Alcıpan Asma Tavanın Eşit Bölünmesiyle İlgili Yardım ?
-
başlıktada yazdıgım gibi elimde bir alçıpan tavan var ölcüleri ve iskeleti ile birlikte tabiş asma ben buna led spot (3x1 w ) spotlat koymak istiyorum
sorun profiller belli bir ölçüye göre degilde rast gele atılmış
porofiller 4x3cm lik profillerle asılmış ince sac degil
burası bir berber dükkanı ışık dagılıgı gözü yormayacak şekilde olması gerekir
profiller rastgele konuldugu için her ölçümde muhakkak demir profile geliyor kesmek çok zor
bu konuda bana yardımcı olabilecek bir mürid var mı
-
Yardim edeccek bir mürid yokmu
düzenleme : ugraşlarım sonucu ben bu dizilimi yaptım ancak spot araları 55 cm kadar oldugundan dolayı ara cok var yan yana cok fazla koydum
kullandıgım spotlar led 3*1 w lık spotlar bu durumda aşşagıdak şekilde spot sayısı fazla fakat ışık şiddeti yeterli yada cokmu fazla olur dagılımı nasıl olur
bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:44'da Foxxxxxx tarafından düzenlendi.
Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:44'da Foxxxxxx tarafından düzenlendi.
Mesaj 24 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 12:45'da Foxxxxxx tarafından düzenlendi. -
evet o şekilde kestirmek zor işçi çapraz bile atmış olabilir. bence şu sarkan spotları felan dene.
edit
bi de şöyle bişey var yapı fiziği dersinden yanlış hatırlamıyorsam ışığı aynanın yanlarına koymalısın . tepeye de büyük bir lamba as. tabi kimi yerlerde dolaylı aydınlatma, yayınık ışık vs gibi şeyler yapmak lazımdı. hatırlamıyorum :S
ikea kataloglarında yazar nasıl aydınlatma yapman gerektiği.
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 18:46'da kroo tarafından düzenlendi. -
vidaların olduğu yerler bazen belli oluyor (eğer ustalar benim gibi sıvadan fazla anlamıyorsa)
bide çekiç benzeri bişiyle az vur vidaların yerleri belli olur diye düşünüyorum vidalarda demire vurulduğu için demirlerin yerini belirlersin ha bide yeni aklıma geldi sağlam bir mıknatısta demirlerin yerini saptamanda sana yardımcı olabilir.
-
olta gibi düşün.. profildeki uygun yere ipi koy ucundaki ağırlık yerde nereye denk geliyorsa orayı işaretle... kesme biçme yaparken aynı yere koyar tam denk getirip üst taraftan deliği aç :)
yada ben bambaşka birşey anladım :)
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 20:26'da yunusdogan tarafından düzenlendi. -
abi bu ne ya böle de profil mi atılır,adam resmen kendi kafasına göre sallamış geçmiş profilleri hiç bir tutarlılığı yok profil aralıklarının işin zor hacı kolay gelsin sana :)
-
ben böyle vahim durumlarda led spot kullanıyorum keşke alçıpancı arkadaşla elektrikçin birlikte çalışma yapsalar imiş
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529121_10151021869494573_184243049_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/283678_10151021673714573_2112412475_n.jpg
biraz reklamım olsun alçıpan havuzlu tavan spotluk gizli ışık gergi tavan işleriniz itina ile yapılır :D -
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------ben böyle vahim durumlarda led spot kullanıyorum keşke alçıpancı arkadaşla elektrikçin birlikte çalışma yapsalar imiş
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529121_10151021869494573_184243049_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/283678_10151021673714573_2112412475_n.jpg
biraz reklamım olsun alçıpan havuzlu tavan spotluk gizli ışık gergi tavan işleriniz itina ile yapılır :D
-----------------------------hacı ben spot döşeyecem sorun degil belli üstten catı arasından ama spot dizlimini kaç cm olarak yapmam lazım o mesele yani autocad de bölmek gerekir bende oda yok yaklaşık her kenara 3 er adet koyacam toplamda 60 70 80 spot olacak tabi nasıl kurtarıyorsa aralıklar hesabı öyle yapmalıyım ki buda sizin yardımınızla olacak üst askı profillere panj gelmesin bu konuda yardımlarınızı istiyorum
ben burayı yapayım o zaman bak sen meşhur nazilli mekanı gibi olacak :)
Mesaj 21 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 21:59'da Foxxxxxx tarafından düzenlendi. -
u şeklinde olan sac alçıpan profilmi yoksa kare demir profilmi kare demir profili kesmen imkansız u profil ise egri makas ile kesersin taşıyıcı profil çıkar ise onuda çekiçle vurup kaydırırsın.
-
resimdeki araları cm olarak verdim kac cm arayla spot yerleştirmem lazım onu bilmek istiyorum
-
kasma kendini sök alcipani yeniden kafana göre yap panel 20 tl