Alistirmadan Yemek Vermek - Kedi?
-
2 gundur kapimin onunden ayrilmayan disari ciktigimda pesime takilan beni oksayan, atlayip ziplayip oyun oynamaya calisan bir kedi var. Alismasinin sebebi cop. Henuz yavru kedi yemek vermek vermek istiyorum ama alismasini istemiyorum arabnin ustunde yatiyo eve girmeye calisiyo filan. Ben bu kediye yaz boyunca yemek versem kisin yemek vermeyince kendisi gidermi yoksa benden beklemeye devam mi eder?
-
Beklemeye devam eder.
-
kedi nankör dei bililirm ama fikir Yk :|
-
bende yavru kedi besledim ilk kapı önünde basladı bir verdim hiçbiryere gitmeden aynı yerde bekledi en son mart geldi gitti :D
-
öyle bi mantık mi var hacı verirsin bi kaç ay yemek sonra sen yemek vermeyince aç aç niye beklesin orda elbet gider.
-
Alıştırmadan yemek vermek, yani yemek vermen ona senin bir alışkanlığın olmuş olurken kediden nasıl alışmamasını bekleyebilirsin ki ? :|¨¨
Gel gelelim olaya alışır alışırda belli bir süre yemek vermezsen fakrına varır ve gider, telepatidir bu hayvanlarda her şeyin farkında.
Örneğin, güvercin besliyorsun, dişisi var yuvada biliyor dişiyi al, göremesin kuşuda yuvanın dışında bırak at kovala bir kaç gün 1 daha gelmez.
Ama istediğin kadar kovala dişisi ordaysa gelir, yani orda ona ait bir bağ olmaması lazım ordan kopması için ee çocuğu yok eşi yok, sadece yemek verirsen o bağ olmaz alışkanlık olur bir süre verme sonra gelmez.
+ Kediler nankör değildir. Bunu açıklarım isterlerse. -
MiqRoP bunu yazdıöyle bi mantık mi var hacı verirsin bi kaç ay yemek sonra sen yemek vermeyince aç aç niye beklesin orda elbet gider.
kedide yada beslenmesinde mantık aramayacaksın kedyi alıştırdın mı zor bırakır hele yavru kediler biri tarafından beslenirse onları anneleri gibi görür falan filan
-
1 kere yemek vermen, onun, yıllardır yaptığı bir iş edasıyla orada beklemesine sebep olacak emin ol :)
-
versen bela vermesen bela bizim bahçede 2 yavru kedi vardı anne baba yaşlı seviyorlardı beslediler felan baktık bunlar özel alanlara girmeye basladı yemeklere saldırlamaya eve girmeye çalışmalar bizde artık bıktık vermedik onlarda 1-2 hafta ordalıkta gezdiler sonra gittiler bide ablamın kedi fobisi vardı kız evden çıkamıyordu . arada gene geliyor yemek olmayınca gidiyorlar
-
beyler simdi bu kedi daha kucuk 3 ay ben baksam ergenlik donemleri benim yanimda gecicek ee birakinca sokak hayatini ogrenmemis olacak filan intihar ediyolar diye duydum varmi boyle bisey
-
buiyimi bunu yazdıbeyler simdi bu kedi daha kucuk 3 ay ben baksam ergenlik donemleri benim yanimda gecicek ee birakinca sokak hayatini ogrenmemis olacak filan intihar ediyolar diye duydum varmi boyle bisey
Abartma dostum, evet tabii ki bir ölçüde bağlanacaktır hatta sana değil mekana bağlanacaktır. Sen vermemeye başlayınca da oraya gelecektir tabii ki hatta zamnla azaltsa bile yinede arada bir bakacaktır ama o bir şekilde başının çaresine bakar emin ol eve alıpta sonradan sokağa bırakmayacaksan hiç bir sorun yok beslemende hatta hayır işlemiş olursun...