folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Alın Verin Ekonomiye Can Verin...

Alın Verin Ekonomiye Can Verin...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Türkiye Reklam Konseyi, küresel krizin etkilerini azaltmak ve iç talebi canlandıracak mekânizmaları harekete geçirmek amacıyla "Alın-verin, ekonomiye can verin" kampanyasını başlattı. Ali Babacan'ın hamiliğini üstlendiği kampanya 15 Eylül 2009'a kadar sürecek. "Alın Verin; Ekonomiye Can Verin" sloganıyla hazırlanan kampanyaya iş dünyasının renkli isimleri katılıyor. Ekonomistlerin simitçi, köşe yazarlarının bakkal, çiçekçi, oyuncakçı olarak yer aldığı kampanyada halka "alışveriş yapın" mesajı veriliyor. 

insanları ne kadar alışverişe sevk eder bilmem ama ekonomiyi canlandırmak için bu denli bir psikolojik etki yaratılmak istenmesi beni düşündürdü. Durum demek ki o kadar vahim... 

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    ben ekonomiye vericem. ama bana kazık atmasın oldu mu ? kazık atarsa vermem.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben ekonomiye vericem. ama bana kazık atmasın oldu mu ? kazık atarsa vermem.
    -----------------------------

sevdim bu lafı (Y) :))

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

Devlet ancak aciz kaldığı zaman halkı hatırlıyo.. 

almıyorum da vermiyorum da kardeşim.. benim verdiğim vergiler yeterince likidite yapar zaten..

All is well
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    bu zamanada kadar hep aldınız , bir şeyler veremediyseniz biz ne yapalım amk

....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    tamam hani teşvik falan güzelde millet olmayan bişeyle nası duran bi çarkı döndürcekki :S adamda para varda bilerekmi harcamıo harcamak için ilk önce elde bişeyler olması lazım bence bunu düşünmeleri lazım başta 

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bakınız efenim. memura ilk 6 ay %2 diğer 6 ay %2 yani yılda %4 zam yapıyorlar. ve bakan diyor ki;

ancak bu kadar verebiliyoruz..sen memura vermezsen memurda sana vermez :)

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    Olmayan parayla nasıl alışveriş yapıcanki. Alırsın k.kartıyla sonra k.kartı borçlularına bi yenisi daha eklenir.

Naber la?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek
    g*t kafalılar sanki memura %4 zammı verince onlarda koşçak alışverişe. zaten bi bunlar zeki amk

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

vergi indirimi olmassa ne alıcaz para yok vergiler düşsün insanlar bişiler alıp versin cebimizde para yokken ne alalim ? 

herkez tasarruf yapayim derken aslında kendimizi batırıyoruz sen para harcamassan başkasına para kazandıramassın o kazanamassa sen ne iş yapıyorsan sende ondan kazanamassin 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Devlet sanki vergi almak içinmi böyle bir kampanya çıkarttı sebep esnafın zor durumda kalması... Büyük esnaf daha doğrusu kurumsallaşmış güçlenmiş esnafa belki birşey olmayabilir ama eğer böyle giderse 8-9 ay içinde yerel esnaflar batacak. Şu ana kadar batan bir sürü yer var yani diyeceğim o ki devlet alacağını aldı sıra halkta eğer esnaf olmazsa müşteri olmazsa ne kdv alır ne şirketlerden vergi bu gidiş gidiş değil adamlar eğer bunu yapmazsa batan hiçbir esnaf o adama(RTE) oy vermez. Çünkü Türkiye'deki krizin global krizle bir alakası yoktu cumhurbaşkanı seçimlerinden önce başladı bu kriz giderek katlanarak geldi ve en sonunda global krizle çakıştı.

Eğer uzun soluklu bir şirkette çalışanınız varsa 2002 yılından itibaren istatistikleri önüne alıp incelesin. Benden bu kadar sözü uzatmaya gerek yok :)

Toplam Hit: 2840 Toplam Mesaj: 20