Alkolik Hareket Nefes Alma Efes Al...
-
RIPER bunu yazdı:
-----------------------------
hoobastank bunu yazdı:
-----------------------------EmotioN bunu yazdı:
ya işte budur olay !! efes rülezz.. şmdi kendini bilmezin biri haram günah etmeyn eylemeyin falan derse şaşırmam :D-----------------------------
haram ve günah oldugunu söylemek kendini bilmezlik ise söylüyorum alkol haram ve günahtır. nerden biliyosun alkol almış bir tır şöförünün bir akşam işinden dönen babanın kullandıgı arabayı param parça edip hayatta en ihtiyaç duydugun varlıgı yok etmeyecegini nereden biliyorsun. sevdigin kıza alkol almış bir saldırganın öldürmeyecegini ve dahada kötüsü öldürdükten sonra tecavüz edip bi yere atmayacagını nerden biliyosun. lütfen yapmayın beyler azıda çoguda aynı olmadık şeyler açar başınıza hem kusmuk gibi tadı var amk şeyinin bende denedim yalan degil
-----------------------------Hayatında hiç sarhoş oldunmu ? Sarhoş olan insan sağa sola saldırır diye birşey yok.O herif zaten sarhoş olmasada sağa sola saldırıyor.
-----------------------------arkadaşım hayatta herşey olabiliyor belki sen küp gibi içer sarhoş olmassın gazetelerin 3. sayfalarında sabah haberlerinde alkollü araç kullanıp milletin ve kendi hayatını nasıl kararttıgını bir düşünü. sadece bunlar degil tabiki ben en basit olan en kolay olan örnegi söylüyorum
-
alkolik hareket engellenemez. votka
vişne
-
hoobastank bunu yazdı:
-----------------------------EmotioN bunu yazdı:
ya işte budur olay !! efes rülezz.. şmdi kendini bilmezin biri haram günah etmeyn eylemeyin falan derse şaşırmam :D-----------------------------
haram ve günah oldugunu söylemek kendini bilmezlik ise söylüyorum alkol haram ve günahtır. nerden biliyosun alkol almış bir tır şöförünün bir akşam işinden dönen babanın kullandıgı arabayı param parça edip hayatta en ihtiyaç duydugun varlıgı yok etmeyecegini nereden biliyorsun. sevdigin kıza alkol almış bir saldırganın öldürmeyecegini ve dahada kötüsü öldürdükten sonra tecavüz edip bi yere atmayacagını nerden biliyosun. lütfen yapmayın beyler azıda çoguda aynı olmadık şeyler açar başınıza hem kusmuk gibi tadı var amk şeyinin bende denedim yalan degil
%100 KATILIYORUM :) -
arkadaşlar bira olmasa bu hayat bu kadar güzel olurmuydu! bu insanlar bu kadar iyi olurmuydu? dünya böyle olurmuydu? bakın bira hazma ii gelir. bağırsakları rahatlatır, midedeki tüm problemleri çözer, insan vucüdu bira ile dingin hale gelir. Biradaki alkol oranı düşüktür, insana en faydalı besinlerdendir, insana yaşama sevinci katar, ayrıca bira içen insanlar, bira kadar berrraktır....
-
Şunu anlamadım gitti,ben kırk yılda bir içiyorsam,paramı,saglıgımı kaybetmiyorsam,sarhos olup hem kendime hem birine zarar vermiyorsam bunun neresi günah
-
BAAL bunu yazdı:
Şunu anlamadım gitti,ben kırk yılda bir içiyorsam,paramı,saglıgımı kaybetmiyorsam,sarhos olup hem kendime hem birine zarar vermiyorsam bunun neresi günah
-----------------------------Bu soruyu sormamak, içmekten daha hayırlıdır..
Boşver sen neresinin günah olduğunu, 40 yılda bir iç ama böyle sorular sorma..
-
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Hem kör hem dilsiz olmak müslüman olmak için yeterli diyorsun yani
-
Alkol haram değildir. bu bazı bilgisizlerin uydurmasıdır. Atatürkün zamanına kadar türkiyede kuranın Türkçesi basılmamıştı. yiyecek ve içecek olarak kuran da sadece 4 şey yasaklanmıştır.
1) kan
2)domuz eti
3) leş
4) Allah rızası için kesilmemiş hayvanın eti.
bu 4 ü kuran da 2 farklı yerde belirtilir ve bunlar dışında haram yoktur( yiyecek ve içecek olarak)
Kuranda alkol için yazılan ayetlerde alkolün şeytanın kullandığı bir araç olarak gösterilir. zaten kötü insanlar için bu doğrudur. ama normal bir insan içinde olmayan bir kötülüğü sırf alkol aldı diye yapmaz.
hatta bizim eski inancımızda (Köktengri dini) alkol bir ibadettir. insanlar alkol aldıktan sonra dış dünyadan soyutlanıp tanrı yı düş
ünmesi daha kolay olur. Alkolün vücuda zararlı olduğu doğrudur. zaten ayette " alkolün yararlarıda vardır zararlarıda ama zararları yararlarından fazladır" der.
ama sırf alkolden ölmek için her öğle yemeğinde 1 büyük götürmek lazım. Bizim millet dinini yüzyıllardır hurafelere göre yaşamıştır. bu yüzden bukadar geri kaldık.
ama artık yeter artık birileri dinini hocalara göre değil kurana göre yaşasın. özünü kaybetmeden araplaşmadan yaşasın. tabi araplaşıp kuranı arapça okumak kolay.
böyle olunca düşünmek ve kuranda yazanlara inanmak gibi bir dert yok. mantar gibi yaşamak ve hacıların hocaların hurafelerine göre ibadet yaptıgını sanmak çok
daha kolay. yıllarca kuran değiştirilmedi diye uyutulduk. evet değiştirildi. belki kitaptaki yazılar değişmedi ama insanların beynindeki din olgusu gittikçe kuran dan u
zaklaştı. eskiden bir insan birşeyi merak ederse kuran da bakardı şimdi ona buna soruyor.
neyse biraz uzun oldu ama olsun...
-
BAAL bunu yazdı:
mont-blanc bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Hem kör hem dilsiz olmak müslüman olmak için yeterli diyorsun yani
hoca, günahları umursuyorsan düşündüğünde birçok sebep bulabilirsin. içme sıklığı ve getirdiği maddi kayıp önemli olmaksızın alkol almak müslümanlara göre günahtır bu şekilde kabul ediyorsan ve günaha girmek istemiyorsan kırk yılda bir de içmeyeceksin, dersen ki bunu kabul edemiyorum o zaman bak keyfine ama körlükle dilsizlikle alakası yok meselenin. bu bir kurum değilki çeşitl protestolarla-sorgulamalarla kuralları değiştirtebilesin :) -
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------40 yılda bir kısmı haric tamamına katılıyorum, madem ki akıl/mantık dini aklım mantıgım bana bunu dogruluyor