Alkol Yasağına Çözüm?
-
en iyisi stok yapmak başka yolu yok .
arkadasınla mı iççen git 22 den önce al kac tane içiceksen iç onu oda yeter sana zaten fazlaya gerek yok :)
ama işte bu yönetim bunu idrak edemiyor yasakla baskıyla sadece olayı bitirdiğini saniyor ama halbuki sadece üstü kapanıyor
yapmak isteyen yine yapacak bunun önüne gecemezsin he bence yine sigaradaki gibi işte üstü kapali yanlari açık yerlerde içilir falan bi
kanunlar cıkar o kesin de yinede yanlış bi karar insanın içtiğine sıçtığına karışamazsin sen kim oluyorsun bunu yaratan bilmiyormuydu bu
adam bunu içeceğini tabi ki biliyordu ama ne yaptı özgür iradesine bıraktı ben sana beyin verdim ister iyiye kullan ister kötüye
içersen kötüye kullanırsan günah cehennemde yanarsin içmezsen iyiye kullanırsa cennete girersin bu kadar basit .
3.ye kişiyede ne düşer biliyorsunuz bilmem anlatabildmimi ;)
-
PathfindeR00 bunu yazdı
Biriside çıkıp akşam 10 dan sonra şu mereti içmeyiverek demiyor. Müstehak.
Birisi de çıkıp ulan birilerinin özgürlükleri gitti ama hadi hayırlısı demiyor.
"1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî.2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet.
çünkü size dokunmayan yılan. müstehak. -
asa42 bunu yazdı
iyi de siz olayı anlamamışınız, mesela sigara kapalı alanda içmek yasak olunca kimse sizin evde içtiğiniz sigaraya karışamadı, zaten karışması da mantıksız.
benzer olarak, sizin bireysel olarak tekel vs den alıp içmenize karışılamaz. Sadece alkollu mekanlarda restorantlarda vs gibi yerlerde olayın sıkılması. Orda da bireysel alıyorsun ama daha ortada ve resmi oluyor. zaten senin tekelden aldığın içkiyi sessiz sakin içmene nasıl niye karışsınlar?
Hocam sen yasayı eleştirmiş misin yoksa yasayı anlatmış mısın tam anlayamadım ama eğer yasayı anlatıyorsan sen yanlış anlamışsın.
Sigara yasağı, "topluma açık kapalı alanlarda" geçerliydi. Evimiz topluma açık değil ki zaten evde içilmesi yasak olsun.
Ancak yeni yasa, tekel bayilerinde saat 22.00'dan sonra Alkol satımı yasaklıyor. Yani, benim kendi elimle gidip tekelden alıp eve gelip sessiz sakin içeceğim içkiye karışıyor.
-
şimdi ben hatunumla bi barda geceye kadar içip öpüşe koklaşa eve gidip bi de orada içemeyecekmiyim lan, sikerler ole yasağı amq.
-
ben işten gece 12 de çıkıyorum normalde iki bira alip eve geçip içiyorum dışarda içmeyi sevmiyorum mekanda iki katı para veriyorum biraya, önceden alip evde stok yapma durumumda yok ne yapayım icmeyiveremmi
-
AntiSeptiK bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
"1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî.2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu, hürriyet.
çünkü size dokunmayan yılan. müstehak.Birisi de çıkıp demiyor ki Avrupada 21 ülkede artı Amerika da yasak diye...
Vay anasını Avrupada ve Amerikada Hürriyet kalmamış...
-
slim_38 bunu yazdıAntiSeptiK bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
çünkü size dokunmayan yılan. müstehak.Birisi de çıkıp demiyor ki Avrupada 21 ülkede artı Amerika da yasak diye...
Özgürlük alkolle olmaz ki? Zorunlu askerliğe, seçim barajına bak daha sonra gel de alkol üzerine düzenleme yap! Senin ülkende attığın bir tweet için bile aylarca mahkemeye çıkarılmaksızın tutukluluk yaşıyorsan, özgürlükle ilgili ciddi sıkıntılar var demektir. Bu sebeple alkol tepkisi sembolik, altında yatan ise özgürlüktür.
-
slim_38 bunu yazdıAntiSeptiK bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
Hollandada ot özgür, hadi onuda getirin sıkıyorsa.
Gay evlilikleride var , özgür ülke. Hadi onuda getirin sıkıyorsa.Obama diyor ki ; gay eviliklerinin önü açılmalı ve kürtaja devlet karışamamalı. Hadi erdoğan bunuda desin sıkıyorsa.
Madem özgürlük falan diyorsun ;
ABD*11Özgür
Türkiye*33Kısmen Özgür
Batı ve Amerika ile kıyaslıyorsun ya bak bakalım özgürlüğe !!! Öyle işinize geldimi "ABD ve AB" deyip, gelmediğinde "bizim örf adetler" demekle olmaz birader.
Gel basın özgürlüğüne bakalım
son sırada ve kısmen özgür. Bir ülkede basın özgür değilse (ki bizde olmadığını defalarca gödük), o ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsedilemez.
Yasaklar konusunda ABD ve AB'yi örnek al , ama iş başka konularda eşitlik ve özgürlüğe geldimi kıvırrrr. Yok öyle iş !
Ayro tarafından 10/Eyl/13 03:18 tarihinde düzenlenmiştir -
SweeneyTodd bunu yazdıslim_38 bunu yazdıAntiSeptiK bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
Özgürlük alkolle olmaz ki? Zorunlu askerliğe, seçim barajına bak daha sonra gel de alkol üzerine düzenleme yap! Senin ülkende attığın bir tweet için bile aylarca mahkemeye çıkarılmaksızın tutukluluk yaşıyorsan, özgürlükle ilgili ciddi sıkıntılar var demektir. Bu sebeple alkol tepkisi sembolik, altında yatan ise özgürlüktür.
Ben Alkol yasağı-özgürlük bağlantısı.
Tamam dediklerinde haklı olabilirsin ama konuyu değiştirip kendini tatmin etmeye çalışıyorsun.
Ben alkol satışısıyla ilgili"özgürlükler gitti" diyene, 21 Avrupa ülkesi ve Amerika yı örnek verdim...
Eğer alkol satışıyla özgürlükleri gittiyse, Avrupa ve Amerika da özgürlük yok diyorum...Bu kadar basit.
Olay sembolik felan değil...
Olay hükümet ne yaparsa karşı çıkalım...Mantık vs yok. (Bkz. Olimpiyatlara karşı çıkmak)
Eğer hükümet sokağa sıçmayı yasaklasa, milyonlarca insan gidip sokaklara sıçacak o kadar kuru muhalefet yani...
Adam bir ayran diyor Türkiye de hayat duruyor....1 ay oyalıyor muhalif kesimi...
Yani bu kadar basit günümüz gençliğini.
-
zumsuk bunu yazdıslim_38 bunu yazdıAntiSeptiK bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
Hollandada ot özgür, hadi onuda getirin sıkıyorsa.
Gay evlilikleride var , özgür ülke. Hadi onuda getirin sıkıyorsa.Obama diyor ki ; gay eviliklerinin önü açılmalı ve kürtaja devlet karışamamalı. Hadi erdoğan bunuda desin sıkıyorsa.
Madem özgürlük falan diyorsun ;
ABD*11Özgür
Türkiye*33Kısmen Özgür
Batı ve Amerika ile kıyaslıyorsun ya bak bakalım özgürlüğe !!! Öyle işinize geldimi "ABD ve AB" deyip, gelmediğinde "bizim örf adetler" demekle olmaz birader.
Gel basın özgürlüğüne bakalım
son sırada ve kısmen özgür. Bir ülkede basın özgür değilse (ki bizde olmadığını defalarca gödük), o ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsedilemez.
Yasaklar konusunda ABD ve AB'yi örnek al , ama iş başka konularda eşitlik ve özgürlüğe geldimi kıvırrrr. Yok öyle iş !
Benden önceki yorumu okursan ona cevap verdiğimi anlarsın (alkol yasağı-özgürlük ilişkisi) ...Yani durduk yere söylemedim onu.
Ayrıca (Bkz."Kıvır" diyen kişinin konu değiştirmesi)