Alkolizm

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoxiouS
    NoxiouS's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Kasım/2008
    Erkek
    Hocam bence önce alkolü bırakmak için bi hastaneye başvur,sonun iyi degil.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    yaşam giderek kötüleşiyo dertler tasalar artıyo yaş büyüdükçede insan birşeylerin farkına varıyor şuan ben 17 yaşındayım derslerim malesef kötü çalışmaya gayret gösteriyorum ya sıkılıyorum ya bıkıyorum birşey oluyo gidiyorum bira içiyorum misal.İleriyi göremiyorum ilerde ne olucam ne yapıcam bu gidişle kaldırım mühendisi olup bişeylere uzaktanmı bakıcam onu düşünüyorum.Tabi bu daha dert değil milletin başında ne dertler var bu yanında küçük kalır ama herkesinde derdi kendine.Alkol güzel uykumu getiriyo bende dalıp uyuyorum en azından beynim dinlenmiş belki kalktığımda bazı şeyleri hatırlamıyor oluyorum unutuyorum.Alkol onun için bence gerekli birşey tabiki fazlası zararlı örneğin benim önüme bedava vodka koyun onu bitirmeye uğraşmam 2 en bilemedin 3 tane kokteyl yapar içerim yani içicem diye sıçmamakta lazım.Dünya kötüleştikçe hem alkole hem zararlı maddelere bir gidiş olacaktır bundan eminim ama ilerisini en azından benim bir çocuğumu iyi bir gelecek beklemediği kesin.Ben şuanda bile ortamı hiç iyi görmüyorum ya ilerde ne olur onuda bilmiyorum..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    jerry bunu yazdı:
    -----------------------------
    hayat zor...
    -----------------------------

    doru 


    Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2002
    Erkek

    Alkolizm'i  yaşamamış insanların bu konuda yorum yapması çok anlamsız geliyor bana. 

    Ayrıca atıp tutuyorsunuz da.

    Yöneticilerden Rene de, Recep de hayvani boyutlarda içen insanlar.

    Adam yerine koyuyorsanız, ben de bir dönem alkolizmin pençesindeydim.

    18 - 24 yaş arası gençlerin çoğu düşer bu olaya.

    Çok takılmamak lazım.

    Ben rehabilitasyon öneririm. 

     

    Zaten psikolojik destek almasan da.

    Bir süre sonra Karaciğer'in izin vermiyor içmene.

    O yüzden rahat ol... 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    Yalçın Menteş'da alkolik olduğu dönemlerde yaşadıklarını bir programda anlatmıştı.Kurtulmanın en önemli kısmı alkolik olduğunu kabul etmekmiş filan.Adsız alkolikler yada isimsiz alkolikler diye internetten arattır.Web siteleri varmış.Ordan yardım alabilirsin.
    Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.

    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    iyi birşey olsaydı demek bu kadar içen adam güzel şeyler yazardı. Kötü ki bırakmak istiyor.

    Sago23;

    alkolmü daha kuvvetli yoksa sen mi?

    senmi iradenin sahibisin yoksa alkolmü? 

    Bedeninin ve aklının gerçek sahibinin kim olduğuna karar verdiğinde zaten seçimini yaparsın. Ya kölesin ya hür. Karar senin. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karani
    karani's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2007
    Erkek

    Bende içiyorum , içmeye devam edicem. Uyuşturucu hap vs. içiceğime alkol içiyorum :)

    İçiyorum öyleyse varım :)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    bir şekilde bizi bu gerçeklikten ve gerçeklikte çektiğimiz sıkıntılardan memnun olmadığımız sıkıcı yaşamlarımızdan geçici bir süre için bile olsa alıp götürebilen herşeyin kulu kölesi oluruz. sigaradır uyuşturucudur bali,kokain,tiner vb vb gibi şeyler ya da daha az zararlı uğraşlar müzik ,bilgisayar, çizgiroman, oyun...

    alçakgönüllülükle kabul etmek zorundayız öncelikle "ben bir alkoliğim" diyebilmeliyiz, neden demek ben bunu haketmedim demek zavallıca  olur sadece  ve hiç bir işe de yaramayacaktır. durumu değiştirmek istiyorsak, gerçeği (yaşadığımız sefil hayattan kaçmak istediğimizi) kabul etmeliyiz öncelikle ve alkol uyuşturucu hatta sigara gibi bizi ve hayatımızı yavaş yavaş yokeden alışkanlıklar yerine başka alışkanlıklar koyarak aşabiliriz , memnun olmadığımız hayatımızı pat diye değiştiremiyeceğimiz göre alışkanlıklarımızı biraz zorlanarak da olsa değiştirebiliriz. bunun gayet mümkün olduğunu kendi deneyimlerimden biliyorum, yıllarca içtim her bişeyi içtim hatta içki içmek yüzünden başıma gelmeyen bokluk kalmadı desem yeridir ama tutupta arkadaş gibi ben alkoliğim ne yapsam bana ilgi gösterin demedim bunun yerine bir barda kavga ediyordum. sıkıldım sonra sarhoş olmaktan da sarhoş gezmektende, yerine başka bir şey koydum bende, kitap okumak gibi, önceleri çok zor oldu canım sıkıldı kendimi hapsedilmiş gibi hissettim sonra bunun çok daha iyi olduğunu gördüm ve  yine içebilirim ama alışkanlık olarak değil, normal insanlar gibi zevk almak için muabbet için. aslında pek birşey değişmedi şimdi işten eve gidince doğrudan kitap okumaya başlıyorum ve bu karaciğerimi parçalamıyor beynimi öldürmüyor, hayattaki sorunları çözebilmemi engellemiyor. 

    alkol gibi zevkleri öldürücü alışkanlık haline getirmiş arkadaşlara tek tavsiyem yerine koyacak başka birşey bulmaları ve bu yeni şeyden zevk aldıklarına kendilerini de inandırmaları, kendilerini de geliştirecek bir hobi edinmeleri belki programlama dili çalışırsın, resim çizersin yada sinema eleştirmeni olana kadar film izlersin. önünde duran bu alet sana sınırsız uğraş alanı sunuyor aslında. sonra farkedersin ayık kafanın kafasının daha güzel olduğunu. 


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 4336 Toplam Mesaj: 19