Akvaryumda Terör
-
Hocam dişi olduğuna eminmisin erkek balık olabilir. Sarı prenseslerde anüs-vent kontrolü yapmadan erkek dişi dememek lazım.
O balık erkek olabilir. Erkek sayısı da fazlaysa kavga çıkar.
-
-
akvaryum litre olarak ne kadar balıkların hepsinin sığınabileceği alanlar var mı?
-
akvaryuma olması gerekenden fazla balık koyduğundan oluyor. akvaryumunda dekor ve bitkiyi arttır güzel bi ışık yap.. 1 tane balık olsa bile şahane gözükür.
-
Merhaba ey mürid. Öncelikle uzun zamandır ciklet besleyen biri olaraktan bundan kaçışın yok. Zaten dişi olmasıda buna en büyük etken. Bir nevi gövde gösterisi yapıyor hipne balık. Şu an benim küçük boyutta bir akvaryumum daha var ve içinde 4 adet ciklet mevcut. Buz prensi. 2 tanesi biraz büyüktü diğerlerine göre. Birde dişi olmalarından kaynaklı bir mekan savunma durumu var bu delilerde. Bende anlamadım.
Diğer balıklara ciddi anlamda zararı var. 2 tane büyük cikletim, bir vatoz ve çöpçümü öldürdükleriyle kalmadı, bir tanesini sürekli bölgelerinden uzaklaştırıyorlar ya da saldırıyorlar. Zaten ..t kadar akvaryum sağlı sollu yardırıyorlar. Bunun en basit çözümü, akvaryum büyükse, ikiye ayırman. Plastik levhalar oluyor, onlarla. Ancak o şekilde bir önlem alabilir ya da akvaryumda yavruluğun varsa, zarar gören balığı burada büyümesini sağlamanda fayda var.
Son olarak. Cikletler çok çabuk büyüyen balıklar. Gerekli besin değerlerini yem ile karşıladıktan sona ve birazcık fazla yem vererek hemen büyümelerini sağlayabilirsin. Ancak diğer balıkları savuşturdukları için, diğerleri küçük kalabiliyor. Sürekli bir saldırı mevcutsa, balığı ayırmanı şiddetle tavsiye ederim. Yoksa ya küçük balıklar ölür, kuyrukları kopar ya da büyümesi 3 ayı değil 6-7 ayı bulur.
Not:Tamamen gözlemle yazılmış bir yorumdur. Veteriner ya da bu konuda uzman değilim. Kişisel çıkarım. ;) Umarım faydalı olur mürid.
-
terör ülkemizin ciddi sorunlarından biri eğer akvaryum tvnin yanındaysa hergün terör haberi duyuyorsa konjukturel çapta büyük bir değişime girmek gerekirr :DDD şaka bir yana kardeş bu hiyeraşi akvaryumu ayırman lazım yoksa enfeksiyondan ölürler hayvanlar
-
lan biyolojicinin odevde tbt den yardm aldim mi yazican git bi yere sor ogren bi de balk fotosunu yolla
-
asiminnesli bunu yazdı
balk fotosunu yolla
hmmm ????
palakan229 tarafından 01/Şub/13 01:09 tarihinde düzenlenmiştir -
mettoman bunu yazdıdiğer balıklarla arasına cam koy bu balık diğerlerini görsün ama yaklaşamasın bi süre böyle beklet. Ciddi bir öneri
camı alınca unutcak hayvan :D
-
Gün geçmiyor ki bir terör olayı daha olmasın. :)