ALES
-
Arkadaşlar ALES sınavı değişti. ALES sistemide değişmiş. Çalışmak için önerdiğiniz kaynaklar. denemeler yada yaprak testler varmı.
-
Yeni sistem nasıl bilen var mı?
-
Bende öğrensem iyi olur .
-
ÖSYM sitesinde yayınlanan ALES Sonbahar kitapçığında yer alan bilgilere göre ;
* Sınavda 4 ayrı grupta soru çıkacak
* Sayısal 1 ( 50 Soru )
* Sayısal 2 (50 Soru )
* Sözel 1 ( 50 Soru )
* Sözel 2 (50 Soru )
Sayısal-2 Testindeki soruların, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular olması planlanmaktadır.
Adaylar buradaki toplam 200 sorudan 150 tanesini cevaplayacaklar. Süre 180 dakika yani 3 saat olacak.
Sorular Cevaplanırken ÖSS Sistemindeki gibi puanlar;
1. Sayısal Ağırlıklı Puan : Bu puanı yüksek tutmak isteyen adaylar Sınavda, Sayısal1, Sayısal2 ve Sözel1 sorularını cevaplayacak
2. Sözel ağırlıklı puan : Bu puanını yüksek tutmak isteyen adaylar sınavda: sözel1 ,sözel2 ve sayısal1 sorularını cevaplayacak
3. Eşit Ağırlık Puanı: Bu puanı yüksek tutmak isteyen adaylar sınavda ;Sayısal1, sayısal2 ve sözel1 sorularını cevaplayacaklar.
-
kaçırdık başvuruları:(
-
sayısalla eşit ağırlığın farkı yok o zaman :)
-
Aralıktaki sınavı etkiliyor mu hocam yoksa 2011 de mi geçerli olacak.
-
dün son anda yaptım kaydımı.
vay arkadaş, öss yemi giriyoruz bu ne beToR5 bunu yazdı:
-----------------------------
Aralıktaki sınavı etkiliyor mu hocam yoksa 2011 de mi geçerli olacak.
----------------------------- -
Malesef etkiliyo hocam. ALES 2010 sonbahar kılavuzun da yazıyo ösym nin sitesinden bakabilirsin
-
yasar50 bunu yazdı:
-----------------------------
Malesef etkiliyo hocam. ALES 2010 sonbahar kılavuzun da yazıyo ösym nin sitesinden bakabilirsin
-----------------------------saol hacı. Nasıl olsa herkesi etkiliyor hacı kafana takma. Bu arada hep bu kopyacılar yüzünden oldu bu olay OSYM yeniden yapılandırılyor resmen.
-
Konu aldı başını başka boyuta gitti ben ALES le ilgili kaynak sorudum ALES sistemini anlattım :DDDDD