Alt komşumuz dursun amcanın vardı 2 adet akvaryumu, biri 50'lik, diğeri 75'likti...
Hep gider onlarda bakardım, balıklara akvaryuma vs...
Neyse dursun amcanın zihinsel engelli bir çocuğu vardı, biraz boyu yetince akvaryumlara fln elini sokup balık vs yakalamaya çalışmaya başlamış, ondan dolayı akvaryumları dağıtmaya karar vermişti.
75'liği bi akrabasına, 50'liği de bana vermişti. Çocuğuz tabi daha accayip sevinmiştim.
Bahçelide oturuyorduk, ankara da karşımızda bi akvaryumcu vardı. Oraya takılmaya başladım devamlı, sonra yazın ve lisede okuduğum dönemde ankara ulusda akvaryumcular haline takılmaya başladım uzun süre çalıştım, tüm akvaryum kitaplarını aldım okudum ezberledim, artık balığa baktım mı hasta olup olmadığını tespit edecek duruma gelmiştim.
Hale balık satmaya başladım üretip, akvaryumları çiftledim sonra geri tekledim vs vs vs, ölen-öldürdüğüm balık sayısı 4 haneli rakamların ortalarına gelmiştir sanırım :(
Niye anlattım bunları şimdi, e hüzünlendim tabi :)
Neyse yıl oldu 2013 :) üzerinden geçti 15 kusur sene, üstüne 50 tane daha hobi olunca, birde evleneceğim haliyle, akvaryumu kaldırmaya karar verdim. Ulan 15 sene olmuş bi taraftan üzülüyorum bi taraftan yeter amına koyim kazık kadar oldun diyorum.
Neyse, öyle akvaryumu olan birisine değil, alacak durumu olmayan, ama akvaryum isteyen vs bi tandığı yada kardeşi olan mürit var ise, akvaryumu, motorunu, ısıtıcısını, kumunu, çiçeklerini, balıklarını, diğer alet edevatlarını vereceğim...
Çok balık yok içerisinde şu anda yaklaşık 30 civarı lepistes vardır, 2-3 kök canlı çiçek var. motoru yeni, ısıtıcısı yeni, kepçesini kumunu çakılını vs vs vs herşeyi vericem işte.
Sizden yada çevrenizden, isteyen birileri varsa, tabi Ankara'da olması gerekir, çünkü nakliye olmaz, balıklar canlı, cicekler canlı, vereceğim.
Eğer bulabilirsek uygun birisini, cumartesi yada pazar günü buluşalım vereyim...
Şimdi çok fazla istek olursa, seçim yapmak gerekir, konu 3-5 gün dursun, kura ile halledelim :)
000000000000000000000000000000000000
UmutxTR Yakınına İstiyor
DjBlueMaN Kızına İstiyor
-
Varsa bendede var 4-5 tane.
Ama almayın abi tavsiye etmem benim tüm hayvanlar öldü, çok zor uğraş zengin olmanız şart zahmetsiz bakım için.
Baltalamak gibi olmasın ama işin gerçeği bu. -
amk. işim olmazsa sırf akvaryum için ankaraya gelirdim ama gel gör ki gelemiyorum.
hocam eğer alan çıkmazsa ben alanyadayım ups ile alırız :)
-
Maddi durumu olmayanlar alırken elektrik faturası durumunuda düşünsün. Yanlış duymadıysam baya elektrik harcıyor bu pompa ısıtıcı filan. Bu konudada bilgi verirsen iyi olur rene.
-
Ankara'dayım. Bir yakınım için istiyorum..
-
Yok abicim, içinde bi küçük motor var, günde 3-5 saat yakacağın floresan birde arada sırada çalışan termostatlı ısıtıcı var.
50 wat ısıtıcının kendisi, 18 wat floresanı 20 watta saatte çeker çekmez motoru desen,
24 saate böldüğünde 60-75 wattlık bi ampülün devamlı yanması kadar çeker...
75 watt * 24 saat * 30 gün hesaplasan 54.000 watt yani 54 kwatt yapar,
0.20 kr olsa kwattı ayda 10.2 liralık elektrik yakar. kwatt saatini faturanızdan öğrenip tam fiyatı hesaplayabilirsiniz.
renegadealien tarafından 09/Nis/13 00:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam yazık olmasın ya. Vereceğin kişi bilgili biri mi onu çöz öyle ver :)
-
Daniel-Koo bunu yazdı
Hocam yazık olmasın ya. Vereceğin kişi bilgili biri mi onu çöz öyle ver :)
Ondan kura çekiyoruz abi bilmeyene verilmez :)
-
bende 99 dan 2011 kadar tatlı su akvaryumlarıyla uğraştım taki 2010 da sudaki biyolojik dengenin önemini anlayıp elime gecen balıkları çoğaltıp sıkılıncıya kadar çevreme dağıttım tabi biyere kadar sıkıldım ve elimdeki malzemeleri balıkları dağıtıp bam başka bir dünya olan deniz akvaryumuna geçtim yok böyle bir dünya anemonlar ufak denizcanlıları canlı kayanın etkilerini görünce akvaryum işini yeniden keşfetmiş gibi oldum
herşey bu videonun yüzünden oldu :D
http://www.youtube.com/watch?v=J1ik_SeNrmUhacı maddi durum bıraz iyiyse deniz akvaryumuna geç gerçi benim hedefim ticari deniz atı çoğaltıp satma işine girişicem :)
-
volkan bunu yazdı
bende 99 dan 2011 kadar tatlı su akvaryumlarıyla uğraştım taki 2010 da sudaki biyolojik dengenin önemini anlayıp elime gecen balıkları çoğaltıp sıkılıncıya kadar çevreme dağıttım tabi biyere kadar sıkıldım ve elimdeki malzemeleri balıkları dağıtıp bam başka bir dünya olan deniz akvaryumuna geçtim yok böyle bir dünya anemonlar ufak denizcanlıları canlı kayanın etkilerini görünce akvaryum işini yeniden keşfetmiş gibi oldum
herşey bu videonun yüzünden oldu :D
http://www.youtube.com/watch?v=J1ik_SeNrmUhacı maddi durum bıraz iyiyse deniz akvaryumuna geç gerçi benim hedefim ticari deniz atı çoğaltıp satma işine girişicem :)
Hocam ben dalıyorum, aşağıda akvaryumdan daha güzelleri var :) Birazda ondan bıraktım aslında...
renegadealien tarafından 09/Nis/13 00:36 tarihinde düzenlenmiştir -
edit.
ruhi tarafından 09/Nis/13 21:43 tarihinde düzenlenmiştir