Alevilik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrtctn_
    mrtctn_'s avatar
    Erkek

Heerseyde oldugu gıbı bundada ayrılıklar olabılrı..cenabet gezenı olabılır,orus tutmayanı olabılır...

Bu ülkede herkes dınını kendıne gore yasıo..aleviler müslüman değilmi??

size birşey söliim mii..alp sana anlatan hoca ımam herneyse...

sen sevmedıgın bır ınsan hakkında nasıl kotu konusursan od gerıkafalı hoca herkımse rastgele bırseyler atmıs ortaya..

Arkdaslar kulaktan dolma bilgilerle değil bizzat arastırıp yazalım yazlırımızı

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar." M. Kemal ATATÜRK
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

Bende bundan 1-2 sene önce aşkımdan ölsemde sevsemde deli olsamda bi kürt kızla hayatta evlenmem diyodum .

ama simdiki kız arkadasımla yaklasık olarak 1 senedir cıkıyoruz  o beni cok seviyo bende onu cok seviyorum kürt oldugunu sonradan öğrendim simdi düşünüyorum ben bu kızla bi kaç sene daha cıksam sırıl sıklam asık olurum  :) evlenirmiyim diye düşündüm  ve kesinlikle evlenirim dedim ailem ne kadar karsı cıkarsada cıksın ben gene evlenirim  :) demekki büyük lokma yiyp büyük söz konusmamak gerekir

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Ayrıca şöyle bir gezindim de nette Alevilik hakkındaki tartışmaları okudum, Alevilerin bazıları Allah inançlarını aşırı derecede savunmuştur, doğrudur, inanıyorlardır ama bu kadar aşırı derecede savunmaları sanki Allah'a inanmamaları gibi bir söylentinin olduğuna işarettir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. Bu da demek oluyor ki, bazı insanlar Allah'a inanmadıklarını düşünüyor.. Bana söylenen de oydu ve ben beklerdim ki; aklı başında bir kaç kişi çıkıp duyduğum şeyin yanlış olduğunu söylemesiydi..Ben duyduğum şeye inandığımı da söylemedim ki, yanlıştır, yanlış olabilir,Cem ayinlerinde şarap içtikleri söyleniyor ve bunu tüm aleviler yapmazMIŞ.. İbadet konusunda da söylediğim gibi 12 gün oruç tutarlarmış..
    Birisi tam olarak, bizi tatmin ederek anlatsın da biz de öğrenmiş olalım..Yanlış bileni azarlayacaksak kimse doğruyu öğrenemez hoca
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

duyduklarinizi isittiklerinizi yazmak yerine arastirdiklarinizi yazin diyorum ben

amele kardesim tek birsey soyleyecegim 1-2 kiside veya 10-15 kiside gordugunu butun bir halka zumreye ithaf etmemeni isterim.

benim arkadaslarimdan ramazanda oruc tutup, teravi namazina gidenler var,

ama sunni olupta ramazanda oruc tutmayip kari kiz pesinde gezenlerde var daha neler neler var ama duyduklarimi gorduklerimi herkese mal etmek dogru olmaz

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    mrtctn_ bunu yazdı:
    -----------------------------

Heerseyde oldugu gıbı bundada ayrılıklar olabılrı..cenabet gezenı olabılır,orus tutmayanı olabılır...

Bu ülkede herkes dınını kendıne gore yasıo..aleviler müslüman değilmi??

size birşey söliim mii..alp sana anlatan hoca ımam herneyse...

sen sevmedıgın bır ınsan hakkında nasıl kotu konusursan od gerıkafalı hoca herkımse rastgele bırseyler atmıs ortaya..

Arkdaslar kulaktan dolma bilgilerle değil bizzat arastırıp yazalım yazlırımızı

Hoca yarım saattir araştırıp yazalım diyorsun, sen niye yazmıyorsun amk.. Konuşması kolay mı geliyo?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Çok garip bişey bu alevilik ya. Hz Ali (r.a) için kendilerini bile öldürürler ama gel görelim ki Hz Ali (r.a)'ın yolundan kimse gitmez (istisnalar var) Hz Ali(r.a.) kim ? Allahın aslanı en çok islamı yaşayan alevilerin olması gerekirken nerdeyse islamiyetle alakası olmayan onlar. Arkadaşın konusuna gelince benim en yakın erkek arkadaşımla kız arkadaşımın böyle bi ilişkisi war kız alevi ama çok sünni ikisi de gül gibi geçiniyorlar yakında da evlenecekler zaten. Kız alevi olunca sorun olmuyo da kız sünni ise çok feci sorunlar oluyor. Tabi bunlar benim şahit olduğum olaylar siz nasıl biliyorsunun ben bilmem. Kendi bildiklerimi söylüyorum ben.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Daha aLeviliğin ne olduğuna karar verememişsiniz bu nasıl bir iştir ?

Alevilik ne dindir nede mezhep..

Benim tanıdığım aleviler hiç birbirine uymuyor..

Kimisi Hz.Ali Allah'tır diyor (Tövbe haşa) kimisi doğa Allah'tır diyor..

Birlik olmayan şeyde nasıl inanç olsun ki ?

Herbiri ben aleviyim diyor ama farklı şeyler söylüyor..

Bizim burada çok aLevi var ve camiye gitmezler, namaz kılmazlar, oruç tutmazlar..

Varsa ben aLeviyim ve bunları yapıyorum diyen yine şüphe ederim ben..

Ya onlar ne yaptığını bilmiyor, ya da bunun aksini iddaa eden..

Ve konuyu açan arkadaşa gelince..

Kardeşim kız arkadaşınla tekrardan barışmanın bir yolunu bul..

Ve ona bu konuda kafasını yormamasını söyle..

Zaman öyle bir zaman değil artık, birde başlık parası istesinler olmazsa ?

Sevgi varsa işin ucunda herşeyin önüne kolaylıkla geçebilirsin (sevgine güvenerek)

Eğer sevgilin de öyle düşünüyorsa o ayrı ama ailelerin de birbirlerini tanıdıktan sonra farklı kararlar verebileceğine eminim..

Az çok kendinize göre düsürt ve eli yüzü düzgün insanlarsınızdır, bundan ötesini de kimse bulamaz zaten..

Kafanı rahat tut o yüzden..

Git kız arkadaşınla barışmaya bak...

Selametle..

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

duyduklarinizi isittiklerinizi yazmak yerine arastirdiklarinizi yazin diyorum ben

amele kardesim tek birsey soyleyecegim 1-2 kiside veya 10-15 kiside gordugunu butun bir halka zumreye ithaf etmemeni isterim.

benim arkadaslarimdan ramazanda oruc tutup, teravi namazina gidenler var,

ama sunni olupta ramazanda oruc tutmayip kari kiz pesinde gezenlerde var daha neler neler var ama duyduklarimi gorduklerimi herkese mal etmek dogru olmaz

--------------------------

kelkafalı güzel abim :))

sallayınca değmiyo bunlara (yalnış anlamayım küçümseme fln yok) biliyosun  ben çevremde yaşayan ailelerden gözdüklerimi gözlemlediklerimi söyledim.

dediğim gibi okuduklarımla tamamen ters olarak yaşıyorlar

belki ibate zor geldiği için aleviliği bir kaçış olarak görüyorlardır bilemem.

önceki yazımda da bahsettim olan da var olmayan da

saygılar öptüm ellerinden.. :)) 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

alp bunu yazdı:
    ----------------------------- Ayrıca şöyle bir gezindim de nette Alevilik hakkındaki tartışmaları okudum, Alevilerin bazıları Allah inançlarını aşırı derecede savunmuştur, doğrudur, inanıyorlardır ama bu kadar aşırı derecede savunmaları sanki Allah'a inanmamaları gibi bir söylentinin olduğuna işarettir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. Bu da demek oluyor ki, bazı insanlar Allah'a inanmadıklarını düşünüyor.. Bana söylenen de oydu ve ben beklerdim ki; aklı başında bir kaç kişi çıkıp duyduğum şeyin yanlış olduğunu söylemesiydi..Ben duyduğum şeye inandığımı da söylemedim ki, yanlıştır, yanlış olabilir,Cem ayinlerinde şarap içtikleri söyleniyor ve bunu tüm aleviler yapmazMIŞ.. İbadet konusunda da söylediğim gibi 12 gün oruç tutarlarmış..
    Birisi tam olarak, bizi tatmin ederek anlatsın da biz de öğrenmiş olalım..Yanlış bileni azarlayacaksak kimse doğruyu öğrenemez hoca

kelalaka, senin gibi duyduklarina inanlar ciktikca boyle atesli savunmalar hep olacaktir.  aziz nesin in babasinin haci oldugunu biliyormusun peki ?

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek

olmaz böle bişey olamaz... kızı çek karsına harbi harbi konus ben seninle herseye varım sende benimle her zorluga göğüs gereceksen eskisi gibi beraber olalım de biz birbirimizi seviyoruz başkalarını iplemez de yolun açık olsun durumu yine bildir

Toplam Hit: 4517 Toplam Mesaj: 33